0
02143000313

عادل فردوسی پور چطور روی برد تیم ملی فوتبال ایران مقابل مراکش تاثیر گذاشت؟

شاید تعجب کنید اگر بدانید عادل فردوسی پور روی برد تیم ملی فوتبال ایران مقابل مراکش نقش داشته است. در این مطلب از نظر علمی متوجه می‌شوید چطور این اتفاق افتاده است.

آیا عادل فردوسی پور هم دست به جادوگری زده؟

خیلی‌ها درباره جادوگری در فوتبال شنیده‌ایم. خیلی از مربیان و گزارشگران فوتبال هم به وضوح در این مورد صحبت کرده‌اند. شاید با شروع این مطلب ذهن شما به این سمت رفته باشد. اما ما نمی‌خواهیم ادعا کنیم جادوگری در این برد اثر داشته یا عادل فردوسی پور با جادو روی برد تیم ملی ایران مقابل مراکش اثر گذار بوده است. در این مقاله به تاثیر علمی عملکرد گزارشگری مثل عادل فردوسی پور روی نتیجه بازی می‌پردازیم.

در فیزیک کوانتوم نظریه‌ای وجود دارد به نام درهم تنیدگی کوانتومی که قصد نداریم این نظریه را به طور کامل شرح دهیم. به طور خلاصه این نظریه می‌گوید:

اگر دو جسم در گذشته با هم برخوردی داشته باشند، ممکن است تحت شرایطی از نظر کوانتومی درهم تنیده شوند. اگر این درهم تنیدگی اتفاق بی‌افتد، تغییر روی یکی از ذرات، فورا دیگری را نیز تغییر می‌دهد.

بررسی‌های علمی درباره درستی این نظریه

بررسی‌های علمی درباره درستی این نظریه

در سال ۱۹۶۴ جان بل فیزیکدان معروف، آزمایشی برای بررسی صحت این نظریه انجام داد. جالب است که نتیجه آزمایش، درستی نظریه درهم تنیدگی کوانتومی را تایید می‌کرد. اخیرا دانشمندی به نام لوسین هاردی از موسسهPerimeter  در کانادا ادعا کرده که ذهن انسان نیز می‌تواند روی آزمایش درهم تنیدگی کوانتومی اثر گذار باشد. لوسین هاردی پیشنهاد داده برای اثبات این ادعا، می‌توان ۱۰۰ نفر را وارد آزمایشی که جان بل انجام داده بود کرد و تاثیر ذهن انسان بر آزمایش را با ابزار موجود اندازه‌گیری نمود.

دانشمندان دیگر و حتی فلاسفه هم در این مورد صحبت کرده‌اند. از جمله آلبرت اینشتین در این مورد بررسی کرده و حتی اثرگذاری اجسام بر همدیگر را فراتر از این می‌داند. اینشتین ادعا کرده دو جسم حتی بدون اینکه برخورد نزدیکی با یکدیگر داشته باشند، می‌توانند روی هم اثرگذار باشند. به نحوی که تغییر در اطلاعات کوانتومی یکی باعث ایجاد تغییر در دیگری شود. اینشتین از این حالت با نام «عمل شبح وار» نام می‌برد.

حتی رنه دکارت ریاضی‌دان و فیلسوف مشهور قرن ۱۶ میلادی درباره این موضوع تحت عنوان «دوگانگی ذهن – ماده» نامبرده و ادعا کرده که ذهن در خارج از فیزیک متعارف، در جهان فیزیکی دخالت دارد. به هر حال به نظر می‌رسد از نظر علمی و فلسفی، افکار ما روی جهان هستی تاثیر گذار است

عادل فردوسی پور: چه کیفی میده این توپه رو سانتر کنن و ما گل بزنیم

اما عادل فردوسی پرو چه نقشی در پیروزی تیم ملی ایران مقابل مراکش داشت؟ قطعا عادل فردوسی پور با بازیکن تیم ملی ارتباط داشته و دارد. احتمال درهم تنیدگی کوانتومی بین عادل فردوسی پور (و البته سایر گزارشگران فوتبال) با بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران، بسیار زیاد است. بنابراین افکار و روحیه عادل فردوسی پور قطعا در به ثمر رسیدن گل تیم ملی ایران مقابل مراکش اثرگذار بوده است.

بعید است کسی لحظات قبل از گل تیم ملی ایران مقابل مراکش را فراموش کند. منظور این جمله عادل فردوسی پور است: «چه کیفی میده این توپه رو سانتر کنن و ما گل بزنیم» و البته بوسه سامان قدوس بر توپ، پیش از زدن ضربه توسط احسان حاج صفی.

 

البته منظور این نیست که عادل فردوسی پور و جمله‌ای که گفته دلیل اصلی به ثمر رسیدن آن گل دوست داشتنی و به یاد ماندنی شده. اما با توجه به نظریات علمی که به طور مختصر در بالا توضیح داده شد، می‌توان ادعا کرد که جمله عادل فردوسی پور در به ثمر رسیدن آن گل تاثیر داشته. در واقع تمرینات منظم و فشرده تیم ملی، برنامه ریزی و هدایت کارلوس کی‌روش مربی تیم ملی، نظم و اتحاد تیمی و سایر موارد هر کدام سهمی در به ثمر رسیدن این گل داشته‌اند. در این بین جمله عادل فردوسی پور هم سهم خود را داشته است.

بررسی اثر گذاری کلام و فکر رو نتایج تیم ملی از منظری دیگر

بررسی اثر گذاری کلام و فکر رو نتایج تیم ملی از منظری دیگر

همه ما می‌دانیم که فکر انسان از جنس نیرو و انرژی می‌باشد. طبق اصول فیزیکی، تمام انرژی‌ها بر هم تاثیر گذارند. همچنین می‌دانیم منشا کلام هر انسانی افکار اوست. پس قبل از اینکه عادل فردوسی پور جمله‌ای را به زبان بیاورد به آن اندیشیده است. بعد از آن نیز با به کار بردن آن جمله به صورت غیر مستقیم باعث می‌شود که تمام بینندگانِ آن مسابقه که در حال تماشای فوتبال با گزارش او هستند به آن جمله فکر کنند.

به خاطر داریم در جام جهانی ۲۰۱۴، در بازی با آرژانتین، تقریبا در دقیقه ۶۰ عادل فردوسی پور این جمله معروف را گفت: «چقدر ما خوبیم». بعد از آن گفت «اگر ببازیم و ۱۰ گل هم بخوریم ایرادی ندار۰». علاوه بر این جمله کارلوس کی‌روش، سرمربی تیم ملی ایران که قبل از بازی گفته بود: «ما کار را برای آرژانتین سخت خواهیم کرد» به یاد بیاورید. دقیقا همین اتفاق افتاد. ما کار را برای آرژانتین سخت کردیم. در دقایق پایانی بازی که می‌توانست با مساوی و حتی برد ایران تمام شود، نتیجه را واگذار کردیم. بله واقعا کار را برای آرژانتین سخت کردیم.

جملات و افکار چقدر در نتایج تیم‌ها تاثیر گذار بوده‌اند؟ و به راستی کلام و افکار ما چقدر روی اتفاقات تاثیر دارد؟

من و شما هم در نتیجه تیم ملی ایران اثر گذار هستیم

من و شما هم در نتیجه تیم ملی ایران اثر گذار هستیم

بله دوستان من و شما هم به عنوان تماشاگران بازی‌های تیم ملی فوتبال ایران، روی نتیجه‌ای که می‌گیریم اثر گذار هستیم. به عکس بالا توجه کنید. احتمال دارد هم کدام از ما با شخص یا اشخاصی دچار درهم تنیدگی کوانتومی شده باشیم. بنابراین افکار ما می‌تواند روی آن‌ها اثر گذار باشد. و این زنجیره تاثیر گذاری به بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران هم منتقل خواهد شد.

در روزهای اخیر از افراد زیادی شنیده‌ایم که وقتی بوسه سامان قدوس بر توپ و جمله عادل فردوسی پور: « چه کیفی میده این توپه رو سانتر کنن و ما گل بزنیم » را شنیدند در اعماق وجود خود احساس می‌کردند این توپ گل می‌شود. بله این همان تاثیر افکار ما در قالب درهم تنیدگی کوانتومی است که در یک لحظه، ملتی را برای به ثمر رسیدن یک گل به یقین می‌رساند.

گروه آموزشی پژوهشی فرشید پاکذات

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *