0
02143000313

۹ راه برای رونق کسب و کار (قسمت هفتم): فعالیت‌های کلیدی

مهمترین کارهایی که باید انجام بدید تا کسب و کارتون به درآمد برسه و سودهی داشته باشه چیه؟ به این کارها، فعالیت‌های کلیدی میگن. قطعا خیلی فعالیت‌ها هست که باید انجام بشه تا یک کسب و کار به درآمد و سوددهی برسه. اما فعالیت‌های کلیدی اون کارهایی هستند که اگه انجام‌شون ندیم، کسب و کار ما با مشکل اساسی مواجه میشه. فعالیت کلیدی هر کسب و کاری متناسب با خدمات یا محصولی که به مردم ارائه میکنه تعریف میشه.

چه کارهایی در یک کسب و کار فعالیت‌های کلیدی به حساب می‌آیند؟

چه کارهایی در یک کسب و کار فعالیت‌های کلیدی به حساب می‌آیند؟
فعالیت‌های کلیدی چرخ‌های کسب و کار شما رو به حرکت درمیارن

در ۶ مقاله قبل از سری مقالات راه‌هایی برای رونق کسب و کار به ۶ نکته اشاره کردیم که برای داشتن یک کسب و کار موفق باید به اون‌ها توجه کرد. این ۶ نکته عبارت بودند از: جذب مشتریان جدید با بخش‌بندی درست مشتریان، طراحی یک پیشنهاد جذاب (ارزش پیشنهادی)، انتخاب درست کانال‌های ارتباط با مشتری، انتخاب سیاست درست برای نحوه ارتباط با مشتری، بررسی جریان‌های درآمدی ممکن و بررسی منابع کلیدی مورد نیاز برای کسب و کار.

میشه گفت فعالیت‌های کلیدی، مجموعه کارهایی هستند که باعث میشن ۶ مرحله قبل به نتیجه برسه. یعنی فعالیت‌های کلیدی کسب و کار ما اون کارهایی هستند که باعث میشه:

  • بتونیم مشتریان‌مون رو به خوبی شناسایی کنیم و بخش‌بندی درستی برای اون‌ها تعریف کنیم
  • بتونیم یک پیشنهاد جذاب برای اون‌ها طراحی کنیم
  • بتونیم به درستی کانال‌های ارتباطی مناسب با بخش‌بندی‌های مختلف مشتریان رو شناسایی کنیم
  • بتونیم سیاست درستی برای نحوه ارتباط با مشتری تعریف کنیم و اون رو اجرایی کنیم
  • بتونیم به جریان‌های درآمدی مختلف از بخش‌های مختلف مشتریان‌مون برسیم
  • بتونیم منابع کلیدی مورد نیاز رو تامین بکنیم

بنابراین اگه شما به یک ایده‌ی جذاب برای افزایش فروش رسیدید، باید خیلی سریع بررسی کنید چه فعالیت‌های کلیدی برای عملی شدن اون باید انجام بدید. یا مثلا اگه به این نتیجه رسیدید که باید با بخشی از مشتریان‌تون نحوه خاصی از ارتباط رو برقرار کنید، باید ببینید آیا برای برقراری این نوع ارتباط نیاز دارید که یک نیروی کار با روابط عمومی بالا استخدام کنید یا نه؟ شاید اگه این کار رو انجام ندید نتونید به اون نوع ارتباطی که نیاز دارید برسید.

دسته‌بندی فعالیت‌های کلیدی

فعالیت‌های کلید برای هر کسب و کاری در ۳ دسته قابل تعریف هستند.

۱- تولید

تولید
وقتی کسب و کار شما تولیدی هست، مهم‌ترین کاری که باید انجام بدید تولید محصول مناسب هست

این فعالیت کلیدی شامل ۳ بخش هست. طراحی، ساخت و تحویل محصول یا خدمت به مشتری. این فعالیت کلیدی بیشتر مربوط به کسب و کارهای تولید میشه. یعنی در کسب و کارهای تولیدی نقش پر رنگ‌تری داره.

۲- حل کردن مشکل

منظور از حل کردن مشکل، ارائه یک راه حل برای حل کردن یک مشکل خاص از مشتری هست. فعالیت کلیدی برای اکثر کسب و کارهایی که محصولی برای عرضه به مشتری ندارند از این نوع هست. یعنی برای اکثر کسب و کارهای خدماتی، فعالیت کلیدی از جنس حل کردن مشکل هست.

مثلا آرایشگاه به نوعی داره مشکلی رو از مردم حل میکنه. حالا اگه به یک راه حل جدید و بهتر برای حل اون مشکل برسه طبیعتا مشتریان و درآمد بیشتری به دست میاره. البته این راه حل باید ویژگی‌هایی داشته باشه که برای مشتری جذاب باشه. این ویژگی‌ها رو می‌تونید در این مقاله ببینید: «۹ راه برای رونق کسب و کار (قسمت دوم): پیشنهاد جذاب».

۳- ساخت پلتفرم یا ایجاد شبکه

ساخت پلتفرم یا ایجاد شبکه
برای بعضی از کسب و کارها ایجاد شبکه توزیع مهم‌ترین فعالیت ممکن هست

برای کسب و کارهایی که پلتفرم یا شبکه یکی از منابع کلیدی اون‌ها هست، ساخت این پلتفرم یا ایجاد شبکه، تبدیل میشه به مهم‌ترین فعالیت کلیدی. مثلا برای شرکت‌های توزیع کالا، شرکت‌ها و سایت‌های نرم افزاری و حتی برند‌ها، ساخت پلتفرم یا ایجاد شبکه می‌تونه یک فعالیت کلیدی به حساب بیاد. فرض کنید اگه برند آیس پک شبکه مناسبی برای توزیع هماهنگ و به موقع محصولش، با کیفیت یکسان در کل کشور نداشته باشه حتما تو کارش با مشکلات جدی روبرو میشه.

شاید شما برای توسعه و بهبود کسب و کار خودتون به پلتفرمی نیاز داشته باشید که نظرات مشتریان رو از طریق اون جمع‌آوری و بررسی کنید. اگه بدون داشتن این پلتفرم نمی‌تونید کسب و کار خودتون رو توسعه بدید، پس ایجاد این پلتفرم یکی از فعالیت‌های کلیدی هست که نیاز دارید انجام بدید.

همونطور که قبلا اشاره کردیم، فعالیت‌های کلیدی کارهایی هست که باید انجام بشه تا کسب و کار شما سر پا بمونه. بنابراین باید فعالیت‌های کلیدی رو در کسب و کار خودتون شناسایی کنید. در غیر این صورت ممکنه با مشکل جدی روبرو بشید.

گروه آموزشی پژوهشی فرشید پاکذات

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *