0
02143000313

با تاریخچه خلسه و کشف روش درمانی هیپنوتیزم آشنا بشید!

خیلی‌ها درباره اینکه خلسه و هیپنوتیزم چیه؟ چطوری روی انسان تاثیر میذارن و سابقه خلسه و هیپنوتیزم چی هست، کنجکاو هستند. در این نوشته درباره ارتباط خلسه و هیپنوتیزم توضیح میدیم و ماجرایی که باعث شد هیپنوتیزم بوجود بیاد رو تعریف می‌کنیم.

ارتباط خلسه و هیپنوتیزم چیه؟

ارتباط خلسه و هیپنوتیزم چیه؟
هر روز بارها به طور ناخودآگاه به حالت خلسه فرو میریم

خلسه حالتی هست که حواس پنجگانه ارتباط کمی با محیط دارن. هر انسانی ممکنه بارها و بارها در طول روز وارد حالت خلسه بشه. اگه فکر کنید موارد مختلفی رو به یاد میارید. مثلا موقعی که کسی صداتون کرده و شما نشنیدید یا کسی چیزی رو از روی میزتون برداشته اما شما متوجه نشدید. شما به این علت متوجه نشدید که ارتباط حواس پنجگانه شما با دنیا کم شده. این نوعی خلسه به حساب میاد.

در هیپنوتیزم هم انسان وارد نوعی از خلسه میشه. تفاوت خلسه‌ی هیپنوتیزم با خلسه‌ای که توضیح دادیم در این هست که در حالت اول آدم به طور ناخودآگاه و ندانسته وارد خلسه میشه. اما در هیپنوتیزم این اتفاق آگاهانه رخ میده. بنابراین برای هیپنوتیزم، فرد باید وارد نوعی خلسه بشه.

خلسه و روش درمانی هیپنوتیزم اولین بار چطور کشف شد؟

حالت خلسه و هیپنوتیزم اولین بار توسط یک پزشک اتریشی به نام فرانتس آنتوان مسمر در قرن ۱۸ میلادی کشف شد. در اون دوران استفاده از سنگ کهربا برای درمان بعضی از بیماری‌ها متداول بوده. یک روز بیماری به آقای مسمر مراجعه کرد، وقتی که مسمر خواست از سنگ کهربا استفاده کنه، نتونست اون رو پیدا کنه.

بنابراین برای اینکه بیمار رو با ناراحتی از اونجا برنگردونه، از بیمار خواست روی تخت دراز بکشه و ریلکس باشه. بعد به جای کهربا با استفاده از دستش تلاش میکنه محل درد رو تسکین بده و با کلمات و جملات خودش بیمار رو آروم کنه. بعد از مدتی آقای مسمر اون بیمار رو میبنه و بیمار میگه که بعد از اون جلسه درمانی، حالش خیلی خوب شده و از آقای مسمر تشکر میکنه. همین اتفاق آقای مسمر رو که به مطالعه و کشف روش‌های جدید درمانی علاقه‌مند بوده، به فکر فرو می‌بره.

حسد، کینه، پول‌پرستی و تبعید

به این ترتیب روش درمانی هیپنوتیزم توسط آقای مسمر کشف میشه. از اون جایی که این روش اثر گذاری سریعی داره، طولی نمیکشه که آقای مسمر به شهرت میرسه و بیماران زیادی برای درمان بهش مراجعه میکنن. همین مسئله باعث میشه آقای مسمر مورد خشم سایر پزشکان قرار بگیره و به تحریک اون‌ها بالاخره حکومت اتریش ایشون رو به جرم جادوگری و شعبده‌بازی از کشور اخراج کنه.

آقای مسمر به کشور فرانسه مهاجرت میکنه. اما اینبار با توجه به تجربیاتی که داشته، تلاش میکنه با افراد با نفوذ ارتباط برقرار کنه تا در امان بمونه. ایشون فعالیت خودش با روش درمانی جدید رو در فرانسه شروع میکنه. در اونجا هم به شهرت میرسه و بیماران زیادی بهش مراجعه میکنن. تعدادی از پزشکان فرانسوی روش وارد کردن بیمار به حالت خلسه رو ازش یاد میگیرن.

در نهایت در فرانسه هم کینه و دشمنی عده‌ای از پزشکان پول‌پرست باعث شد لویی پانزدهم مسمر رو از فرانسه تبعید کنه. مسمر سال‌های آخر عمر رو در سوییس در تنهایی و انزوا سپری کرد. اما نام‌گذاری این روش به نام هیپنوتیزم بعد از آقای مسمر و توسط پزشکانی که درمان با حالت خلسه رو از اون یادگرفته بودن اتفاق افتاد.

نام‌گذاری روش درمانی خلسه به نام هیپنوتیزم

نام‌گذاری روش درمانی خلسه به نام هیپنوتیزم
روش درمانی آقای مسمر بعدها هیپنوتیزم یا خواب مصنوعی نام گرفت

همونطور که گفتیم آقای مسمر بیماران رو به حالت خلسه می‌برد و در این حالت اون‌ها رو به سرعت و در بیشتر اوقات با یک جلسه، درمان می‌کرد. اما تا زمان حیات خودش این روش به نام هیپنوتیزم نام‌گذاری نشده بود. نام هیپنوتیزم بعدها توسط پزشکانی که روش مسمر رو یادگرفته بودن انتخاب شد.

بعد از محکوم شدن و تبعید مسمر، عده‌ای از پزشکان که روش اون رو یاد گرفته بودن، برای درمان بیمارانشون از این روش استفاده می‌کردند. هر چند استفاده از این روش در اون زمان خطرناک بود، چون ممکن بود باعث محکومیت اون‌ها هم بشه. اما این پزشکان به دلیل تعهدی که به درمان بیمار داشتند، بدون اینکه توضیحی درباره روش کاری خودشون بدن، از روش مسمر استفاده می‌کردن.

یک روز ۲ پزشک معروف که از روش مسمر استفاده میکردن در جمعی با هم ملاقات میکنن. البته هیچ کدوم اطلاع نداشت که دیگری این روش رو بلد هست. یکی از اون‌ها در صحبت‌های خودش درباره روش درمانی‌ای صحبت میکنه که در اون بیمار رو به خلسه می‌برده. پزشک دیگه هم که از این روش استفاده می‌کرده، متوجه میشه که هر دو از روش مسمر استفاده می‌کنن. بنابراین پیشنهاد میده که برای این روش اسمی انتخاب کنن. همون روز اسم هیپنوتیزم (خواب مصنوعی) برای این روش درمانی انتخاب میشه.

اگه دوست دارید بدونید چرا و چطوری هیپنوتیزم به درمان بعضی از بیماری‌ها کمک می‌کنه و با بعضی تصورات غلط درباره هیپنوتیزم آشنا بشید، این مطلب رو مطالعه کنید: «پرده‌برداری از اسرار هیپنوتیزم (اثرات درمانی هیپنوتیزم و تصورات غلط درباره آن)»

گروه آموزشی پژوهشی فرشید پاکذات

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *