0
02143000313

چرا ما احساس خوشبختی نمی‌کنیم؟ چاره‌ی کار چیست؟

احساس خوشبختی می‌کنی؟ شاید این جمله برای شما کمی آشنا باشد. درست زمانی که مهران مدیری، مجری برنامه دورهمی از مهمان خود چنین سوالی را می‌پرسید ما هم احتمالا کمی به این سوال فکر می‌کردیم که آیا احساس خوشبختی می‌کنیم یا نه!

شاید بعد از کلی کلنجار رفتن با خود این موضوع به ذهن ما می‌آمد که نه، احساس خوشبختی نمی‌کنیم و چندین دلیل برای اینکه حس خوبی را که به خوشبختی نزدیک باشد را در خودمان سراغ نداریم. و این موضوع می‌تواند حتی برعکس باشد. یعنی اینکه چند دلیل برای اینکه من احساس خوشبختی می‌کنم داشته باشید.

چرا ما احساس خوشبختی نمی‌کنیم؟

این بخش را با این سوال آغاز می‌کنیم که ما چه زمانی احساس خوشبختی می‌کنیم؟ زمانی که دوران مدرسه خود را با موفقیت به پایان رساندیم؟ زمانی که مدرک تحصیلی خود را از دانشگاه دریافت کردیم؟ زمانی که یک شغل مناسب داشته‌ایم؟ زمانی که یک ازدواج موفق و در نتیجه یک فرزند موفق داشته‌ایم؟ بررسی کنیم که چه زمانی ما دقیقا احساس خوشبختی را تجربه کرده‌ایم و آیا این حس همراه با رسیدن به یک اهدافی همراه بوده است یا خیر؟

احساس خوشبختی توسط خودمان شکل می‌گیرد. نکاتی که در بالا اشاره شد مانند کسب یک موفقیت همواره در ما احساس خوشبختی را به‌وجود آورده‌اند. انسان‌ها همواره این منطق را در پیش می‌گیرند که اگر به اهدافی که برای خود تعیین کرده‌اند دست یابند برای مدتی احساس خوشبختی می‌کنند.

افراد منفی تاثیرگذار هستند

تصور کنید در یک تاکسی نشته‌اید و تمامی کسانی که در این مسیر با شما هستند افرادی می‌باشند که مدام از وضع زندگی خود یا مکانی که زندگی می‌کنند غر می‌زنند و یا مسافری دیگر تماما از ناامیدی صحبت می‌کند. در این وضعیت تمام موج‌های منفی که از مسافرین ایجاد می‌شود بر حالت‌های روحی شما تاثیر می‌گذارد. متاسفانه افراد منفی بر حالات روحی ما تاثیرگذار هستند.

سعی کنید اطراف خود را با افرادی که باعث می‌شوند حالت‌های احساسی شما بهتر باشد احاطه کنید. این موضوع را می‌توان اینگونه عنوان کرد که هر کسی باعث می‌شود باعث بی‌ارزش بودن، ناامیدی و یا بی‌اعتمادی شوید را از زندگی خود حذف کنید. این مهم است که شما با چه افرادی رابطه دارید.

مقایسه زندگی خودتان با زندگی مردم در رسانه‌های اجتماعی

موسسه تحقیقاتی Happiness Research Institute تحقیقاتی مبنی بر اینکه چگونه عادت‌های رسانه اجتماعی بر رفتار و احساسات ما تاثیر می‌گذارند. به گروهی گفته شد که یک هفته از فیس‌بوک استفاده نکنند و به گروهی دیگر گفته شد طبق روال گذشته از فیس‌بوک استفاده کنند. نتیجه‌ی قابل توجه‌ای حاصل شد و افرادی که یک هفته از فیس‌بوک فاصله گرفته‌اند میزان رضایت بیشتری از زندگی داشته‌اند. همچنین تحقیقات این موسسه ثابت کرد که ۵۵ درصد از افرادی که به‌طور مداوم در شبکه‌های اجتماعی فعالیت دارند استرس بیشتری را متحمل می‌شوند.

تاثیر شبکه‌های اجتماعی
شبکه‌های اجتماعی به عنوان بخش مهمی از زندگی افراد تاثیرگذار هستند

زندگی مجازی تقریبا چیزی است که همه‌ی ما درگیر آن هستیم و نمی‌توانیم از بی‌تاثیر بودن آن در زندگی خودمان صحبت نکنیم. تمام صداها، ویدئوها و تصاویری که دریافت می‌کنیم و یا ارسال می‌کنیم می‌تواند بر تصمیمات و یا تفکرات ما تاثیر بگذارد. مقایسه زندگی خودتان با زندگی دیگران که مبنای آن یکی از سه مولفه‌های بالا می‌باشد باعث شده است کمتر احساس رضایت از زندگی داشته باشیم.

زمان حال را فراموش می‌کنیم

ما در اکثر اوقات فراموش می‌کنیم در زمان حال زندگی کنیم. هیچ فکر کردن به گذشته‌ای نمی‌تواند آن را تغییر دهد و نه استرس آینده می‌تواند تغییری در نتایج ایجاد کند. بنابراین این دو موضوع بر زندگی و لحظاتی که سپری می‌کنیم تاثیر منفی می‌گذارد.

دلایل بسیار زیادی می‌تواند تاثیرگذار باشد. دلایلی مانند پول، تاثیر محیطی که در آن زندگی می‌کنیم و .. که سعی کردیم در این مقاله به مواردی اشاره کنیم که کمتر متوجه تاثیرات آن بر زندگی خود هستیم. چه مواردی بر خوشحال بودن یا نبودن شما تاثیرگذار است؟ این موارد را با ما درمیان بگذارید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *