0
02143000313

چطور با مدیریت مالی کاری کنیم که دخل و خرجمون با هم بخونه؟

اگه شما هم جزو کسانی هست که نمی‌دونن پول و درآمدشون چطوری تو ماه تموم میشه و آخر ماه کم میارن، بنابراین تو مدیریت مالی مشکل دارید. این مقاله رو تا انتها بخونید تا از این به بعد دخل و خرجتون با هم بخونه.

ضعیف بودن در مدیریت مالی چه مشکلاتی برای ما بوجود میاره؟

اکثر کسایی که تو مدیریت مالی ضعیف هستن معمولا چند تا مشکل دارن. یکیش اینه که همیشه میگن: «آدم اصلا نمی‌فهمه پولش چطوری تموم شد!» یکی دیگه‌اش اینکه که معمولا آخر ماه پول کم میارن. مشکل دیگه هم اینکه که معمولا هر چقدر درآمدشون بیشتر بشه هزینه‌هاشون هم بیشتر میشه و به قول معروف حس می‌کنن همیشه نون سواره هست و اونا پیاده.

بنابراین اگه در مدیریت مالی ضعیف باشیم ممکنه حتی در تامین نیازهای معمولی زندگی هم دچار مشکل بشیم. پس حتما در پس اندازه و ثروتمند شدن و موفقیت هم نمی‌تونیم خوب عمل کنیم. در نتیجه باید دنبال راه حلی باشیم که بتونیم به خوبی مدیریت مالی رو در زندگی‌مون انجام بدیم. راه حل این کار بودجه‌بندی هست.

بودجه‌بندی چیست؟

بودجه‌بندی چیست؟
هزینه‌هایی که در ماه دارید رو با کمی حساب کتاب پیش بینی کنید

بودجه‌بندی یعنی پیش بینی مواردی که باید تو زندگی براشون هزینه کنیم و تعیین مبالغی که تصمیم داریم برای هر کدوم از موارد هزینه کنیم. در واقع با بودجه‌بندی از هدر رفتن درآمدمون جلوگیری می‌کنیم. اما اگه بودجه‌بندی نکنیم با چه مشکلاتی روبرو میشیم؟

  1. یا اصلا نمی‌تونیم پس انداز کنیم یا کم پس انداز می‌کنیم.
  2. حدود ۳۵ تا ۴۵ درصد درآمدمون بدون اینکه متوجه بشیم چطوری، خرج میشه!!
  3. هر چقدر درآمدمون بیشتر بشه، هزینه‌هامون هم بیشتر میشه.
  4. چیزهایی که ضروری نیستن رو می‌خریم در نتیجه برای خرید موارد ضروری دچار مشکل میشیم.
  5. بیشتر مواقع از درآمدمون راضی نیستیم.
  6. مجبور میشیم از دیگران قرض بگیریم.
  7. دخل و خرجمون نمی‌خونه و همیشه به قول معروف هشتمون گرو نهمون هست.

توجه داشته باشید که بودجه‌بندی به معنای خسیس بودن نیست. بلکه به معنای به اندازه و حساب شده خرج کردن هست. بودجه‌بندی دقیقا مثل صرفه‌جویی هست (کاری که اغلب ما انجام نمی‌دیم). در مورد صرفه‌جویی هم میگن که صرفه‌جویی، درست مصرف کردن است نه کم مصرف کردن.

وقتی میگن در مصرف آب صرفه‌جویی کنیم معناش این نیست که مثلا حموم نریم یا کمتر بریم. معناش اینه که وقتی میریم حموم از اول تا آخر دوش رو باز نذاریم. یا مثلا موقع مسواک زدن شیر آب رو باز نذاریم. با بودجه‌بندی هم ما همین کار رو می‌کنیم. هزینه‌هایی که لازم هست انجام میدیم اما حساب شده و کنترل شده. به این ترتیب می‌تونیم پس انداز هم بکنیم.

حالا روش بودجه‌بندی رو براتون توضیح می‌دیم.

چطور می‌تونیم بودجه‌بندی کنیم؟

بودجه‌بندی کار خیلی راحتی هست و ۲ مرحله داره. شاید اولش یه کم برامون سخت باشه، چون به این کار عادت نداریم. اما اگه خسته نشید و ادامه بدید روش کار خیلی زود دستتون میاد.

۱- نوشتن تمام مواردی که براشون هزینه می‌کنیم به صورت روزانه

نوشتن تمام مواردی که براشون هزینه می‌کنیم به صورت روزانه
تمام مواردی که در ماه براشون هزینه می‌کنید رو به صورت روزانه یادداشت کنید

در قدم اول تمام مواردی که در ماه براشون هزینه می‌کنیم رو به صورت روزانه می‌نویسیم. در این مرحله باید سعی کنیم تمام هزینه‌ها رو با جزییات بنویسیم. مثل هزینه رفت و آمد، هزینه سوخت، هزینه غذا، هزینه پوشاک. هر کدوم از این موارد اگه شامل جزییات میشه اون‌ها رو هم یادداشت کنید. چون همه چیز باید شفاف باشه. اگر مواردی هم هست که هر ماه براش هزینه نمی‌کنید، اون‌ها رو هم جداگانه یادداشت کنید. مراقب باشید چیزی از قلم نیوفته.

۲- دسته بندی مخارج و تعیین هزینه هر مورد

در این مرحله باید تعیین کنیم که برای هر کدوم از موارد چقدر می‌خوایم هزینه کنیم. این یعنی پیش‌بینی هزینه‌ها. می‌تونیم هزینه‌ها رو دسته‌بندی کنیم. مثلا یک دسته رو به عنوان هزینه غذا مشخص کنیم و مواردی که می‌خوایم در این دسته براشون هزینه کنیم با جزییات توش بنویسیم و مشخص کنیم برای هر مورد چقدر می‌خوایم هزینه کنیم.

وقتی این دو مرحله رو انجام دادیم، می‌تونیم همه هزینه‌هایی رو که نوشتیم با هم جمع بزنیم. اگه این کار رو به درستی انجام بدید متوجه می‌شید که چقدر از درآمدتون رو تا قبل از این هدر می‌دادید. البته برای کنترل بهتر هزینه‌ها بهتر هست هر هزینه‌ای رو که انجام می‌دید یادداشت کنید. اینطوری می‌تونید هزینه‌های انجام شده رو با پیش‌بینی که داشتید مقایسه کنید. احتمالا تو ماه‌های اول متوجه میشید یه سری از هزینه‌ها رو از قلم انداختید. اما به مرور تو بودجه بندی و مدیریت مالی ماهر میشید.

گروه آموزشی پژوهشی فرشید پاکذات

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *