0
02143000313

چطور تنبلی را با استفاده از تکنیک‌‌های ان ال پی درمان کنیم؟

شما هم از آن دسته افراد هستید که مثلا می‌خواهید ورزش را از امروز شروع کنید اما مدام تنبلی می‌کنید و این کار را به تاخیر می‌اندازید؟ اگر دنبال راه حلی برای برطرف کردن تنبلی هستید، ادامه این مقاله را مطالعه کنید.

اگر شما هم درگیر تنبلی هستید باید بدانید تا کاری در نظر شما با اهمیت نباشد آن کار را انجام نمی‌دهید. بنابراین باید برای اینکه مشکل تنبلی خود را حل کنید، باید کاری کنید که کارهای مختلف در نظر شما با اهمیت جلوه کنند. در ادامه توضیح می‌دهیم چطور این کار را انجام دهید.

چطور باید کارها را با خودمان با اهمیت جلوه دهیم؟

چطور باید کارها را با خودمان با اهمیت جلوه دهیم؟

به ذهن خود رجوع کنید، کارهای خیلی مهمی وجود دارند که نمی‌توانید آن‌ها را کنار بگذارید. شخصی پیش من ادعا می‌کند که وقتی صبح از خواب بلند می‌شود هیچ برنامه مشخصی به غیر از دوش گرفتن و اصلاح صورت ندارد. آن شخص دوش گرفتن و اصلاح کردن را جزو فعالیت‌های عادی خود می‌داند و اگر آن را انجام ندهد به نظرش اشتباهی رخ داده است. هر چقدر بیشتر این کار را انجام می‌دهد بیشتر احساس می‌کند که کار صحیحی انجام داده است.

این یک الگو رفتاری خوب برای رهایی از تنبلی است. این الگوی رفتاری را در ان ال پی سیستم رانشی می‌نامیم. البته سیستم رانشی جزییات بیشتر دارد که در ادامه توضیح می‌دهیم.

سیستم رانشی برای درمان تنبلی

سیستم رانشی برای درمان تنبلی

منظور از سیستم رانشی این است که هر چقدر بیشتر کاری را انجام نمی‌دهید بیشتر ناخشنود می‌شوید. در حالت مقابل هر چقدر بیشتر شروع به انجام دادن آن کار می‌کنید، احساس بهتری دارید. برای درمان تنبلی نیاز دارید یک سیستم رانشی برای خود بوجود بیاورید. یک سیستم رانشی به معنی متصل کردن احساسات قوی در هنگام انجام ندادن کار خاصی است.

اگر وسایل ورزش شما در پارکینگ خانه است، احساس نیاز به انجام تمرین ورزشی، باید از لحظه‌ای که به آن فکر می‌کنید تا لحظه‌ای که از درِ پارکینگ عبور می‌کنید و بر روی دستگاه قرار می‌گیرید با شما باشد. هر چقدر به دستگاه‌ها نزدیک‌تر می‌شوید، احساس شما هم باید بهتر شود. هر چقدر بیشتر تمرین کنید، احساس بهتری پیدا می‌کنید. هر چقدر از انجام تمرینات ورزشی اجتناب می‌کنید، احساس بدتری خواهید کرد.

به این ترتیب شما می‌توانید جهت حرکت احساسات خود را کنترل کنید. شما می‌توانید احساس خود را نسبت به کارهای مختلف تغییر دهید. اگر در کنترل احساسات با این روش موفق باشید، به جای اینکه صرفا به انجام کاری فکر کنید، انجام آن کار برای شما تبدیل به آرزو می‌شود. در نتیجه می‌توانید برای انجام آن کار در خودتان انگیزه ایجاد کنید.

چطور باید در خود ایجاد انگیزه کنیم؟

چطور باید در خود ایجاد انگیزه کنیم؟

انگیزه یک عامل درونی است. بنابراین این شما هستید که می‌توانید برای خود انگیزه ایجاد کنید. منتظر عوامل بیرونی که به شما انگیزه بدهد نباشید. مثلا در مورد ورزش کردن، واقعا چیزی بین شما و تمرینات ورزشی وجود ندارد. اگر شما برای شروع ورزش اقدام کنید کسی جلوی شما را نمی‌گیرد. اکثر مشکلاتی که مردم دنیا با آن روبرو هستند از بیرون به آن‌ها تحمیل نشده است. منظور این نیست که هیچ عامل بیرونی وجود ندارد که کارها را سخت کند، بلکه اکثر مشکلات از درون ما سرچشمه می‌گیرند.

بنابراین برای ایجاد انگیزه درونی از تکنیک‌های ان ال پی که در زیر به آن‌ها اشاره شده استفاده کنید.

لغات درست را برای صحبت کردن با خود انتخاب کنید

 

یک قدم مهم تغییر لغاتی است که در مورد خودتان استفاده می‌کنید. وقتی در مورد انجام دادن کاری فکر یا صحبت می‌کنید لغاتی که استفاده می‌کنید را تغییر دهید. لغات محرک‌های قدرتمندی برای رفتار شما هستند. بستگی دارد محرک شما در آن لحظه کدام لغت می‌باشد و با چه جمله‌ای تمایل بیشتری به انجام دادن آن کار از خود نشان می‌دهید. مثلا نیاز دارم…، مجبورم… یا بهتر است…

مثلا وقتی در حال تنبلی هستید می‌توانید با خود این طور فکر کنید: “خودم می‌دونم، همیشه کاری که باید انجام بدم رو انجام نمی‌دم. اما باید انجامش بدم چون به انجام دادنش نیاز دارم”. زمانی که متوجه شدید کدام کلمات برای شما کارایی بهتری دارند، می‌توانید آگاهانه شروع به استفاده از آن‌ها کنید.

لحن و تن صدای درونی خود را تنظیم کنید

لحن و تن صدای درونی خود را تنظیم کنید

باید یاد بگیرید نسبت به تن و ریتم صدای درونی خود آگاهی داشته باشید. ببینید کدام تن و ریتم صدا بیشتر برای شما الهام بخش و تولید کننده انگیزه است؟ همانطور که لحن و تن صدای شما روی دیگران اثر می‌گذارد روی خود شما هم اثر گذار است. صحبت کردن با لحن و تن صدای مناسب می‌تواند مخالفت و مقاومت دیگران را در برابر شما کاهش دهد. انتخاب لحن و تن صدای مناسب روی خود شما هم همین اثر را دارد.

فرض کنید در درون خود با موضوعی به مشکل برخوردید. فرقی ندارد پیاده روی و ورزش باشد یا ترک سیگار یا هر چیز دیگری. برای پیروزی در این جدال باید غلبه بر آن را در ذهن خود ایجاد کنید تا انجام آن ساده‌تر شود.

برای درمان تنبلی به درون خود توجه کنید

برای درمان تنبلی به درون خود توجه کنید

برای درمان تبلی باید به درون خود توجه کنید. باید طوری روی خود کار کنید که هر چقدر بیشتر درباره آن موضوع یا کار فکر می‌کنید، بیشتر به انجام آن کار علاقه‌مند شوید. مثلا باید طوری به انجام تمرینات ورزشی فکر کنید که هر چه بیشتر آن را انجام می‌دهید بیشتر خوشحال می‌شوید. وقتی واقعا تمرینات ورزشی رو شروع کنید، واقعا از انجام دادن آن برای شما راحت‌تر می‌شود.

اگر بتوانید برای هر فعالیتی از این الگو برای ساختن آرزوهای قدرتمند استفاده کنید، هر چقدر به فعالیت نزدیک‌تر می‌شوید احساسات شما قوی‌تر خواهد شد. هر چقدر بیشتر انجامش نمی‌دهید احساسات بدتری به شما دست می‌دهد. این دو حس باعث می‌شود شما دوباره به سمت انجام دادن آن عمل حرکت کنید. شما باید بتوانید به کمک این تکنیک‌ها، خود را به سمت مسیر صحیح سوق دهید.

ان ال پی را زندگی کنید تا زندگی را لذتبخش کنید

گروه آموزشی پژوهشی فرشید پاکذات

دیدگاه کاربران
  • محمود سیجانی 18 مهر 1398

    مرسی از آموزشهای مفید و کاربردیتون

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *