0
02143000313

کنترل ذهن: تا به حال فکر کرده‌اید چه کسی در زندگی شما رییس است؟

تو زندگی شما رییس کیه؟ فرمون زندگی دست کدومتون هست؟ شما ذهن‌تون رو کنترل می‌کنید یا ذهن‌تون شما رو؟ می‌دونید کنترل ذهن یعنی چی و چرا باید کنترل ذهن رو بلد باشیم؟ بدون داشتن توانایی کنترل ذهن چه اتفاقی برای زندگی‌مون می‌افته؟ جواب تمام این سوالات رو در این مقاله پیدا می‌کنید.

وقتی کنترل ذهن در دستان ما نباشد چه می‌شود؟

وقتی نتونیم کنترل ذهن خودمون رو در دست داشته باشیم، زندگی متعادلی رو تجربه نمی‌کنیم. افکار ، احساسات و رفتار ما، ۳ عاملی هستند که تحت تاثیر همدیگه قرار دارند. یعنی اگه اتفاقی برای ما بیوفته که باعث ناراحتی ما بشه، احساسات منفی بوجود اومده درون ما، می‌تونه افکار منفی در ما ایجاد کنه و این افکار منفی باعث بشه رفتاری انجام بدیم که خودمون و دیگران رو ناراحت کنه.

همینطور وقتی در مورد موضوعی منفی فکر کنیم، احساسات منفی درون ما ایجاد میشه و همین اتفاق باعث میشه رفتار منفی از خودمون نشون بدیم. حتی رفتار ما می‌تونه به احساس و افکار ما شکل بده. حتما تایید می‌کنید، مواقعی که ورزش می‌کنید، هم احساسات مثبتی درون‌تون بوجود میاد و هم خبری از افکار منفی نیست.

ذهن ما جایگاه افکار و احساسات‌مون به حساب میاد. هر رفتاری از ما سر می‌زنه نتیجه‌ی تصمیمی هست که در ذهن ما شکل گرفته میشه. بنابراین میشه گفت، احساسات، افکار و رفتار ما، همگی ریشه در ذهن ما دارند. بنابراین اگه کنترل ذهن‌مون رو در دست نگیریم، با هر اتفاق، حادثه یا هر مشکلی، مسیر زندگی‌مون به سمتی منحرف میشه. اینجاست که کنترل زندگی ما در دست ذهن‌مون قرار می‌گیره نه خودمون.

چرا نمی‌توانیم کنترل ذهن خود را در دست بگیریم؟

همونطور که گفتیم افکار، احساسات و رفتار ما روی همدیگه تاثیر میذارن. تنها ۲ راه پیش پای ما قرار داره، یا زندگی ما مثل توپی بین این ۳ عامل پاس کاری میشه یا ما باید بتونیم کنترل اون‌ها رو بدست بگیریم تا در کنترل ذهن موفق باشیم. در ادامه به موضوع کنترل احساسات می‌پردازیم تا راهی به سمت کنترل ذهن باز کنیم.

پیش از اینکه درباره‌ی کنترل احساسات صحبت کنیم، یک لحظه به این فکر کنید که آیا احساسات خودتون رو به خوبی می‌شناسید؟ چون پیش از اینکه بتونیم احساسات خودمون رو کنترل کنیم، باید بتونیم احساسات خودمون رو شناسایی کنیم.

شناخت احساسات برای کنترل احساسات

نقش تشخیص احساسات در کنترل ذهن خیلی پر رنگ هست. فکر می‌کنید در تمام لحظات زندگی از احساسات خودتون مطلع هستید؟ تا حالا براتون پیش نیومده در بحث یا گفتگویی، دیگران بهتون گفته باشند: «چرا عصبانی هستی؟» و شما در جواب گفته باشید نه عصبانی نیستم.

این حالت می‌تونه یکی از نشانه‌های این باشه که شما در اون لحظه نسبت به احساسات خودتون آگاه نبودید. با این وجود احساسات شما در حدی جلوه‌ی بیرونی داشته که بیننده متوجه احساسات شما شده و با علیرغم اینکه این مسئله رو به شما گفته، شما باز هم متوجه احساسات خودتون نشدید.

بنابراین برای موفقیت در کنترل ذهن، باید بتونیم احساسات خودمون رو شناسایی کنیم تا بتونیم اون رو کنترل کنیم. ان ال پی راه شناسایی احساسات و عواطف رو به ما معرفی می‌کنه. اگه دوست دارید با شناسایی احساسات خودتون قدم مهمی در کنترل ذهن بردارید، این مقاله رو مطالعه کنید: «چطور احساسات و عواطف خود یا دیگران را به کمک ان ال پی تشخیص دهیم؟»

کنترل احساسات برای کنترل ذهن

بعد از اینکه تونستید به درستی احساسات خودتون رو شناسایی کنید، باید بتونید این احساسات رو به خوبی کنترل کنید. اما خیلی‌ها از انجام این کار فراری هستند. افرادی که تجربه‌ی احساسی تلخی داشتند، از برخورد دوباره با اون احساسات فرار می‌کنند.

این افراد تصور می‌کنند برای کنترل یک احساس منفی باید با اون احساس رو در رو بشن و به عمق اون احساس وارد بشن تا بتونند اون احساس رو کنترل کنند. اما ان ال پی چیز دیگه‌ای به ما میگه. ان ال پی میگه برای تغییر یک احساس نیازی به یادآوردی عمیق درد نیست. شما باید فقط تصورات مربوط به اون احساس رو تغییر بدید.

در واقع ان ال پی روش درمانی بهترین درمانگران رو الگوبرداری کرده و به همین دلیل تونسته هم مدت زمان رسیدن به نتیجه رو کاهش بده و هم درد حاصل از روبرویی با احساسات منفی رو از بین ببره. اگه دوست دارید بدونید ان ال پی چطور این کار رو انجام میده، ادامه مقاله رو مطالعه کنید.

ان ال پی چطور به کنترل احساسات کمک می‌کند؟

از دید ان ال پی ما کیفیت اتفاقات و حوادث مختلف رو از طریق حواس پنجگانه دریافت می‌کنیم. البته نمی‌تونیم تمام حقیقتی که در حال وقوع هست رو درک کنیم. به خاطر همین یک تصویر ذهنی که می‌تونه بخشی از کل حقیقت باشه در ذهن ما شکل می‌گیره و ما تصور می‌کنیم که چیزی که در ذهن ما هست تمام ماجراست.

کنترل احساسات
باید به درک درستی از همسو بودن یا ناهمسو بودن با احساسات‌مان برسیم

موقع یادآوری این اتفاق، یا به عبارتی موقع فراخوانی همون تصویر ذهنی که درباره‌اش صحبت کردیم، احساساتی درون ما شکل می‌گیره. این احساسات از اجزایی تشکیل شدند. مثلا وقتی تصاویر مربوط به اون احساس رو به یاد میاریم، ممکنه این تصاویر دور یا نزدیک باشند، تیره یا روشن باشند و… . در مورد صداها و سایر احساسات مثل بوها، گرمی و سردی و… هم همینطور هست. یعنی اون‌ها هم از اجزای خاص خودشون تشکیل شدند.

در ان ال پی به اجزای تشکیل دهنده احساسات درونی ما، ساب مدالیته گفته میشه. ان ال پی تکنیکی به همین نام داره که با استفاده از اون می‌تونید اجزای احساساتی که به واسطه یک اتفاق درون‌تون ایجاد میشه رو تغییر بدید تا با وقوع اون اتفاق دیگه دچار اون احساسات نشید.

فرض کنید همکار شما رفتاری داره که باعث عصبانیت شما میشه. در این حالت اگه نتونید احساسات خودتون رو کنترل کنید، کنترل ذهن شما به دست احساسات‌تون میوفته و این احساسات، فکر و رفتار شما رو جهت‌دهی می‌کنه. با استفاده از تکنیک‌هایی که در ان ال پی هست، می‌تونید کاری کنید که دیگه با دیدن اون رفتار خاص از همکارتون عصبانی نشید. در واقع به این ترتیب می‌تونید به راحتی کنترل ذهن خودتون رو در دست بگیرید.

 

دیدگاه کاربران
  • حجت 2 تیر 1398

    با سلام بسیار عالی می باشد تشکر و قدردان زحمات شما هستیم ممنونم از شما

    • فرشید پاکذات 3 تیر 1398

      ممنون دوست عزیز، خوشحالیم که مورد توجه شما قرار گرفته.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *