0
02143000313

آموزش پیش فرض های ان ال پی برای رسیدن به موفقیت در زندگی

پیش فرض های ان ال پی اصولی هستند که برای رسیدن به موفقیت باید به آن‌ها اعتقاد داشته باشید. در این مقاله ۱۱ پیش فرض ان ال پی را توضیح می‌دهیم.

با دانستن پیش فرض های ان ال پی و اطمینان به آن‌ها، حتی اگر از تکنیک‌های ان ال پی استفاده نکنید، نتایج مثبت و مفیدی در زندگی شما ایجاد می‌شود. ما بیشتر از اینکه سعی کنیم باورهای شما را نسبت به این پیش فرض‌ها بالا ببریم، از شما می‌خواهیم از آن‌ها استفاده کنید تا متوجه تاثیرات شگرف آن‌ها در زندگی‌تان شوید.

علم ان ال پی، روی ساختار ذهن انسان کار می‌کند. می‌توان گفت این ساختارها در هر انسانی منحصر به فرد است. در ان ال پی، پیش فرض‌هایی تعیین شده‌اند که آن‌ها اساس و اصول ان ال پی را نمایش می‌دهند. پیش فرض های ان ال پی باعث گسترش ان ال پی، گرفتن نتایج مفید و کاربردی و بالا بردن توانایی استفاده از تکنیک‌ها می‌شوند.

پیش فرض های ان ال پی چیست و چرا به آن‌ها نیاز داریم؟

پیش فرض های ان ال پی چیست و چرا به آن‌ها نیاز داریم؟

پیش فرض های ان ال پی با توجه به یکسری اصول اخلاقی در زندگی، از صاحب نظران و بزرگان ان ال پی بدست آمده‌اند و ممکن است تعداد آن‌ها در منابع مختلف متفاوت باشد. ما در این مقاله ۱۱ اصل از آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم. ان ال پی هیچگاه ادعا نمی‌کند که این اصول حقیقت دارند و از آن‌ها بعنوان یک الگوی مفید یاد می‌کند. اگر شما طوری رفتار کنید که انگار حقیقت دارند، دنیای شما به شیوه صحیح متحول می‌شود.

یکی از مزیت‌های پیش فرض های ان ال پی این است که شما می‌توانید بدون هیچ آموزش و یا مهارتی در ان ال پی، از این پیش فرض‌ها برای بهتر شدن کیفیت زندگی‌تان استفاده نمایید. زیرا این اصول و قوانین طرز برخورد شما با مسائل و اشخاص را تغییر داده و راهی نو برای نگاه کردن به جهان در اختیار شما قرار میدهند. در ادامه هر یک از پیش فرض های ان ال پی بررسی می‌شوند.

۱- نقشه با واقعیت تفاوت دارد

این جمله که اولین مورد از پیش فرض های ان ال پی به حساب می‌آید، نخستین بار توسط کورزیبسکی ارائه شد. مقصود از این جمله این است که، تجربه‌ی حواس پنجگانه‌ی شما از جهان اطراف‌تان با تفسیری که از این واقعیت دارید کاملا متفاوت است. این تصویر مغزی، نقشه‌ای ذهنی از واقعیتی است که وجود دارد.

همین نقشه درونی است که دنیای بیرون شما را شکل می‌دهد و این نقشه هرگز نمونه‌ی دقیق آنچه واقعا تجربه می‌شود، نیست و با آنچه دیگران از همین واقعیت درک می‌کنند، تفاوت دارد. به عبارت دیگر آنچه در جهان پیرامون‌تان وجود دارد هرگز با آنچه در مغز و ذهن‌تان تجربه می‌کنید، یکسان نیست. افراد متفاوت، تفسیرهای متفاوت و تصویرهای ذهنی مختلفی از واقعیت‌های یکسان دارند.

این نقشه ذهنی براساس درک شخصی افراد ساخته می‌شود. با توجه به اینکه ظرفیت ذهن هر کس محدود است، ذهن هر کس از بین میلیون‌ها بیت اطلاعات تعداد محدودی را فیلتر کرده و دریافت می‌کند. بنابراین هر کس به نقشه ذهنی منحصر به فردی دست می‌یابد.

برای برقراری ارتباط بهتر با اطرافیان باید تلاش کنیم نقشه ذهنی آن‌ها را شناخته، همچنین نقشه ذهنی خود را گسترش دهیم. برای مطالعه بیشتر در خصوص نقشه‌های ذهنی و کسب توانایی گسترش نقشه‌های ذهنی جهت تغیر نوع نگاه به دنیا، به مقاله “نقشه ذهنی چیست و چه تاثیری بر نوع نگاه ما به جهان پیرامون‌مان دارد؟” مراجعه کنید.

۲- چیزی به نام شکست وجود ندارد، فقط بازخورد وجود دارد

نه و ان ال پی

همه‌ی ما در زندگی اشتباه می‌کنیم و با موانع مختلف روبه‌رو می‌شویم. مورد دوم از پیش فرض های ان ال پی به ما می‌گوید، در مواجهه با این مشکلات، در صورتی که به نتیجه مطلوب نرسیم، می توانیم خود را به چشم یک فرد شکست خورده و بازنده نگاه کنیم. راه دیگری که پیش ما قرار دارد، درس گرفتن از این مشکلات برای استفاده در تلاش‌های بعدی است. بازخورد در ان ال پی (NLP) شامل نتیجه و پیامدی می‌شود که ممکن است از موقعیتی خاص دریافت کنید.

۳- معنای اصلی ارتباط، واکنشی است که برمی‌انگیزد

۳- معنای اصلی ارتباط، واکنشی است که برمی‌انگیزد

سومین مورد از پیش فرض های ان ال پی یادآور می‌شود که موفقیت در ارتباط‌هایتان به این بستگی دارد که طرف مقابل تا چه اندازه پیام شما را به درستی دریافت کرده است. واکنشی که کلامتان در ارتباط برمی‌انگیزد، هماهنگ با معنایی است که طرف مقابل از کلامتان دریافت می‌کند. با توجه به این پیش فرض وظیفه دارید معنایی را که در ذهن دارید، به طور کامل و دقیق به طرف مقابل منتقل کنید.
در صورتی که شما این کار را به درستی انجام دهید، دیگر طرف مقابل را به دلیل سوء تفاهم مقصر نمی‌دانید.

۴- اگر کاری یا رفتاری که می‌کنید جواب نمی‌دهد، کار دیگری انجام دهید

اگر کاری یا رفتاری که می‌کنید جواب نمی‌دهد، کار دیگری انجام دهید

معمولا هنگامی که به آنچه می‌خواهید نمی‌رسید، رفتارهای خود را اصلاح نمی‌کنید زیرا توقع تغییر از دیگران ساده‌تر از تغییر رفتارهای خودتان است. چهارمین نکته از پیش فرض های ان ال پی به ما می‌گوید در این شرایط باید به موارد زیر توجه کنید.

  • باید موقعیت کنونی‌تان را بیشتر بررسی کنید.
  • چرا کاری که انجام می‌دهید شما را به آنچه می‌خواهید، نمی‌رساند؟
  • آیا طرف مقابل‌تان را در مورد آنچه می‌خواهید آگاه کرده‌اید؟
  • احتمالا طرف مقابل منابع لازم برای کمک کردن به شما به منظور رسیدن به آنچه می‌خواهید در اختیار ندارد!
  • چه کار دیگری می‌توانید انجام دهید تا به نتیجه‌ی مورد علاقه خود برسید؟

۵- شما نمی‌توانید ارتباط برقرار نکنید

شما نمی‌توانید ارتباط برقرار نکنید

پنجمین مورد از پیش فرض های ان ال پی به ارتباط زبان و حرکات بدن در انتقال پیام توجه می‌کند. زبان و حرکات بدن‌تان به سادگی آنچه را واقعا در ذهن دارید، بیان می‌کنند. گاهی حتی بدون رد و بدل کردن کلام، تنها با سکوت و یا با زبان بدن، پیام مورد نظر به راحتی منتقل می‌شود. در هر صورت ما در هر لحظه با کلام یا بدون کلام در حال ارسال پیام خود به دیگران هستیم.

۶- هر کس برای پیشرفت، منابع لازم و کافی در اختیار دارد

هر کس برای پیشرفت، منابع لازم و کافی در اختیار دارد

همه‌ی ما منابع کافی و لازم برای رشد و پیشرفت را در اختیار داریم. اگر چه ممکن است همه‌ی ما به شکل مستقیم به تمام منابع دسترسی نداشته باشیم، اما همزمان به منابعی دسترسی داریم که می‌توانیم از آن‌ها برای رسیدن به منابع لازم دیگر استفاده کنیم. این منابع ممکن است درونی یا بیرونی باشد.

۷- هر رفتار انگیزه‌ای مثبت دارد

فایده‌هایی که فرد به شکل ناخودآگاه از رفتاری می‌گیرد را نیت مثبت رفتار می‌نامند. این مورد حتی در رفتارهای بد و نامطلوب نیز صادق است. مانند کودکی که در کلاس درس شلوغ می‌کند تا جلب توجه کند.

۸- افراد چیزی بیشتر از رفتارهایشان هستند

جدا کردن رفتارها از فرد نکته‌ی مهمی است که باید به آن توجه شود. شخصیت فراتر از رفتارها است. افراد هنگامی که به منابع درونی دسترسی ندارند یا توانایی انعطاف پذیری در آن‌ها کم است، می‌توانند رفتارهای نامناسبی داشته باشند.

کمک کردن به دیگران برای پرورش توانایی‌ها، مهارت‌ها یا حرکت به طرف محیط‌های مناسب‌تر، می‌تواند رفتارهای آن‌ها را تغییر داده و آن‌ها را به سوی رفتارهای مناسب راهنمایی کند.

۹- ذهن و بدن با هم ارتباط دارند و روی هم اثر می‌گذارند

ذهن و بدن با هم ارتباط دارند و روی هم اثر می‌گذارند

هر فکری که از ذهن شما می‌گذرد، از طریق فرستنده‌های عصبی به دورترین و جزئی‌ترین قسمت بدن‌تان ارسال می‌شود.
ذهن و بدن آن چنان ارتباط نزدیکی دارند که به عنوان جزئی واحد در نظر گرفته می‌شوند. برای سلامتی کامل لازم است ذهن و بدن را با هم بررسی و درمان کرد.

۱۰- انتخاب داشتن، بهتر از انتخاب نداشتن است

گاهی ممکن است احساس کنید برای تغییر شغل‌تان انتخابی ندارید یا نمی‌توانید به کشور دیگری بروید و با خود بگویید انتخاب دیگری ندارم NLP (ان ال پی) به شما کمک می‌کند دلایل‌تان را برای تغییر بررسی کنید. حتی وقتی این دلایل بهانه‌هایی کوچک باشند. افراد زیادی هستند که با توجه به انتخاب‌هایشان، پس از تغییر، از اینکه اختیار زندگی در دست‌شان است، راضی و خوشحال هستند.

۱۱- الگوبرداری از عملکردهای موفق باعث پیشرفت می‌شود

NLP (ان ال پی) ابزارهای لازم را برای شما فراهم می‌کند تا از فرد مورد نظرتان الگوبرداری کنید. می‌توانید از فردی که او را به عنوان الگو انتخاب کرده‌اید، سوال کنید چه چیزهایی به او انگیزه می‌دهد و چگونه همیشه روی هدف مورد نظرش متمرکز باقی می‌ماند. پس از آشنا شدن با هر یک از این پیش فرض‌ها، با دقت آن را در نظر داشته باشید. می‌توانید هر یک از آن‌ها را که دوست دارید امتحان کنید، ببینید، بشنوید و احساس کنید که چه اتفاقی رخ می‌دهد.

ان ال پی را زندگی کنید تا زندگی را لذت بخش کنید

گروه آموزشی پژوهشی فرشید پاکذات

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *