0
02143000313

برای تربیت کودک تا دیر نشده از این روش استفاده کنید!

اگه امروز راه‌های علمی و اصولی برای تربیت کودک رو یاد بگیریم، در آینده نیازی نیست وقت و انرژی زیادی برای حل مشکلات فرزندان‌مون صرف کنیم. اکثر والدین به خاطر بی‌اطلاعی از روش‌های علمی و کاربردی تربیت کودک، در سنین پایین اون طور که باید روی تربیت فرزندان‌شون کار نمی‌کنند.

همین مسئله باعث میشه فرزندی با مشکلات مختلف، از خانواده وارد جامعه بشه. رفع مشکلات فرزند در سنین نوجوانی و جوانی هم برای والدین و هم برای جامعه هزینه‌های به مراتب بیشتری داره. پس بهتره برای تربیت یک فرزند شایسته، با روش‌های علمی این کار آشنا بشیم. یکی از این روش‌ها قصه خواندن برای کودک هست.

شاید از تاثیر تربیتی و شگفت انگیز قصه خواندن برای کودکان مطلع نباشید. اما مطمئن هستیم با خوندن این مقاله نه تنها از اثری که قصه خواندن در تربیت کودک داره حیرت می‌کنید، بلکه از همین امروز تصمیم می‌گیرید از این روش برای تربیت کودک خودتون استفاده کنید. در این نوشته چگونگی تاثیر خواندن داستان برای تربیت کودک رو کاملا توضیح می‌دیم.

برای استفاده از ساده‌ترین شیوه تربیت فرزند، تا ۹ سالگی فرصت دارید

والدین محترم! برای تربیت فرزند خودتون با بهترین شیوه ممکن، حداکثر تا ۹ سالگی فرصت دارید. چون تا ۷ الی ۹ سالگی اصل و اساسِ منطق هر انسانی شکل می‌گیره. بنابراین فقط تا قبل از ۹ سالگی هست که ضمیر ناخودآگاه فرزندتون در دسترس هست. پس شما تا ۹ سالگی برای تربیت ضمیر ناخودآگاه فرزندتون زمان دارید.

چرا تربیت ضمیر ناخودآگاه اهمیت زیادی در آینده کودک دارد؟

چرا تربیت ضمیر ناخودآگاه اهمیت زیادی در آینده کودک دارد؟
کارل گوستاو یونگ روانشناس و فیلسوف مشهور

کارل گوستاو یونگ روانشناس و فیلسوف مشهور، درباره ضمیر ناخودآگاه میگه: «ضمیر ناخودآگاه فرمانده بلامنازع انسان است». این روانشناس بزرگ اعتقاد داره: «ما انسان‌ها در برابر ضمیر ناخودآگاه‌مون بندگانی بیش نیستیم». چرا چنین قدرت زیادی برای ضمیر ناخودآگاه توصیف میشه؟

برای اینکه به قدرت ضمیر ناخوداگاه پی ببرید، چند دقیقه با خودتون فکر کنید و ببینید چقدر به کارهایی که در روز انجام می‌دید، از قبل فکر می‌کنید؟ چقدر از منطق خودتون برای انجام کارهای مختلف استفاده می‌کنید؟ منظور از کارهای مختلف، تمام کارها هست. از ساعت خوابیدن گرفته تا نحوه بیدار شدن از خواب، مسواک زدن یا نزدن، نوع راه رفتن، شیوه غذا خوردن، حتی حالتی که بدن‌تون موقعی که این متن رو می‌خونید داره و تمام کارهایی که در روز انجام می‌دید.

احتمالا جواب‌تون اینه که اکثر این کارها رو به صورت خودکار و بدون اینکه انرژی فکری زیادی مصرف کنید و البته بدون دخالت منطق انجام می‌دید. پس اگه منطق در انجام کارهای روزانه دخالت زیادی نداره، چه چیزی انجام کارهای روزانه‌ی شما رو مدیریت میکنه؟ ضمیر ناخودآگاه!

روانشناسان اعتقاد دارند حداقل ۸۰٪ از فعالیت‌ها و زندگی ما تحت کنترل ضمیر ناخودآگاه هست. ضمیر ناخودآگاه جایگاه عادت‌ها، باورها و ارزش‌های ماست. به همین خاطر هست که تربیت ضمیر ناخودآگاه اهمیت خیلی زیادی داره. همونطور که اشاره کردیم برای تربیت ضمیر ناخودآگاه فقط تا ۷ الی ۹ سالگی فرصت دارید. چون بعد از این سن منطق شگل می‌گیره و ضمیر ناخودآگاه به راحتی در دسترس نیست.

می‌تونید درباره ضمیر ناخودآگاه و قدرت شگفت انگیز اون در این مقاله توضیحات کاملی رو مطالعه کنید: «لطفا بچه غول بی‌شعور درون خود را تربیت کنید».

اشتباهی که والدین در تربیت کودک انجام می‌دهند!

اشتباهی که والدین در تربیت کودک انجام می‌دهند!
صحبت مستقیم و منطقی با کودک باعث لجبازی کودک میشه

خیلی از والدین به دلیل اینکه از قدرت و خصوصیات ضمیر ناخودآگاه اطلاعی ندارند، برای تربیت کودک وارد مکالمه با کودک میشن. اون هم مکالمه‌ی مستقیم و البته منطقی. حالا این رو در نظر بگیرید که اساسا منطق کودک تا قبل از ۷ الی ۹ سالگی شکل نگرفته.

یکی از خصوصیات ضمیر ناخودآگاه این هست که لجبازه. یعنی وقتی به صورت منطقی و مستقیم با کودک صحبت می‌کنیم، ضمیر ناخودآگاه شروع به لجبازی و مقاومت می‌کنه. پس یکی از دلایل اینکه بارها کاری رو به فرزندمون می‌گیم و اون لجبازی می‌کنه، همین نکته هست. حالا که برای تربیت کودک زیر ۹ سال خودمون نمی‌تونیم باهاش به صورت منطقی و مستقیم وارد صحبت بشیم باید چه کار کنیم؟

قصه خواندن راه تربیت ضمیر ناخودآگاه کودک

قصه خواندن راه تربیت ضمیر ناخودآگاه کودک
از قصه خواندن برای تربیت کودک و آموزش استفاده کنید

تا اینجا با لجبازی به عنوان یکی از ویژگی‌های ضمیر ناخودآگاه آشنا شدید. یکی از ویژگی‌های دیگه‌ی ضمیر ناخودآگاه این هست که با مثال و داستان و شعر خیلی بهتر ارتباط برقرار می‌کنه و مفاهیم رو بهتر درک می‌کنه. بنابراین می‌تونیم از داستان‌های آموزنده برای تربیت کودک استفاده کنیم.

وقتی داستان آموزنده‌ای برای کودک می‌خونیم، از سد لجبازی ضمیر ناخودآگاه فرزندمون رد می‌شیم و به راحتی می‌تونیم مفاهیمی که مد نظرمون هست رو به ضمیر ناخودآگاه فرزندمون منتقل کنیم. البته بهتره داستان‌هایی برای تربیت کودک استفاده بشه که پیام مستقیمی ندارند. در این صورت اثر گذاری داستان برای تربیت کودک بیشتر میشه.

یکی از کارهایی که گذشتگان ما انجام می‌دادند و تاثیر قابل توجهی روی آینده فرزندان‌شون داشته، خوندن قصه و داستان برای کودکان هست. بهتره ما هم از این شیوه‌ی تربیتی، به درستی استفاده کنیم تا در آینده خودمون، فرزندان‌مون و جامعه با مشکلات مختلف فرزندان ما دست و پنجه نرم نکنند.

گروه آموزش پژوهشی فرشید پاکذات

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *