0
02143000313

فرا برنامه‌ها چه نقشی در زندگی ما دارند (بخش دوم)

در بخش اول فرا برنامه‌ها که آن‌ها فیلترهای ذهنی انسان هستند که که بر ضمیر ناخودآگاه شما تاثیر مستقیم دارند و با هدایت درست آن می‌توان به موفقیت رسید. در این مقاله می‌پردازیم به بخش دوم نقش فرا برنامه‌ها و تاثیرات آن‌ها در زندگی ما. پیش از آن توصیه می‌شود بخش اول را با دقت مطالعه کنید.

تصویری کلی از نگرش

هنگامی که به موضوعی فکر می‌کنید به کلیات آن فکر می‌کنید یا جزئیات آن نیز جز تفکرات شما درباره آن موضوع می‌باشد؟ زمانی که قصد فکر کردن به موضوعی را دارید سبک انتزاعی را مدنظر قرار می‌دهید یا دقیق به تمام نکات فکر می‌کنید؟ برخی آدم‌ها توانائی حرکت از جزئیات به سمت تصویری بزرگ و بازگشت به حالت اولیه را دارند.

سوالاتی که باید بپرسید

در این مرحله باید با طرح سوالاتی از خود پاسخ اینکه جز کدام دسته از افراد هستید را مشخص کنید.

  • اگر قرار باشد پروژه‌ی جدیدی به من محول شد باید بر روی چه اطلاعاتی کار کنم
  • وقتی از آینده صحبت می‌کنم آن را کلی می‌گویم یا جزئی؟
  • تصویرسازی من از آینده به چه نکاتی محدود می‌شود؟

باید سبک و نوع خودتان را در نوع فکر کردن پیدا کنید. فرا برنامه‌ها با کمک ان ال پی به این موضوع کمک خواهند کرد. افراد در نوع فکر کردن به ۴ دسته زیر تقسیم می‌شوند:

  • تصویر کلی
  • تصویر جزئی
  • تصویر کلی به سمت جزیی
  • تصویر جزئی به سمت کلی
دیدگاه ان ال پی
در فیلترهای ذهنی می‌توان نوع دید ما نسبت به مسئله را تغییر داد

به عنوان مثال هنگامی که پنجره‌ی خانه‌تان رو به منظره باز می‌شود در وهله‌ی اول به چه چیزی دقت می‌کنید؟ اگر اول از همه به منظره‌ی کلی نگاه می‌کنید و از آن لذت می‌برید ذهنیت شما دارای خاصیت تصویر کلی می‌باشد. در دسته‌ی دوم دید شما به درختان و نوع آن‌ها و گیاهان می‌باشد که تصویر جزئی محسوب می‌شود.

افرادی که جز دسته سوم یعنی تصویر کلی به سمت جزئی می‌باشند در این مثال ابتدا سعی می‌کنند با ذخیره‌ی فضای کلی در ذهن جزئیات را مورد هدف تفکر خود قرار دهند. اما دسته‌ی چهارم با آنالیز دقیق جز به جز نکات منظره به مجموع یعنی همان کل منظره خواهند رسید. شما باید مشخص کنید که جز کدام دسته از افراد هستید.

متقاعد کردن و فرا برنامه‌ها

چه عاملی باعث می‌شود در موضوعی متقاعد شوید؟ برخی از افراد با توضیحی کوتاه یا دیدن مکررات قانع شوند و برخی نیز ممکن است برای متقاعد شدن نیاز به یک سند یا منبع معتبر داشته باشند. برای اینکه بدانید جز کدام دسته هستید باید سوالات زیر را به‌طور دقیق از خودتان بپرسید.

  • چقدر زمان خواهد برد تا درباره بحثی متقاعد شوم؟
  • آیا در بحثی که انجام می‌شود آدم زودباوری هستیم یا خیر؟
  • گذر زمان من را در این موضوع متقاعد خواهد کرد؟
  • چند بار به‌صورت حس ضمیر ناخودآگاه موضوع را پذیرفته‌ام؟

زندگی در زمان

حتما دیده‌اید که افراد متوجه گذر زمان نمی‌شوند و گویا زمان برای آن‌ها تحت کنترل نیست. یا افرادی هستند که در ملاقات یا خیلی زود به آن قرار می‌رسند و یا خیلی دیر. به این وضعیت زیستن در آینده می‌گویند که زمانی رخ می‌دهد فرد نداند چه زمانی را از دست می دهد. هنگامی شما می‌توانید زمان را در اختیار خود قرار دهید که فیلترهای ذهنی و فرا برنامه‌ها را مدیریت کنید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *