0
02143000313

نقش والدین در موفقیت دانش‌آموزان چیست؟

مدرسه، شاید این کلمه برای برخی از افراد جالب به نظر برسد و برای برخی یادآور امتحان و استرس و زنگ تفریح‌هایی باشد که آنها را سپری کرده است.

در هر صورت هنگامی این متن را می‌خوانید یا دوران مدرسه را سپری کرده‌اید یا در حال سپری کردن مدرسه هستید و یا گروه سوم یعنی فرزندان‌تان به مدرسه می‌روند هستید. به عنوان والدین نقش بسیار مهمی را در موفقیت فرزندان ایفا می‌کند.

شما اولین معلم برای فرزندان خود خواهید بود. طبق تحقیقات انجام شده زمانی که والدین در انجام کارهای مدرسه دانش‌آموزان دخیل بوده‌اند آنها نتایج بهتری از دوران مدرسه خود گرفته‌اند. روش‌های متعددی وجود دارد که والدین می‌توانند بر موفقیت فرزندان در مدرسه تاثیر بگذارند.

با معلم او درباره اوضاع تحصیلی صحبت کنید

معلم‌ها تنها کسانی هستند که می‌توانند شما را از وضعیت تحصیلی فرزندان‌تان آگاه کنند و به شما مشاوره دهند. اگر وضعیت درسی فرزند شما خوب نیست با معلم او درباره آنچه در کلاس درس می‌گذرد صحبت کنید و نحوه انجام تکالیف را به او توضیح دهید.

دانش‌‌آموزان معمولا آنچه که در کلاس درس رخ می‌دهد را به خانواده اطلاع نمی‌دهند و اگر مشکلی از این بابت وجود داشته باشد سعی می‌کنند موضوع را خودشان حل کنند. حال این موضوع می‌تواند وجود درگیری‌هایی بین دو همکلاسی باشد یا پایین بودن نمره‌های درسی. زمانی می‌توانید به عنوان پدر یا مادر خود را درگیر این موضوع کنید که با معلم او به‌صورت مداوم صحبت کنید.

وظایف والدین در مدرسه

والدین معلم دوم فرزندان در خانه

طبق مطالعاتی که در سال ۲۰۰۹ انجام شد دانش‌آموزانی که با والدین خود درباره وضعیت تحصیلی و نحوه بهتر شدن مطالعه و انجام تکالیف صحبت کرده‌اند عملکرد به مراتب بهتری از دانش‌آموزانی داشته‌اند که تنها مطالب و موضوعات مرتبط با مدرسه را نزد خود نگه می‌داشتند.

والدین می‌توانند نقش مهمی در شیوه‌ی درس خواندن و برنامه‌ریزی فرزندان داشته‌ باشند. برای مثال در ایام امتحانات برای فرزندان یک برنامه‌ریزی دقیق (با توجه به حجم مطالب درسی) در نظر بگیرند. البته این کار بستگی به آن دارد که شما به عنوان والدین تا چه حد به وضعیت درسی و حجم مطالبی که قرار است مطالعه شود آگاهی دارید.

افزایش اعتمادبه‌نفس

برخی والدین با مشاهده یک نمره ضعیف از فرزند خود سریعا شروع به تحقیر و بدتر از آن جریمه کردن آنان می‌کنند. در این حالت اعتماد به نفس فرزند خود به پایین‌ترین حد ممکن می‌رسد.

اعتماد به نفس کودکان

از نکات منفی این اتفاق می‌توان به کاهش علاقه به درس خواندن و سرخوردگی را می‌توان عنوان کرد. والدین حتما این موضوع را توجه داشته باشند که کوچک‌ترین رفتار منفی باعث به‌وجود آمدن آسیب بزرگ در دانش‌آموزان می‌‌شود و ممکن است حتی سال‌ها بعد اثرات خود را بگذارد.

نارضایتی‌ها را شناسایی و آنها را برطرف کنید

در بعضی موارد پیش می‌آید که والدین همه‌ی آن چیزهایی را که فکر می‌کنند نیاز است را فراهم کرده‌اند. اما دلایلی وجود دارد که فرزند شما آنها را علت کم‌کاری در کسب نمرات خوب و درک مطالب درسی می‌داند.

اگر حس می‌کنید دلایلی خارج از آن چیزی که تصور شماست وجود دارد سعی کنید با فرزند خود درباره آن صحبت کنید. ممکن است بخشی از آن مشکلات درون خانوادگی و یا بخشی از مشکلاتی است که در مدرسه شکل گرفته است. در هر صورت مشکلی که وجود دارد را باید شناسایی و آن را برطرف سازید.

به جرات می‌توان گفت خانواده جز مهم‌ترین عوامل موفقیت یک فرزندان در دوران تحصیل می‌باشد و می‌تواند یک سکوی پرتاب به سمت موفقیت باشد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *