0
02143000313

استفاده از جمله شرطی اما و شناسایی کاربرد آن در ان ال پی

جمله شرطی اما و شناسایی کاربرد. یکی از ویژگی‌های بسیار قدرتمند ان ال پی این است که ما می‌توانیم به تجربه‌های درونی افراد به‌وسیله زبان و کلمات آن‌ها پی ببریم و این می‌تواند ما را قادر سازد که از این وسیله (زبان) در مسیری که می‌خواهیم نتیجه مناسب بدست بیاوریم استفاده کنیم.

در برخی از جملاتی که ما استفاده می‌کنیم بدون آنکه بدانیم از جملات شرطی استفاده می‌کنیم و این جملات شرطی نوع و گویش جمله را تغییر می‌دهند.

جمله شرطی اما

اغلب کلماتی که نحوه شرطی دارند و ما استفاده می‌کنیم در نحوه تصمیم‌گیری‌ها تاثیرگذار هستند. یکی از کلمات «اما» می‌باشد. اما یک کلمه‌ی خنثی کننده می‌باشد و باعث می‌شود یک کلمه در جمله به شدت در اولویت قرار بگیرد. حتی زمانی که بخواهید کلمه‌ای در جمله را کم اهمیت جلوه دهید از اما استفاده می‌کنید.

هنگامی که دو کلمه را به وسیله‌ی اما به یکدیگر می‌چسبانید باعث می‌شود محتوایی که استفاده می‌کنید کاملا برعکس شود. به مثال‌های زیر دقت کنید:

  • من می‌دانم ناراحت می‌شود اما به او می‌گویم
  • درست است که بسیار گران است اما مجبور به خریدن آن هستم

از طرف دیگر از کلمه‌ی اما برای پاسخ دادن به شخص مقابل با حالتی مخالف بودن استفاده می‌کنیم. یعنی در کلمه‌ی اول لحن موافق را با خود می‌گیریم و سپس دلایل خود را بیان می‌کنیم. مثلا به شخص مقابل می‌گوییم«آره راست میگی اما این کار انجام نشه بهتره» یا اینکه می‌خواهید یک پیشنهاد به رئیس خود درباره تغییر سبک کاری دهید. با اینکه می‌دانید پاسخ منفی است اما از این حالت به این شکل استفاده می‌‌کنید. برای مثال «با وجود اینکه می‌دانم منطقی نیست اما می‌خواهم پیشنهادی به شما بدهم!» در ابتدا ژست حالت موافق با کار یا جمله‌ی مقابل گرفته و سپس با کلمه‌ی اما مخالفت و دلایل مخالفت را اعلام می‌کنیم. یکی دیگر از تکنیک‌های استفاده از این روش برای درخواست‌ها می‌باشد.

مطالعه کنید: تکنیک شریطی سازی در ان ال پی

استفاده از جمله اما در مکالمات روزمره که متوجه تاثیرات آن نمی‌شویم

کلمه‌ی جایگزین در جملات

همین‌طور که جملات بالا می‌توانند بار منفی داشته باشند و در صورتی که ما نخواهیم این بار منفی کلمات به شخص مقابل انتقال داده نشود باید از کلمات جایگزین استفاده کرد. توجه داشته باشید که نتیجه‌بخش بودن این تکنیک منوط به این است که شما آن را مدام تمرین کنید و با یک بار گفتن این کلمات به‌صورت خودآگاه نمی‌توان نتیجه گرفت. برای مثال اگر از جملات زیر به‌طور پیش فرض استفاده می‌کردید:

  • زبان انگلیسیت خوبه اما هنوز خیلی مونده تا به سطح فوق‌العاده برسی.
  • دانش کافی داری اما در کار عملی هنوز نیاز به کار داری.

در دو جمله‌ی بالا از کلمه‌ی اما استفاده شده که آن را به دو بخش تقسیم می‌کند. قبل کلمه‌ی اما و بعد از کلمه‌ی اما. با گفتن زبان انگلیسیت خوبه یا دانش کافی داری بیان می‌کنید که موافق کارهای شخص مقابل هستید اما هر کلمه‌ای که بعد از اما گفته شده است، بخش اول جمله را خنثی می‌کند. می‌توان این جملات را با بیان بهتر و کلمات جایگزین استفاده کرد.

  • زبان انگلیسیت خوبه ولی بهتره مقداری بیشتر کار کنی تا به سطح بالاتر برسی.
  • دانش کافی داری و فقط نیاز داری که کار عملی خودت رو تقویت کنی.

استفاده کلمه‌ی اما در جهت مثبت

همیشه کلمه‌ی اما جملات را از دیدگاه مخاطب منفی جلوه نمی‌دهد. می‌توان از این کلمه برای تکمیل جمله آن هم به‌طوری که مخاطب حس خوبی ایجاد کند استفاده کرد. برای مثال:

  • این بهترین عملکرد تو نبود، اما می‌دانم دفعه بعد بهتر است.
  • ماه سختی در انتظار ما خواهد بود اما سربلند از آن بیرون خواهیم آمد.

این حالت ممکن است در بخش اول از جملات منفی استفاده شود ولی در بخش دوم توسط کلمه‌ی اما جمله تبدیل به حالت مثبت می‌شود.

شما می‌توانید این حرکت را هر چقدر که می‌خواهید تکرار کنید تا بحث در مسیر مفید و مورد نظر شما هدایت شود. از آنجایی که بیشتر مردم برایشان مشکل است که به‌صورت آگاهانه با این موارد برخورد کنند و از آن باخبر نیستند، این برای شما نکته مثبتی است که تاثیرگذار باشید و توجه دیگران را به مطلبی که فکر می‌کنید مهم‌تر است جلب نمایید تا در مورد آن بحث و پیگیری داشته باشند.

دیدگاه کاربران
  • بهروز 8 بهمن 1400

    سلام متشکرم مدیر محترم. بسیار عالی بود، اما ممکن است درباره کاربرد «ولی» و تفاوتش با اما هم توضیحاتی را ارائه کنید؟

    • فرشید پاکذات 8 بهمن 1400

      درود بر شما، تفاوت معنایی با هم ندارنداما چطور استفاده کردن از این کلمه بسیار مهمه. کاربرد این جملات کاملا مشخصه. اگر به مکالمه عادی مردم توجه کنید به شکل منفی ازش استفاده می کنند. البته با اینکه نیت واقعی شون مثبته

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *