43000313 - 021

با ما در تماس باشـید

رشد فردی: ۱۰توصیه کاربردی برای توسعه فردی و پیشرفت در زندگی

اگه از اکثر افراد بپرسیم به رشد فردی علاقه دارید یا نه؟ احتمالا جواب‌شون مثبت هست. اما چرا بیش‌تر افراد به سمت رشد فردی حرکت نمی‌کنند؟ یکی از دلایلش این هست که در ناراحتی‌های گذشته گیر افتادن یا اسیر نگرانی‌های فردا هستند.

باید بدونید اغلب افراد با زمان حال شما کار دارند. بیش‌تر اطرافیانی که در زندگی داریم به این توجه می‌کنند که ما در زمان حال چه کسی هستیم و چه توانایی‌هایی داریم. بنابراین بهتره ناراحتی‌های گذشته و نگرانی‌های آینده رو کنار بذارید و به فکر رشد فردی خودتون باشید تا هر روز قدرتمندتر از دیروز در مسیر موفقیت حرکت کنید.

در این نوشته ۱۰ نکته مهم که به رشد فردی شما کمک می‌کنه رو توضیح می‌دیم.

۱- اشتیاق در جهت رشد فردی

سعی کنید هر کاری رو که تصمیم می‌گیرید انجام بدید، با شور و اشتیاق انجام بدید. سعی کنید طوری زندگی کنید که هر روز برای انجام کارهای روز بعد اشتیاق داشته باشید. همه چیز به نوع نگاه شما به زندگی برمی‌گرده. تصور نکنید کاری که فردا می‌خواید انجام بدید باید ویژگی خاصی داشته باشه تا شما رو مشتاق کنه.

شما خودتون باید در هر کاری چیزی پیدا کنید تا به شما شور اشتیاق بده. باید نگاه خودتون رو به زندگی طوری تغییر بدید که حتی برای انجام کارهای روزمره هم اشتیاق داشته باشید. وقتی برای انجام کارهای مختلف اشتیاق داشته باشید، دیگران هم به سمت شما جذب میشن و علاقه دارند که با شما کار کنند. همین مسئله باعث توسعه و رشد فردی شما میشه.

۲- استفاده از فرصت‌ها برای رشد فردی

خیلی‌ها به شانس به این صورت اعتقاد دارند که بعضی‌ها اساسا خوش شانس هستند و بعضی‌ها کلا بد شانس هستند. اما شانس برای همه وجود داره. بهتره به جای شانس بگیم فرصت. فرصت‌های نامحدودی برای همه در زندگی وجود داره. این ما هستیم که باید این فرصت‌ها رو شناسایی کنیم و بتونیم از اون‌ها استفاده کنیم.

افرادی که اعتقاد دارند بد شانس هستند، قطعا نمی‌تونند از فرصت‌های زندگی برای توسعه و رشد فردی استفاده کنند. وقتی ما دید منفی رو مسائل داشته باشیم نمی‌تونیم فرصت‌ها رو شناسایی کنیم. به همین دلیل این احساس که بد شانس هستیم درون ما تقویت میشه.

یکی از موارد دیگه‌ای که باعث میشه بتونید فرصت‌های زندگی رو برای رشد فردی شکار کنید، ریسک پذیری هست. بدون ریسک کردن نمی‌تونیم خیلی از فرصت‌ها رو ببینیم. تا زمانی که قدرت ریسک کردن نداشته باشیم، خودمون رو از فرصت‌های زیاد و فوق العاده‌ای محروم می‌کنیم.

۳- غنیمت شمردن لحظات

غنیمت شمردنلحظات
بهترین لحظه برای انجام هر کاری همین الان هست

افرادی که کار امروز رو به فردا موکول می‌کنند، معمولا در مسیر توسعه و رشد فردی حرکت نمی‌کنند. بهترین لحظه برای انجام هر کاری همین الان هست. هیچ لحظه‌ای رو برای انجام کارها نباید از دست بدید. زمان سرمایه‌ای بدون بازگشت هست. وقتی زمانی رو از دست بدید، دیگه نمی‌تونید اون رو برگردونید. پس قدر تمامی لحظات رو بدونید.

۴- دوری از سهل انگاری و راحت طلبی

اعتماد به نفس خودتون رو با سهل انگاری نابود نکنید. در انجام کارها جدی باشید و سعی کنید هر کاری رو به بهترین نحو انجام بدید. اگه روش شما در زندگی اینطوری باشه، می‌تونید در مسیر توسعه و رشد فردی حرکت کنید. پس موقع انجام هیچ کاری، اون کار رو دست کم نگیرید و تمام تلاش خودتون رو بکنید.

گاهی اوقات راحت طلبی باعث میشه انجام کارها رو جدی نگیریم. اما باید بدونیم وقتی کاری رو به درستی انجام ندیم، سختی‌هایی که برامون بوجود میاد به مراتب بیش‌تر هست. پس بهتره هر کار رو در زمان خودش و به بهترین شیوه‌ی ممکن انجام بدیم.

۵- متوسط نباشید

خودتون رو با اینکه اوضاعم بد نیست راضی نکنید. در واقع با رضایت از متوسط بودن سر خودتون کلاه نذارید. هر کسی می‌تونه در زندگی عالی باشه. پس چرا با رضایت از متوسط بودن می‌خواید عالی بودن در زندگی رو فراموش کنید؟

اگه کار می‌کنید، با تمام وجود کار کنید. اگه تفریح می‌کنید با تمام وجود لذت ببرید. سعی کنید از متوسط بودن فاصله بگیرید. اگه به متوسط بودن راضی باشید، هیچ وقت نمی‌تونید اوج بگیرید. برای توسعه و رشد فردی باید نسبت به اوج گرفتن اشتیاق داشته باشید.

۶- مدیریت زمان

مدیریت زمان
زمان ارزشمندترین چیزی هست که دارید. پس به خوبی مدیریتش کنید

زمان دارایی ارزشمندی هست که در اختیار همه‌ی انسان‌ها قرار گرفته. شاید بشه گفت زمان مهم‌ترین دارایی شماست. یک دارایی تجدید ناپذیر. شما در هر سال ۵۲۵٬۶۰۰ دقیقه برای رشد فردی و حرکت در مسیر موفقیت وقت دارید. چقدر می‌تونید این زمان رو مدیریت کنید؟

هر چقدر در استفاده از این ۵۲۵٬۶۰۰ دقیقه بهتر عمل کنید، موفق‌تر هستید. پس سعی کنید برای استفاده از زمانی که به رایگان در اختیار شما قرار گرفته برنامه داشته باشید. زمان رو به درستی مدیریت کنید تا بیش‌ترین استفاده رو از لحظات ارزشمند زندگی‌تون ببرید.

۷- فهرست کارهای روزانه

فهرست کارهای روزانه
برای مدیریت زمان، فهرستی از کارهای روزانه داشته باشید

همونطور که گفتیم زمان یک دارایی ارزشمند و غیر قابل بازگشت هست. پس باید اون رو به درستی مدیریت کنید. یکی از راه‌هایی که می‌تونید به سادگی در مدیریت زمان موفق عمل کنید، داشتن فهرست کارهای روزانه هست.

می‌تونید هر روز کارهایی که باید برای روز بعد انجام بدید رو فهرست کنید. در پایان روز هم کارهای انجام شده رو تیک بزنید و فهرست کارهای روز بعد رو یادداشت کنید. اینطوری خودتون هر روز و هر لحظه پیشرفت رو احساس می‌کنید. همین مسئله انگیزه‌ای میشه برای ادامه مسیر موفقیت با قدرت هر چه بیش‌تر.

با داشتن فهرست کارهای روزانه اگه مشکلی در مسیرتون باشه یا انحرافی در مسیر رسیدن به هدف داشته باشید، خیلی زود متوجه می‌شید و می‌تونید اون رو برطرف کنید.

۸- هدر دادن وقت

چقدر از وقت خودتون رو پای تلفن هدر می‌دید؟ اگه منصفانه نگاه کنیم خیلی از تلفن‌هایی که در روز می‌زنیم رو می‌تونیم از زندگی‌مون حذف کنیم. و این زمان‌های کم یا زیاد، فرصت‌های قابل توجهی برای انجام کارهای مفید در اختیار ما میذاره.

تلفن‌های غیر ضروری نه تنها زمان ما رو هدر میده، بلکه ارتباطات ما رو هم سست می‌کنه. هیچ چیز نمی‌تونه جایگزین ارتباط رو در رو بشه. پس بهتره خیلی اوقات به جای استفاده از تلفن، ملاقات رو در رو داشته باشیم تا استحکام روابط خودمون رو بیش‌تر کنیم.

۹- استفاده از شبکه‌های اجتماعی

استفاده از شبکه‌های اجتماعی
مراقب باشید استفاده از شبکه‌های اجتماعی وقت و انرژی شما رو هدر نده

بدیهی هست که استفاده‌ی بی‌رویه از شبکه‌های اجتماعی، زمان، انرژی و فرصت‌های ما رو نابود می‌کنه. اما درباره‌ی اساس استفاده از شبکه‌های اجتماعی، نظرهای مختلفی هست. عده‌ای اعتقاد دارند، متناسب با نوع کار و زندگی‌شون، استفاده نکردن از شبکه‌های اجتماعی هیچ لطمه‌ای به اون‌ها نمی‌زنه. در واقع اعتقاد دارند به خاطر نوع کار و زندگی‌شون هیچ نیازی به شبکه‌های اجتماعی ندارند.

عده‌ای هم اعتقاد دارند استفاده درست و اصولی و در واقع استفاده از شبکه‌های اجتماعی در راستای توسعه و رشد فردی کار خیلی درستی هست. به هر حال شما با هر کدوم از این نظرات موافق هستید، باید مراقب باشید انرژی و زمان خودتون رو در شبکه‌های اجتماعی هدر ندید و از اون‌ها در جهت رشد فردی استفاده کنید.

۱۰- انتخاب اطرافیان

وقتی شما دارید قدم به قدم در جاده‌ی رشد فردی به پیش حرکت می‌کنید، باید بدونید که در حال تغییر هستید. تغییر انسان، تغییر روابطش رو هم می‌طلبه. به یاد داشته باشید که زمانِ شما محدود هست. بنابراین فرصت محدودی برای در کنار دیگران بودن دارید.

پس سعی کنید افرادی که با اون‌ها تعامل دارید رو انتخاب کنید. زمان‌تون رو در کنار اشخاصی سپری کنید که مایه‌ی رشد فردی شما هستند. سعی کنید از افراد مسموم دوری کنید. از افرادی که افکار منفی دارند و یا زمان شما رو بیهوده هدر میدن دوری کنید تا بتونید زمان و انرژی خودتون رو صرف حرکت به سمت موفقیت و رشد و توسعه فردی هزینه کنید.

گروه آموزشی پژوهشی فرشید پاکذات

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *