43000313 - 021

با ما در تماس باشـید

چطور عادت‌های خوب را در خودمان ایجاد کنیم؟ (۶ توصیه کاربردی)

کلید رسیدن به موفقیت در انجام کارهای بزرگ نیست، بلکه در ایجاد تغییر در زندگی روزمره نهفته است. چه چیزی زندگی روزمره ما رو می‌سازه؟ عادت‌ها! پس برای رسیدن به موفقیت باید عادت‌های خوب رو در خودمون ایجاد کنیم. به این ترتیب به صورت خودکار به سمت موفقیت حرکت می‌کنیم.

برایان تریسی میگه:

عادت‌های خوب به سختی ایجاد می‌شوند، اما زندگی کردن با آن‌ها آسان است. عادت‌های بد به راحتی ایجاد می‌شوند اما زندگی کردن با آن‌ها سخت و دشوار است.

وقتی به انجام کاری عادت می‌کنیم، اون کار رو بدون صرف انرژی فکری زیادی انجام می‌دیم. انجام دادن کارهایی که بهشون عادت کردیم برامون خیلی راحت هست. پس اگه بتونیم عادت‌های خوب در خودمون ایجاد کنیم، رسیدن به اهداف مختلف در زندگی برامون راحت میشه. اما همونطور که برایان تریسی میگه، ایجاد عادت‌های خوب کار سختیه. برای اینکه بتونید عادت‌های خوب رو راحت‌تر درون خودتون ایجاد کنید، ۶ توصیه کاربردی وجود داره.

نتایج قابل توجه تحقیقات انجام شده درباره ایجاد عادت‌های خوب

نتایج قابل توجه تحقیقات انجام شده درباره ایجاد عادت‌های خوب

همونطور که اشاره شد، عادت‌های بد به راحتی بوجود میان. اما برای ایجاد عادت‌های خوب باید تلاش کنیم. تحقیقات نشون میده برای اینکه یک رفتار تبدیل به یک عادت بشه، باید اون رفتار رو حدود ۳۰۰ بار تکرار کنیم. تحقیقات دیگه‌ای نشون میده که حدود ۳ هفته طول میکشه تا یک رفتار تبدیل به یک عادت بشه.

تحقیقاتی در سال ۲۰۰۹ انجام شده که نشون میده: برای اینکه یک عادت خوب رو جایگزین یک عادت بد بکنیم، به طور متوسط به ۶۶ روز زمان نیاز داریم. البته این زمان می‌تونه بین ۱۵ روز تا ۲۵۴ روز، بسته به رفتار و شخصیت فرد متغیر باشه. با توجه به اینکه ایجاد عادت‌های خوب نیاز به زمان داره، بهتره در طول روز حداقل یک بار به اون رفتار توجه کنید. به این ترتیب شانس نتیجه گرفتن شما خیلی خیلی زیاد میشه.

نکته مهمی که از این تحقیقات میشه برداشت کرد اینه که برای ایجاد یک عادت خوب نیاز به زمان داریم. پس باید صبور باشیم و توقع نداشته باشیم زود نتیجه بگیریم. نکته مهم بعدی اینه که اگه تصمیم داریم چند عادت خوب درون خودمون ایجاد کنیم، باید فقط روی یکی از اون‌ها تمرکز کنیم. چون اگه همزمان بخوایم روی ایجاد چند عادت خوب کار کنیم، احتمالا هیچ کدوم به نتیجه نمی‌رسند.

۶ توصیه کاربردی برای ایجاد عادت‌های خوب

در ادامه می‌تونید ۶ توصیه کاربردی برای ایجاد عادت‌های خوب رو مطالعه کنید.

۱- نوع زندگی شما باید برای رسیدن به موفقیت تنظیم بشه

نوع زندگی شما باید برای رسیدن به موفقیت تنظیم بشه

فرض کنید تصمیم دارید عادت ورزش کردن رو درون خودتون ایجاد کنید. به همین خاطر عضو یک باشگاه ورزشی می‌شید. اگه باشگاه شما اون سر شهر باشه، قطعا به طور مرتب برای ورزش کردن به باشگاه نمی‌رید. شاید بگید خب من بهترین باشگاه رو انتخاب کردم که بهترین نتیجه رو بگیریم.

وقتی می‌گیم نوع زندگی شما باید متناسب با رسیدن به موفقیت باشه منظورمون اینه که اگه بهترین باشگاه جایی هست که نمی‌تونید به طور منظم برای ورزش کردن بهش مراجعه کنید، یک باشگاه خوب یا حتی معمولی رو انتخاب کنید تا بتونه به شما در رسیدن به هدف کمک کنه. برنامه‌هاتون رو طوری تنظیم کنید که بتونید انجام‌شون بدید.

اگه تصمیم دارید وزن کم کنید، مدل زندگی‌تون رو متناسب با این هدف تنظیم کنید. یعنی یخچال‌تون رو از مواد غذایی نا مناسب که باعث اضافه وزن میشه خالی کنید.

۲- به خودتون اضافه کنید

اگه دوست دارید در ایجاد عادت‌های خوب موفق باشید، سعی کنید تجارب زندگی خودتون رو بیشتر کنید. باید آدم‌هایی که این مسیر رو طی کردن صحبت کنید. درباره زندگی آدم‌های موفق مطالعه کنید. اجازه بدید که بیش‌تر و بیش‌تر بدونید. این طوری به خودتون و دانسته‌هاتون اضافه می‌کنید.

۳- خودتون رو زیر بار مسئولیت ببرید

اگه واقعا قصد دارید عادت‌های خوب در خودتون ایجاد کنید، این موضوع رو با دیگران مطرح کنید. اجازه بدید دیگران از تصمیم شما با خبر باشند. این کار باعث میشه شما حس کنید دیگران شاهد رفتار و اعمال شما هستند و خودتون رو زیر بار مسئولیت احساس کنید.

با وجود شبکه‌های اجتماعی این کار راحت‌تر هم شده. می‌تونید تصمیم خودتون رو در شبکه‌های اجتماعی اعلام کنید. وقتی چندین نگاه شما رو زیر نظر گرفته باشه این احساس مسئولیت بیش‌تر و قوی‌تر میشه. همین کار باعث میشه در رسیدن به هدف جدی‌تر و مصمم‌تر باشید.

۴- یک شریک برای رسیدن به موفقیت پیدا کنید

یک شریک برای رسیدن به موفقیت پیدا کنید
وجود یک همراه خوب می‌تونه خیلی مفید باشه

شخصی رو پیدا کنید تا برای رسیدن به هدف، شانه به شانه شما حرکت کنه. اگه برای ایجاد عادت‌های خوب در خودتون چنین کسی رو پیدا کنید، شما رو نسبت به هدفی که دارید متعهد نگه میداره. شما هم برای اون شخص همین کار رو انجام می‌دید.

۵- در عین رفاقت، رقابت کنید

حس رقابت می‌تونه موتور انگیزه شما برای تلاش کردن رو روشن نگه داره. اگه رفاقت در کنار رقابت وجود داشته باشه، می‌تونید تجربیات خودتون رو به طرف مقابل منتقل کنید و اون هم همین کار رو انجام بده. به این ترتیب رقابت باعث تلاش بیشتر و انتقال تجربیات باعث زودتر رسیدن به هدف میشه.

۶- به خودتون هدیه بدید

به خودتون هدیه بدید
نیمه پر لیوان رو ببینید و به خودتون هدیه بدید

وقتی برای رسیدن به هدفی به طور جدی و با برنامه تلاش می‌کنید، تغییرات رو در زندگی خودتون احساس می‌کنید و نتایجی از تلاش‌تون مشاهده می‌کنید. پس به خاطر بوجود اومدن این تغییرات برای خودتون جشن بگیرید و به خودتون هدیه بدید.

بعضی‌ها عادت دارند نیمه خالی لیوان رو ببینند. به خاطر همین مدام در حال قربانی کردن خودشون هستند. اما این رفتار شما رو به هیچ نتیجه‌ی مثبتی نمی‌رسونه. پس به جای این کار برای رسیدن به اهداف کوچک برای خودتون هدایای کوچک بگیرید و برای بدست آوردن اهداف بزرگ، به خودتون هدایای بزرگ‌تر بدید.

در انتها دوباره تاکید می‌کنیم که ایجاد عادت‌های خوب نیاز به زمان داره، پس صبور باشید. گاهی اوقات ممکنه احساس کنید که از واگن این قطار به بیرون پرت شدید. در این شرایط ناامید نشید و تلاش رو دوباره شروع کنید. به زودی پاداش بزرگی دریافت می‌کنید.

گروه آموزشی پژوهشی فرشید پاکذات

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *