آدمهای کمی در تبدیل رویاها به واقعیت موفق بودن. اگه شما هم دوست دارید یکی از این آدمها باشید این مقاله رو به دقت مطالعه کنید. در این مقاله ۸ مرحلهای که باید طی کنید تا رویاها رو به واقعیت تبدیل کنید یاد میگیرید. پس با ما همراه باشید تا در مسیر رویاهاتون گام بردارید.
چطور میتوان رویاها را به واقعیت تبدیل کرد؟
تحقیقات نشون میده کمتر از ۳ درصد از انسانها، هدفهایی که تو زندگی دارند رو یادداشت میکنن. ما وقتی میخوایم بریم از سوپرمارکت خرید کنیم یادداشت برداری میکنیم. اما هدفهایی که داریم رو یادداشت نمیکنیم. عجیب نیست؟ با این وضع به نظرتون میشه توقع داشت به هدفهامون برسیم؟ تازه رسیدن به رویاها فراتر از رسیدن به اهداف هست.
چند وقت پیش این جمله رو شنیدم: «شما در هر صورت برای زندگی خود برنامهریزی میکنید. اگر برای موفقیت برنامهریزی نکنید، در واقع در حال برنامهریزی برای شکست هستید». این جمله واقعا درست هست. وقتی که اهدافمون رو یادداشت نمیکنیم در واقع برای اونها برنامهریزی نمیکنیم. زمانی هم که برای رسیدن به اهدافمون برنامهریزی نکنیم، در واقع داریم زندگیمون رو برای شکست خوردن برنامهریزی میکنیم.
پس برای اینکه بتونیم به اهدافمون در زندگی برسیم باید اونها را یادداشت کنیم و برای رسیدن بهشون برنامهریزی کنیم. حالا چطور میتونیم رویاها رو به واقعیت تبدیل کنیم؟ برای تبدیل رویاها به واقعیت اول باید رویاها رو به اهداف زندگیمون تبدیل کنیم. گروه آموزشی پژوهشی فرشید پاکذات در ادامه این مطلب توضیح میده چطوری باید رویاها رو به اهداف تبدیل کنیم تا بتونیم اونها رو به واقعیت تبدیل کنیم.
مرحله ۱: ارزشهای واقعی زندگی خود را پیدا کنید
فرض کنید قرار هست یک هفته دیگه دنیا به پایان برسه. شما چه کارهایی انجام میدید؟ پاسخی که به این سوال میدید ارزشهای شما در زندگی رو نشون میده. شاید وقتی به جوابتون نگاه کنید، ببینید که خیلی با ارزشهاتون فاصله دارید. بله خیلی از ما آدمها اینقدر در زندگی روزمره گم میشیم که از ارزشهای واقعی زندگیمون دورتر و دورتر میشیم در حدی که شاید اونها رو فراموش کنیم.
اما شمایی که دارید این مطلب رو میخونید حتما تصمیم دارید که زندگیتون رو تو مسیر رویایی قرار بدید. پس جواب سوالی که تو این مرحله باید از خودتون بپرسید رو یادداشت کنید. چون این اولین مرحله برای تبدیل رویاها به واقعیت هست.
مرحله ۲: برای تبدیل رویاها به واقعیت به پایان زندگی خود فکر کنید
اجازه بدید کمی به پایان زندگی خودمون فکر کنیم. آدمهایی که به پایان زندگیشون نزدیک میشن و در مسیر رویاهاشون قدم برنداشتن خیلی افسوس میخورن. اما ما نمیخوایم اینطوری باشیم. ما دوست داریم وقتی به پایان زندگیمون نزدیک میشیم، برمیگردیم و به گذشته نگاه کنیم و از مسیری که اومدیم لذت ببریم. پس این سوالات رو از خودتون بپرسید و جوابشون رو یادداشت کنید.
- فرض کنید به پایان زندگی خودتون رسیدید. ببینید ۳ درس بزرگی که در زندگی یاد گرفتید چه چیزهایی بودند؟ چرا این درسها تا این حد مهم بودند؟ توجه به جواب این سوال کمک میکنه در ادمه زندگی به این درسها و همینطور درسهای بزرگی که در آینده میگیرید بیشتر توجه کنید و خدایی نکرده در انتهای زندگی از بیتوجهی به این درسهای بزرگ افسوس نخورید.
- یه کم فکر کنید و ببینید برای چه کسی در زندگی خیلی احترام قائل هستید؟ حالا ۳ خصوصیت اون فرد که باعث میشه تحسینش بکنید رو بنویسید. این کار باعث میشه تلاش کنید که این خصوصیات رو در خودتون ایجاد یا تقویت کنید. اگه بتونید اینکار رو انجام بدید دیگه هیچ افسوسی در این مورد نمیخورید.
- فرض کنید به انتهای زندگی خودتون رسیدید. حالا نگاهی به خودتون بکنید و ببینید در بهترین حالت خودتون، چه کسی هستید؟ آیا از خودتون راضی هستید؟ میتونستید بهتر باشید؟ جواب به این سوال به ما کمک میکنه تا تلاشمون رو بکنیم تا به بهترین نسخه خودمون برسیم.
- فکر میکنید چه جملهای باید روی سنگ قبر شما نوشته بشه تا شما رو به شکلی که واقعا بودید توصیف کنه؟ آیا واقعا از نوشته شدن این جمله روی سنگ قبرتون راضی هستید؟ اگه نه، باید تلاش کنید این جمله رو به جملهای تبدیل کنید که ازش احساس رضایت داشته باشید.
مرحله ۳: ذهنتون رو رها کنید
به خودتون اجازه بدید که تو رویاهایی که دارید رها بشید. به نظرتون فکر کردن به رویاها غیر منطقی هست؟ آقای جرج برنارد شاو که یکی از بزرگترین نمایشنامه نویسان تاریخ، منتقد ادبی و فعال سیاسی بودن و در سال ۱۹۲۵ برندهی جایزه نوبل ادبی شدن جواب شما رو میدن:
افراد منطقی خودشان را با دنیا تطبیق میدهند. افراد غیر منطقی سعی میکنند دنیا را با خودشان تطبیق دهند. پیشرفت بستگی به افراد غیرمنطقی دارد.
درست هست که انسان برای ادامه حیات باید بتونه خودش رو با دنیا تطبیق بده. اصلا قدرت تطبیق با دنیا یک از نشانههای هوشمندی هست. آدمهایی که به هیچ وجه نمیتونن خودشون رو با جامعه تطبیق بِدن به عنوان افراد ناهنجار در جامعه شناخته میشن. اما منظور آقای برنارد شاو اینه که اگر همیشه بخوایم خودمون رو با شرایط موجود هماهنگ کنیم، به هیچ پیشرفتی نمیرسیم. کسانی باعث پیشرفت میشن که به رویاها بها میدن و برای تبدیل کردن رویاها به واقعیت تلاش میکنن.
اگه تصمیم دارید به رویاهایی که دارید اعتبار بدید و برای تبدلیشون به واقعیت تلاش کنید، یک فهرست از اونها درست کنید. یادداشت کردن رو فراموش نکنید. با توجه به ارزشهایی که تو مرحله قبل یادداشت کردید، فهرستی از همه چیز تهیه کنید. چیزهایی که الان میخواید، چیزهایی که در گذشته میخواستید، چیزهای که فکر میکنید در آینده میخواید.
مرحله ۴: موفقیت خود را اندازه بگیرید
اندازه گیری موفقیت خیلی مهم هست. فرض کنید وظیفه شستن ۱۰۰ تا ظرف به عهده شماست. این کار زمان زیادی میبره و حوصله زیادی نیاز داره. چطور میتونید این کار رو تموم کنید؟ کاری که باید انجام بدید این هست که تو فاصلههای زمانی یکسان یا حتی مختلف، تعداد ظرفهایی که شستید رو بشمارید. این یعنی اندازه گیری موفقیت. فرض کنید بعد از ۱۰ دقیقه نگاه میکنید و میبینید ۱۰ تا ضرف شسته شده دارید. همین به شما کمی روحیه میده. چون به هر حال ۱ دهم کار رو تموم کردید. حالا فرض کنید ۱۰ تا ظرف دیگه شستید و میبینید این کار رو تو ۷ دقیقه انجام دادید. حتما روحیه بیشتری میگیرید.
به همین ترتیب هر هدفی که برای خودتون تعیین کردید رو باید اندازه بگیرید. برای اینکار سعی کنید نشانهای پیدا کنید که نشون بده شما در مسیر هدفتون حرکت میکنید. اگه این نشانه طوری باشه که بشه با عدد رو رقم اندازه گیریش کرد خیلی بهتر هست. علاوه براین اندازه گیری موفقیت به شما کمک میکنه که انحراف از مسیر رو هم تشخیص بدید. پس تلاش کنید از قدم اول به فکر اندازه گیری موفقیت باشید تا بتونید رویاها رو سریعتر به واقعیت تبدیل کنید.
مرحله ۵: غلبه بر موانع برای تبدیل رویاها به واقعیت
تا اینجا ارزشهایی که داریم رو شناختیم و تونستیم فهرستی از رویاهایی که میخوایم تبدلیشون کنیم به واقعیت تهیه کنیم. علاوه براین میدونیم باید دنبال معیاری باشیم برای اندازه گیری موفقیت. تو این مرحله باید به موانع راه فکر کنیم. باید از خودمون بپرسیم چه چیزهایی باعث میشه به سمت رویاهامون حرکت نکنیم یا از مسیر رسیدن به رویاها منحرف بشیم؟ و البته اونها رو یادداشت کنیم تا حواسمون بهشون باشه.
گاهی اوقات ما تمام کارهایی که تا حالا گفته شده رو انجام میدیم اما انگیزه لازم برای تبدیل رویاها به واقعیت رو نداریم. یکی از دلایل این حالت اینه که رویاهایی که یادداشت کردیم مال ما نیستن. اونها رویاهای دیگران هستن. مثلا رویاهایی که پدر و مادر برای ما دارن و ما خودمون رو موظف میدونیم که اونها رو به واقعیت تبدیل کنیم. بنابراین قبل از اینکه حرکت رو شروع کنید باید کمی فکر کنیم و ببینیم رویاهایی که یادداشت کردیم مال خود ما هستن یا نه؟
یکی از موانع دیگه برای تبدیل رویاها به واقعیت، انگیزههای پنهانی هست. فکر کنید ببینید انگیزه پنهانی برای حرکت نکردن به سمت رویاها وجود داره یا نه؟ اگر با فکر کردن به این سوال دچار شک و تردید شدید به خودتون تبریک بگید. چون تونستید ماها و شاید حتی سالها در وقت و انرژی و عمر خودتون صرفه جویی کنید.
مرحله ۶: خط زمانی موفقیت درست کنید
فرض کنید شما الان ۴۰ سالتون هست و رویای شما اینه که صاحب خونه بشید. اگه یکسال دیگه رویای شما به واقعیت تبدیل بشه احساس موفقیت میکنید؟ احتمالا بله. اما اگر ۱۰ سال دیگه صاحب خونه بشید باز هم میتونید احساس موفقیت بکنید؟ شاید حتی اگه ۱۰ سال دیگه هم صاحب خونه بشید خیلی خوشحال باشید، اما قطعا نمیتونید مثل زمانی که یک ساله صاحب خونه شدید احساس موفقیت بکنید.
بنابراین باید برای رسیدن به اهداف و تبدیل رویاها به واقعیت برنامه زمانی داشته باشیم. علاوه براینکه تعیین میکنید چه زمانی میخواید به کدوم رویاتون برسید، باید هر وقت به هر کدوم از اهدافتون رسیدید اون رو روی یک خط زمانی یادداشت کنید.
این خط زمانی به مرور تبدیل میشه به راهنمای شما در جاده زندگی. میتونید هر از گاهی به این خط زمانی نگاه کنید و ببینید کجاها کند پیشروی کردید؟ کجاها عملکرد خوبی داشتید یا کجا زمان لازم برای تبدیل رویاها به واقعیت رو اشتباه تخمین زده بودید. اینطوری میتونید عملکرد خودتون رو بهینه کنید و آگاهانهتر قدم بردارید. با این روش کم کم میبینید که پیشرویتون در مسیر رویاها بهتر و سریعتر میشه.
مرحله ۷: منابع خود را یادداشت کنید
حتما تا حالا متوجه شدید که باید با زندگی قبلی خداحافظی کنید. در واقع برای تبدیل رویاها به واقعیت باید پاتون رو خارج از ناحیه امن بذارید. پیشنهاد میکنم این مقاله درباره خروج از ناحیه امن رو مطالعه کنید: «۱۰ گام تا موفقیت با خروج از ناحیه امن – موفقیت پشت درها در انتظار شماست»
برای اینکه در خروج از ناحیه امن موفق عمل کنید باید از تمام منابعی که در اختیار دارید استفاده کنید. یادداشت کردن منابع به شما کمک میکنه منابعی که خارج از ناحیه امن هستند رو هم در نظر بگیرید.
مرحله ۸- اقدام
اگه دقت کرده باشید تا حالا فقط در حال فکر کردن و یادداشت کردن بودیم. با فکر کردن و یادداشت کردن نمیتونیم رویاها رو به واقعیت تبدیل کنیم. هر چند برای یک شروع قدرتمند ۷ مرحله قبل الزامی هستند، اما بدون اقدام و عملی کردن فکرها و چیزهایی که یادداشت کردیم به هیچ چیز نمیرسیم.
فکر کردن به رویاها باعث میشه برای اقدام و عمل انگیزه بدست بیارید. اما این تعهد به اهداف هست که باعث میشه اتفاقات خوب تو زندگی برامون پیش بیاد. تعهد شما مثل آهنربایی عمل میکنه که چیزهای خوب رو به سمت شما میکشه. پس همین حالا دست به کار بشید و در مسیر رویاهاتون گام بردارید.
گروه آموزشی پژوهشی فرشید پاکذات
تنها راه رسیدن به رویا یک اراده هس