43000313 - 021

با ما در تماس باشـید

چطور سرمایه مورد نیاز برای شروع یک کسب و کار موفق را تامین کنیم؟

اگه خود یا اطرافیان‌تان قصد دارید یک کسب و کار راه اندازی کنید یا این کار را انجام داده‌اید حتما این مقاله را مطالعه کنید. در این مقاله قدم اول برای موفقیت در هر کسب و کاری توضیح داده می‌شود. می‌دانیم اگر قدم اول را درست برنداریم، حتی اگر قدم‌های بعدی درست باشند، احتمالا به موفقیت نمی‌رسیم.

کسب و کار خود را چگونه شروع کنیم؟

کسب و کار خود را چگونه شروع کنیم؟
به طور کلی ۲ روش برای تامین سرمایه‌ی کسب و کار وجود دارد

برای شروع هر کسب و کاری به سرمایه نیاز داریم. پس شاید بتوان گفت قدم اول که بسیار تعیین کننده خواهد بود، روش تامین سرمایه مورد نیاز است. این سرمایه اولیه را چطور باید تامین کنیم؟ به طور کلی ۲ روش برای تامین سرمایه وجود دارد. در روش اول شما سرمایه مورد نیاز را می‌خرید. در روش دوم خودتان سرمایه مورد نیاز را تامین می‌کنید. در ادامه توضیح می‌دهیم که منظور از خرید سرمایه چیست؟ اما پیش از توضیح این دو روش، به این می‌پردازیم که آیا واقعا برای شروع کسب و کار نیاز به سرمایه اولیه هست؟

هر کسب و کاری هزینه‌هایی دارد. حتی مواردی مثل هزینه رفت و آمد. از طرفی هر کسب و کاری را که شروع کنید، مدتی طول می‌کشد تا به درآمد برسید. منظور درآمدی است که هزینه‌ها را جبران کند. این دوره را دوره‌ی خاک خوری می‌گویند. بنابراین برای اینکه بتوانید دوره خاک خوری را پشت سر بگذارید، نیاز به سرمایه اولیه دارید. حالا روش‌های تامین سرمایه اولیه را بررسی می‌کنیم.

روش اول تامین سرمایه کسب و کار: خرید سرمایه

روش اول تامین سرمایه کسب و کار: خرید سرمایه
دریافت وام یا قرض

منظور از خرید سرمایه، تامین سرمایه مورد نیاز برای کسب و کار از هر منبعی غیر از خودتان است. احتمالا اولین موردی که به ذهن شما برسد، وام گرفتن باشد. بله وام گرفتن هم نوعی خرید سرمایه به حساب می‌آید. قرض کردن هم نوع دیگری از خرید سرمایه محسوب می‌شود. حالا باید محاسن و معایب این روش را بررسی کنیم.

محاسن خرید سرمایه برای شروع کسب و کار

با فرض اینکه راه برای خرید سرمایه (وام گرفتن یا قرض کردن) هموار باشد، با این کار در زمان صرفه جویی کرده‌اید. در واقع با خرید سرمایه می‌توانید به سرعت دل به دریا زده و کسب و کار خود را شروع کنید. این مهم‌ترین مزیت این روشِ تامین سرمایه به حساب می‌آید.

معایب خرید سرمایه برای شروع کسب و کار

یکی از معایب این روش این است که به جای اینکه روی کارتان متمرکز باشید، روی بدهی و قرضی که دارید تمرکز می‌کنید. وقتی که روی بدهی متمرکز شوید، احساسات و افکار، شما را تحت کنترل خود می‌گیرند. شما به طور ناخودآگاه به جای اینکه توان خود را صرف یادگیری مهارت‌های کسب و کارتان بکنید و بازار را بیشتر بشناسید، غرق در تلاش برای جبران بدهی می‌شوید. همین مسئله تبدیل به بزرگترین عامل شکست شما می‌شود.

وقتی دچار این حالت شوید، اصلی‌ترین راه حلی که به ذهن می‌رسد، افزایش زمان کار است. مثلا اگر مغازه‌دار هستید، احتمالا تصمیم می‌گیرید مغازه خود را زودتر باز کنید و دیرتر ببندید. اگر یک شرکت کوچک راه انداخته‌اید، احتمالا ابتدا ساعات کاری خود را زیاد می‌کنید سپس این توقع در شما بوجود می‌آید که سایر نیروهایی که برای شما کار می‌کنند، مثل شما ساعات کاری خود را افزایش دهند. به این ترتیب به سمت شکست حرکت می‌کنید.

روش دوم تامین سرمایه کسب و کار: تامین سرمایه توسط خودتان

روش دوم تامین سرمایه کسب و کار: تامین سرمایه توسط خودتان
تامین سرمایه توسط خودتان

بدیهی‌ست که ما فرض نکرده‌ایم که شما آنقدر پولدار هستید که به راحتی سرمایه مورد نیاز برای شروع کسب و کار را خودتان تامین کنید. بنابراین برای تامین این سرمایه باید کار کنید. در این روش شما ابتدا در کسب و کار مورد نظرتان شروع به فعالیت می‌کنید. مثلا اگر می‌خواهید مغازه باز کنید، ابتدا شاگردی می‌کنید. اگر می‌خواهید یک شرکت کامپیوتری راه‌اندازی کنید ابتدا در یک شرکت کامپیوتری شروع به کار می‌کنید.

شما با هدف بدست آوردن درآمد بیشتر مشغول به کار نمی‌شوید. بلکه هدف شما شناخت بازار و اصول و مهارت‌های مورد نیاز برای آن کار است. البته به مرور سرمایه اولیه مورد نیاز برای کسب و کار خود را هم تامین می‌کنید. اما در این روش، اصلی‌ترین سرمایه‌ای که بدست می‌آورید شناخت بازار و فراز و نشیب‌های آن کسب و کار است. بعد از اینکه این مهارت‌ها را آموختید، می‌توانید یک کسب کار در ابعاد کوچک برای خود راه‌اندازی کنید و با تمرکز بیشتر بر افزایش درآمد، کم کم درآمد خود را افزایش دهید.

محاسن تامین سرمایه کسب و کار توسط خودتان

در این روش انرژی، توان و تمرکز شما روی بدهی نیست. بنابراین می‌توانید مهارت‌های لازم را یادگرفته و بازارِ کسب و کار مورد نظر را بهتر بشناسید. از آن جایی که تمرکز شما به جای بدهی روی خود کسب و کار است، می‌توانید از ابعاد کوچک شروع کنید و به مرور کسب و کار و درآمد خود را افزایش دهید.

معایب تامین سرمایه کسب و کار توسط خودتان

در این روش شما دیرتر کسب و کار شخصی خودتان را راه‌اندازی می‌کنید. شاگردی یا استخدام در یک شرکت دیگر هم سختی‌های خود را دارد.

مقایسه دو روش تامین درآمد برای کسب و کار

مقایسه دو روش تامین درآمد برای کسب و کار
ترجیح می‌دهید کار خود را سریع‌تر شروع کنید یا شانس موفقیت خود را افزایش دهید؟

هر چند در روش اول (خرید سرمایه) شما به سرعت کسب و کاری که متعلق به خودتان است را راه‌اندازی می‌کنید، اما فراموش نکنید یادگیری اصول آن کار و شناخت بازار در هر صورت نیاز به زمان دارد. از طرفی کسب و کار شما هم هزینه دارد. پس زمانی که برای یادگیری اصول و شناخت بازار صرف می‌شود، از سرمایه شما هم کم می‌شود. در واقع در روش اول شما هزینه یادگیری را هم با زمان و هم با سوخت شدن سرمایه‌ای که خریداری کرده‌اید می‌پردازید.

همین مسئله باعث می‌شود سرمایه خود را پیش از رسیدن به درآمدی که هزینه‌ها را جبران کند از دست بدهید و فقط بدهی و یک کسب و کار شکست خورده روی دست شما بماند.

هر چند در روش دوم در واقع شاگردی می‌کنید، اما هم کسب درآمد می‌کنید و هم فرصت دارید تا زیر و بم کار را به خوبی بشناسید. به همین خاطر شانس موفقیت شما در کسب و کار مورد نظر بیشتر می‌شود. از طرفی استرس و فکر و خیال بدهی هم ندارید. بنابراین می‌توانید تمام تمرکز خود را روی گسترش و افزایش درآمد بگذارید.

آیا در هر صورت برای کسب و خود نباید وام بگیریم؟

در انتها شاید این سوال برای شما ایجاد شود که آیا در هر صورت نباید برای کسب و کار خود وام بگیریم؟ شما در دو حالت اجازه دارید برای کسب و کار خود وام دریافت کنید:

  1. شالوده و پایه و اساس آن کسب و کار و آن بازار را به خوبی شناخته باشید.
  2. مطمئن باشید سودی که در مدت بازپرداخت وام از کسب و کار خود بدست می‌آورید، بیشتر از سودی باشد که در ازای دریافت وام پرداخت می کنید.

حالا انتخاب با شماست. کدام روش را برای تامین سرمایه کسب و کار خود انتخاب می‌کنید؟ در یک طرف فشار و استرسِ وام و بدهی و اشتباهات کوچک و بزرگ بخاطر نداشتن مهارت و کمبود شناخت بازار وجود دارد. در طرف دیگر، مدتی تحمل سختی شاگردی و شناخت بازار و نداشتن استرس بدهی و افزایش شانس موفقیت. شما کدام راه را انتخاب می‌کنید؟

گروه آموزشی پژوهشی فرشید پاکذات

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *