عادت به خرید کردن ممکن است در همهی افراد دیده نشود اما گاها زمانی که حتی پول زیادی نیز در حساب شما وجود ندارد به سمت خرید کردن میروید. در واقع عادت به خرید کردن در خریداری لباس برند یا ادکلن گرانقیمت خلاصه نمیشود و هر رفتاری که ما را به خرید بیش از حد سوق دهد به این معناست که به خرید کردن اعتیاد پیدا کردهایم!
اینکه افراد به خرید کردن واکنش مثبت نشان میدهند و عدهای خرید کردن را تغییر حالت روحی تلقی میکنند تنها یکی از رفتارهایی است که نشان میدهد بیش از آنچه که باید به خرید کردن وابستهاند. صرف نظر از اینکه این موارد را میتوان یک نوع عادت فرض کرد یا خیر میخواهیم بدانیم این کار چگونه باعث شکست مالی شما میشود. اما ابتدا راهکارهای عملی برای ترک عادت به خرید را معرفی میکنیم.
جنس مناسب خریداری کنید
یک ضربالمثل وجود دارد که «هر چقدر پول بدی همونقدر آش میخوری» در واقع بیارتباط با این موضوع نمیباشد که ما هر چقدر پول بیشتری برای محصولی خرج کنیم واکنش و عمری بهتری به نسبت لوازم ارزان قیمت خواهیم داشت. عدهای بر این باور هستند که اگر قرار است با ۳۰۰ هزار تومن یک شلوار خریداری کنیم بهتر است دو شلوار ۱۵۰ هزار تومنی خریداری کنیم تا بهجای یک شلوار دو شلوار خرید کرده باشیم.
برای پول خود برنامهریزی کنید
خرید کردن نوعی تفریح محسوب میگردد اما با این تفاوت که بعد از خرید محصولی شادی زیادی به شما تحمیل میشود. خرید کردن برای شما شادی و هیجان به ارمغان میآورد. اگر برای پول خود برنامهریزی کنید (حتی کمترین مبلغ) تسلط بیشتری بر نحوه خرج کردن آن خواهید داشت. اگر خرید کردن یک نوع تفریح محسوب میگردد چرا نباید یک تفریح دیگر جایگزین آن برای مدیرت پولمان داشته باشیم؟ به عنوان مثال میتوانید یکی از دوستان خود را ملاقات کنید یا برای خرید کردن محدودیتهایی برای خود تعریف کنید.
خرید بدون آگاهی
منظور از خرید کردن بدون آگاهی این است که بهدنبال وسیلهای هستید و اطلاعات کافی از آن ندارید. فرض کنید بدون داشتن آگاهی از سختافزار گوشی هوشمند به خرید میروید. اگر فروشنده مهارت بالایی داشته باشد میتواند گوشی با مشخصات پایینتری و با قیمت بالاتری به شما بفروشد. زمانی این حالت رخ میدهد که اطلاعی مشخصات و مهمتر از آن قیمت نداشته باشید. هماکنون کسبوکارهایی مشغول به فعالیت میباشند که برای خرید آنلاین ارزانترین محصول را در سطح اینترنت به شما معرفی میکنند و تا حدودی کار را برای مخاطب ساده کردهاند.
مقدار خریدتان را بدانید
زمانی پیش میآید که بدون اینکه بدانید پولتان را خرج میکنید و تقریبا به پرداختیهای امروز خود دقت نمیکنید. هر مقدار که حساب شما پول داشته باشد به این معنا نیست که بینهایت میتوانید خرید کنید. اگر مدیریت مالی در این زمینه نداشته باشید به راحتی دچار شکست مالی میشوید. نوشتن مبالغی که خرج کردهاید یک نوع محدودیت برایتان بهوجود میآورد که باعث میشود در خرید کردن جدیت بیشتری به خرج دهید.
خریدی که پایان ندارد
در بالا اشاره شد که خرید کردن نوعی تفریح محسوب میشود و نمیتوان گفت از لذت این کار بیبهره شویم اما اگر نتوانیم به درستی آن را مدیریت کنیم حتی با حساب پر پول نیز دچار شکست مالی میشویم. در واقع اگر این تفریح را به درستی مدیریت نکنیم هزینههایی که روی دست ما میماند حال ما را بدتر میکند. شما از چه ترفندی برای مدیریت خریدهای خود استفاده میکنید؟ روشهای خود را با ما درمیان بگذارید.