همه دوست دارن بتونن طوری صحبت کنن که توجه دیگران رو جلب کنن. برای جذاب صحبت کردن روشها و تکنیکهایی وجود داره که در این نوشته به چند مورد مهم اشاره میکنیم.
۱- اصوات پر کننده
منظور از اصوات پر کننده، کلماتی هستند که در حرف زدن وقفه ایجاد میکنن و به گوینده فرصت فکر کردن میدن. به عنوان نمونه میشه به اصواتی مثل: «آ» و «اوم» اشاره کرد. معمولا زمانی از اصوات پر کننده استفاده میکنیم که دنبال کلمات یا جملهبندی مناسب میگردیم. وقتی از اصوات پر کننده استفاده میکنیم، داریم به مخاطب میگیم: «هنوز حرفم تموم نشده، صبر کنید و به گوش دادن ادامه بدید». برای جذاب صحبت کردن باید سعی کنیم از اصوات پر کننده استفاده نکنیم.
چطور برای جذاب صحبت کردن از اصوات پر کننده استفاده نکنیم؟
یک راه برای حذف اصوات پر کننده اینه که ریتم صحبت کردنمون رو کندتر کنیم تا راحتتر بتونیم کلمات رو پیدا کنیم و به جمله بندی مناسب برسیم. با کند کردن ریتم صحبت کردن، فرصت لازم برای پیدا کردن کلمات رو بدست میاریم و دیگه مجبور نمیشیم از اصوات پر کننده استفاده کنیم.
راه دیگه اینه که از سکوت استفاده کنیم. سکوت اگه به جا و سنجیده باشه، مثل کند کردن ریتم صحبت کردن به ما فرصت میده کلمات و جملات مناسب رو پیدا کنیم. البته استفاده از سکوت نباید خیلی خودآگاه باشه. باید سعی کنید هر وقت احساس کردید میخواید از اصوات پر کننده استفاده کنید، اونها رو با سکوت جایگزین کنید. این توانایی به مرور و با دقت و تمرین بدست میاد.
۲- تن صدا
تن صدا به تنهایی ۳۸٪ پیام شما رو منتقل میکنه. ترجیح میدید پای حرفای کسی بنشینید که با صدای جیغ صحبت میکنه یا کسی که با صدای گرم و پرطنین حرف میزنه؟ بنابراین سعی کنید روی صدای خودتون کار کنید تا طنین بهتری داشته باشه و دلنشینتر و گوش نوازتر باشه.
۳- یکنواختی صدا
اگه موقع صحبت کردن یکنواخت حرف بزنیم، مخاطب خسته میشه. برای اینکه یکنواختی صداتون رو از بین ببرید، میتونید بعضی جاها سرعت حرف زدنتون رو زیاد کنید. بعضی وقتها هم میتونید صداتون رو بلندتر کنید اما نه خیلی بلند. این کارها باعث میشه صحبت کردنتون مهیجتر و پر انرژیتر به نظر برسه.
برای اینکه بتونیم صدامون رو از یکنواختی دربیاریم، میتونیم به صحبت کردن قصه گوها و گویندگان رادیو دقت کنیم. چون این افراد به بهترین نحو ممکن میتونن فراز و فرودهای جذابی به صدای خودشون بدن.
۴- صمیمیت
یکی از راههای جذاب صحبت کردن اینه که با صمیمیت صحبت کنیم. چون همه از اینکه باهاشون با صمیمیت صحبت بشه لذت میبرن. اما چطور باید صحبت کنیم تا به نظر صمیمی بیاد؟ برای اینکار وقتی تصمیم داریم حس صمیمیت رو منتقل کنیم، باید درجه صدای خودمون رو پایین بیاریم و کم آروم و آهستهتر صحبت کنیم. میتونید این کار رو روی این جمله تمرین کنید: «من خیلی نگرانتم، تو خیلی برای من مهمی». یک بار این جمله رو معمولی بگید و یک بار درجه صداتون رو کم کنید. احتمالا خودتون صمیمیت رو در کلامتون احساس میکنید.
۵- گوش کنید تا جذاب باشید
یکی از عواملی که در جذاب صحبت کردن اثر میذاره خوب گوش دادن هست. شاید بگید گوش دادن ارتباطی با صحبت کردن نداره. ولی خوب گوش دادن از ۲ جهت به جذاب صحبت کردن کمک میکنه. وقتی ما به طرف مقابل فرصت صحبت کردن بدیم و خوب گوش کنیم، فرصت پیدا میکنیم که خودمون هم فکر کنیم تا بتونیم بهتر صحبت کنیم.
از طرفی میدونیم هدف از جذاب صحبت کردن اینه که توجه طرف مقابل رو جلب کنیم. وقتی ما به طرف مقابل احترام میذاریم و بهش فرصت صحبت کردن میدیم، این احترام رو به طور متقابل برای خودمون هم جلب میکنیم. بنابراین با خوب گوش دادن به مخاطبمون میتونیم به جلب توجه طرف مقابل کمک کنیم. در واقع با خود گوش دادن به مخاطب، یک میانبر برای جلب توجهاش ایجاد کردیم.
ممکنه مخاطب شما فقط بخواد احساسات خودش رو تخلیه کنه یا فقط دربارهی چیزهای بیاهمیت صحبت کنه. اصلا به این فکر نکنید که صحبت طرف مقابل چقدر برای شما مفید هست. با گوش دادن بهش فرصت جلب توجه مخاطب رو بدست بیارید.
اگه ۵ نکتهی بالا برای جذاب صحبت کردن رو رعایت کنید، قطعا میتونید توجه دیگران رو موقع صحبت کردن به خوبی به خودتون جلب کنید. اینکار فقط نیاز به زمان و تمرین داره.