43000313 - 021

با ما در تماس باشـید

بهترین تکنیک‌ها برای افزایش مهارت برقراری روابط اجتماعی

هنگامی که روابط اجتماعی مناسبی با دیگران نداشته باشید حس ناتوانی به شما دست می‌دهد و نداشتن این توانایی به مهارت شما در ارتباطات ضربه می‌زند.

بسیاری از ما برای اینکه بتوانیم قابلیت‌ها و مهارت‌های خود را نمایش دهیم نیازمند برقراری ارتباط با دیگران هستیم. زمانی که نتوانیم مهارت‌های خودمان را معرفی کنیم عملا از آنچه که هستیم فرار کرده‌ایم. یا اگر این مهارت را نداشته باشید تقریبا در هر صحبت کوتاهی که با دیگران دارید دچار ترس و استرس می‌شوید.

روابط اجتماعی از دیدگاه ان ال پی

سیستم برنامه‌ریزی عصبی کلامی یا ان ال پی معتقد است ارتباط با دیگران مراحل مختلفی را در بر می‌گیرد. این مراحل شامل داشتن هدف، در نظر داشتن آنچه که باید گفت و شنید، کنترل احساسات، بکارگیری مهارت‌های بینایی و شنوایی، برقراری ارتباط موثر، حصول ارتباطی نزدیک و تاثیر گذار. اما مراحلی که باید به‌صورت اساسی برای افزایش مهارت برقراری روابط اجتماعی باید انجام شود به شرح زیر می باشد:

  • استفاده از مهارت‌های بینایی
  • ایجاد تغییر در نظرات خود
  • ایجاد و حفظ ارتباط نزدیک
  • استفاده از انعطاف‌پذیری زبانی

استفاده از مهارت‌های بینایی

توجه رفتار به حرکات شخص مقابل در روابط می‌تواند برای ما بسیار سودمند باشد اگر تکنیک‌های استفاده از مهارت‌های بینایی را به خوبی بلد باشیم. حتما دیده‌اید افراد در مکالمه با شما می‌گویند «به نظر بی‌حوصله می‌رسی» شما متوجه این موضوع نمی‌شوید که این حس را چطور در شما با یک نگاه پیدا کرده است. البته ممکن است این مشاهدات اشتباه باشد. برای مثال شخصی از خمیازه ما بگوید کسل هستید اما ممکن است از فرط خستگی باشد. توصیه می‌شود برای درک بیشتر به مقاله چشم خوانی به ان‌ال‌پی مراجعه کنید.

ارتباط با چشم خوانی

استفاده از مهارت‌های کلامی

مهارت‌های کلامی دومین عاملی است که تقویت آن باعث می‌شود در برقراری روابط اجتماعی موفق‌تر عمل کنید. از این رو شما باید مراقب لحن و قدرت صدای خود در مکالمات باشید زیرا در برقراری ارتباط با دیگران بسیار مهم است. سعی کنید اگر در یک جمع دوستانه یا خانوادگی یا حتی در محیط کار صحبت می‌کنید تُن صدای شما نه بیش از حد آرام باشد و نه بسیار کم. همیشه با یک حالت خاص و سنجیده‌ای صدای خود را تنظیم کنید. اگر در محیطی قرار گرفته‌اید که به دلیل استرس یا فشار محیط تند صحبت می‌کنید ابتدا یک مکث کوتاه در صحبت‌های خود داشته باشید و سپس کلمات را آهسته‌تر از حالت قبلی بیان کنید.

نکته‌ی دوم در ارتباط برقرار کردن با دیگران شنیدن به صحبت‌های شخص مقابل است. حتما این حس را تجربه کرده‌اید که با شخصی در حال صحبت هستید اما او توجه‌ای به صحبت‌های شما ندارد و یا سرگرم کار دیگری است. مطمئنا حس خوبی را از این مکالمه نخواهید گرفت. در برقراری ارتباط مهم است که شما تا چه حد شنونده‌ی خوبی می‌باشید. در این حالت است که شخص گوینده حس می‌کند تا چه حد خواسته‌ها و نیازهایی که دارد برای شنونده مهم است. در این حالت است که تاثیرگذاری شما بسیار بالا می‌رود.

ایجاد یک رابطه‌ی نزدیک

صل مربوط به این فرایند عبارت است از اینکه اگر قادر نیستید به صورت خودکار با کسی ارتباطی نزدیک برقرار کنید، می‌توانید این کار را با ایجاد شباهت میان خودتان و او یا با پیروی کردن از او در یک کار خاص مثل صحبت کردن در مورد کاری که می‌دانید مورد علاقه‌ی اوست. ایجاد رابطه‌ی نزدیک با هماهنگ کردن لحن صحبت کردن ما با او نیز امکان‌پذیر است اما توجه داشته باشید که این کار نیاز به شناسایی دقیق لحن‌ها و نوع صحبت کردن او بستگی دارد.

روابط اجتماعی
هماهنگی لحن صحبت ما با اطرافیان بسیار مهم است

انعطاف پذیری زبانی در ارتباطات

هر زبانی مشخصات منحصر به فرد خود را دارد و هر شخصی در مکالمات خود از سیستم منحصر به فردی استفاده می‌کند. به این دلیل تنوع در ارتباط برقرار کردن با دیگران بسیار مهم است. یعنی شما نمی‌توانید از یک حالت گفتگو برای همه‌ی افراد استفاده کنید. برای مطالعه‌ی بیشتر توصیه می‌شود مقاله‌ی زبان میلتون را مطالعه کنید.

داشتن روابط اجتماعی مناسب با دیگران تاثیر بسزایی در موفقیت شما خواهید داشت. ارتباطات خوب و مناسب باعث می‌شود افراد به خودباوری برسند. با گسترش دامنه‌ی ارتباطات خود می‌توانید فرصت‌های مناسبی برای پیشرفت در زندگی‌تان رقم بزنید. شما تا چه حد از مهارت‌های ارتباطی ذکر شده استفاده می‌کنید؟ نظرات خود را با ما درمیان بگذارید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *