43000313 - 021

با ما در تماس باشـید

چطور بتوانیم حواس پنجگانه خود را کنترل کنیم

حواس پنجگانه شامل حس بینایی، حس شنوایی، حس بویایی، حس لامسه و حس چشایی می‌شود. در واقع این حواس‌ها باعث می‌شوند ما بتوانیم زندگی اطراف خودمان را حس کنیم. اما چطور بتوانیم این حواس را به کمک ان ال پی کنترل کنیم تا آن‌ها را تحت اختیار خود داشته باشیم.

ساید وقتی بخواهید به یاد بیاورید کدام غذا برای شما لذت بخش تر و خوشمزه تر است; خیلی سریع در ذهن خود میز غذا خوری را با انواع غذاهای که دوست دارید را تصور می کنید. احتمالا رنگ ها و مزه و حتی صدای قاشق و چنگال را هم بشنوید.

تنها با فکر کردن به موضوع تجربیات حواس پنج گانه را به خاطر خواهید آورد. سطح کیفیت تصور شما، کیفیت تجربه شما از یک موضوع را مشخص می‌کند. به همین دلیل چگونه فکر کردن نیز به همان اندازه‌ی درباره چیزی فکر کردن مهم است. هنگامی که دریچه آگاهی‌تان را به روی چگونه فکر کردن و درک معنای دنیای اطراف خود باز می‌کنید، اتفاق‌های جالبی رخ می‌دهد.

متوجه آن می‌شوید که می‌توان نوع فکر کردن درباره‌ی فرد یا موقعیتی خاص را در اختیار بگیرید و آن‌ را کنترل کنید. همچنین متوجه می‌شوید که دیگران مانند شما فکر نمی‌کنند و به همین دلیل ممکن است ساده ترین چیزها در نظر شما، از دید و ذهنیت آن‌ها طور دیگر باشد.

فیلتر واقعیت برای حواس پنجگانه

با تجربه‌ی واقعیت به شکلی گزینشی، اطلاعاتی را از محیط اطراف خود به شکل دیداری، شنیداری یا حرکتی دریافت می‌کنید. مدتی درباره این فکر کنید که چگونه این مقاله را ارزیابی می‌کنید. درک هر شخصی از این مقاله کاملا متفاوت است.

واقعیت ذهنی حواس پنچگانه

خودتان این مورد را امتحان کنید، هنگام خواندن این مقاله دقت کنید که ترجیح می‌دهید اطلاعات را چگونه دریافت کنید و پردازش کدام یک برای‌تان ساده‌تر است. دقت کنید که کدام بخش از صفحات باعث می‌شوند توجه‌تان را به مقاله بیشتر کنید؟ کلمات این مقاله بیشتر بر روی شما تاثیر می‌گذارند یا عکس‌های موجود در صفحه. شناختن این حس‌ها نوعی فیلتر کردن آن‌ها می‌باشد.

فکر دیگران را با کمک حواس پنج گانه بخوانید

انسان‌ها به شکل‌های طبیعی راه های متفاوت دریافت اطلاعات را همراه هم به کار می‌برند و هم‌زمان علاقه دارند به یکی از این راه‌ها نسبت به راه‌های دیگر توجه و علاقه بیشتری نشان دهند و بیشترین دریافت را از آن طریق داشته باشند که به آن ترجیح حسی گفته می شود. چگونه می توانید متوجه شوید که شما یا دیگران به کدام‌یک از این حواس‌ها، علاقه‌ی بیشتری دارید؟ ۲ حس مهم و پرتکرار بین ما انسان‌ها را برای این کار توضیح می‌دهیم.

حس دیداری

ترجیح دیداری به این معنا است که توانایی دارید راه‌تان را به روشنی مشاهده کنید. مراقب اوضاع باشید و تصویری از آینده‌ای دور در ذهن داشته باشید. احتمالا از تصاویر، طراحی‌ها، تماشا کردن برنامه‌های ورزشی و نشانه‌ها و یا نمادها خوش‌تان می‌آید. مثلا جذابیت و زیبایی طراحی محیط کار می تواند اشتیاق و احساس شما را بیشتر کند.

حس شنیداری

ترجیح شنیداری به این معناست که می توانید ایده‌های تکراری را حذف و ایده‌های جدید را بشنوید; و خود را با آن‌ها هماهنگ کنید. به شکل مناسبی روابطتان را پیش ببرید. نظرات دیگران برایتان آموزنده و خوشایند باشند. و یا شنیدن داستان و موسیقی، حرف زدن و به طور کلی از ادبیات خوشتان بیاید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *