43000313 - 021

با ما در تماس باشـید

چگونه اعتیاد را ترک کنیم؟

اعتیاد یکی از مشکلاتی است که هر انسانی می‌تواند با آن در زندگی مواجه شود. تصوری که اکثر آدم‌ها از خود دارند این است که هیچ‌وقت به سمت اعتیاد کشیده نمی‌شوند. اما این تفکر اشتباه است. هر آدمی می‌تواند در هر لحظه خطر اعتیاد را در زندگی خود ببیند.

در این مقاله می‌پردازم به اعتیاد و اینکه چطور این مشکل بزرگ را توسط خودمان حل کنیم و زندگی را مجدد از نو شروع کنیم.

اعتیاد چیست

اعتیاد چیست. شاید اکثرا جواب این سوال را می‌دانید و آن‌ هم اعتیاد به مواد مخدر است. اما اینطور نیست! اعتیاد الزاما نمی‌تواند به مواد مخدر باشد. در تعریف علمی هرکاری که ما به صورت تکرار انجام می‌دهیم و آن کار باعث آسیب زدن به ما می‌شود اعتیاد نام دارد. این اعتیاد می‌تواند به مصرف نوشابه یا استفاده زیاد از فضای مجازی یا داد زدن باشد. اما شایع‌ترین نوع اعتیادی که در جامعه مطرح شده است اعتیاد به مواد مخدر است.

اعتیاد بیماری است

اعتیاد یک نوع بیماری است و قابل درمان هم می‌باشد. ما باید به عنوان بخشی از جامعه آن را بپذیریم. متاسفانه برخی از افراد داشتن اعتیاد را جرم فرض می کنند. در فرهنگ ما همچنان فرد معتاد یک هنجارشکن محسوب می‌شود و این کار باعث دور شدن آن از جامعه می‌شود.

بیماری اعتیاد
اعتیاد یک بیماری است و با اراده فرد معتاد قابل درمان است

ریشه‌های اعتیاد

طبق آمارهای منتشر شده روزانه ۳۰ الی ۶۰ نفر به جمع معتادهای کشور اضافه می‌شوند و این آمار حتی به سنین ۱۴ سال هم رسیده است. اما علت و ریشه‌های اعتیاد چیست؟ دلایل متعددی وجود دارد اما مهم‌ترین آن ها طبق اعلام روانشناسان عبارتند از:

روش ترک اعتیاد

شاید شنیده باشید عده‌ای می‌گویند اعتیاد را ترک کرده‌اند ولی باز به سمت آن رفته‌اند. اما مهم‌ترین موضوع پس از ارائه آمارهای بالا اینجاست. چطور اعتیاد را ترک کنیم؟ ترک اعتیاد به ۴ روش ان ال پی ممکن است.

۱- ضمیر ناخودآگاه

طبق علم ان‌ال‌پی هرآدمی که کاری را انجام می‌دهد یک دلیلی برای کاری که انجام می‌دهد در ضمیر ناخودآگاه‌اش شکل می‌گیرد. به عنوان مثال شخصی که الکل مصرف می‌کند یک دلیلی در ضمیر ناخودآگاه‌اش برای این کار شکل گرفته است اما نمی‌داند آن دلیل چیست. فرد معتاد هم یک دلیل درضمیر ناخودآگاه‌اش برای مصرف مواد مخدر شکل گرفته است.

روش ترک اعتیاد
برای هرکاری در ضمیر ناخودآگاه دلیلی وجود دارد و ما فقط با فکر کردن به آن باید متوجه‌اش شویم

مهم‌ترین کاری که باید در این مورد فرد معتاد انجام‌اش دهد پیدا کردن دلیل برای اعتیاد‌اش در ضمیر ناخودآگاه است. اگر دلیل پیدا شد باید یک دلیل مثبت دیگری جایگزین دلیل قبلی در ضمیر ناخودآگاه کند تا حس مصرف مواد مخدر را در یک کار دیگر تجربه کند. باید دقت کنید که چیزی که جایگزین می‌شود آسیب‌زننده تر از قبلی نباشد.

۲- برنامه‌ریزی برای بعد از ترک اعتیاد

آیا تا به حال فکر کرده‌اید که بعد از ترک اعتیاد چه برنامه‌ای برای جلوگیری از بازگشت مجدد به اعتیاد دارید؟ اگر بارها مواد مخدر را ترک کرده‌اید و مجدد به سمت اعتیاد رفته‌اید دلیل‌اش آن است که هیچ برنامه یا هدفی بعد از کنار گذاشتن مواد مخدر برای خودتان نداشته‌اید. حتما برای بعد از ترک اعتیاد برنامه داشته باشید.

۳- ترک هرچیزی که وابسته به اعتیاد ما بوده است

اگر واقعا هدف شما ترک اعتیاد است باید تمامی چیزهایی که به اعتیاد شما ربط داشته‌اند را ترک کنید. مثلا شماره افرادی که دچار اعتیاد هستند و یا شما را به آن سمت کشانده‌اند را حذف کنید. اگر آدم‌های گذشته که به نوعی به اعتیاد شما ربط داشته‌اند را حذف نکنید به احتمال فراوان باز هم به سمت مواد مخدر خواهید رفت.

۴- انجام دلایل جایگزین

در قدم اول گفتیم یک دلیل برای خودتان پیدا کنید که جایگزین دلیل مصرف مواد مخدر در ضمیر ناخودآگاه باشد اما الان باید بررسی کنیم که این دلیل جایگزین را مرتب و بدون کاستی انجام می‌دهیم؟ اگر انجام نمی‌دهیم دلیل‌اش چیست؟ چه عاملی باعث شده است که آن را انجام ندهیم؟ ما مدام باید به خودمان هشدار بدهیم که آن دلیل را انجام دهیم و باید خودمان را آگاه کنیم که با انجام ندادن آن باز هم به سمت اعتیاد خواهیم رفت.

ترک اعتیاد به سادگی انجام نمی‌شود و نیازمند یک اراده قوی می‌باشد. بدون تردید اگر اراده قوی داشته باشیم می‌توانیم اعتیاد را کنار بگذاریم و به زندگی عادی گذشته برگردیم.

گروه آموزشی و پژوهشی فرشید پاکذات

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *