در طول زندگی همیشه در حال مطالعه و یادگیری بودهایم و این کار نیز باعث پیشرفت ما در زمینههای مختلف می شود.
پیشرفتی که ما خواهیم داشت برخی اوقات آگاهانه و در مواقعی نیز ممکن است غیرآگاهانه باشد. ,وقتی اقدام به کاری میکنیم نسبت به دو چیز موجود در خودمان تکیه میکنیم؛ ۱- دانش و مهارت خودمان ۲- تجربیات و زمانی که از این دو به صورت همزمان استفاده شود نتایجی خوبی را میتوان اغلب شاهد بود. اما چگونه میتوان شیوهی درست یادگیری و مطالعه با ان ال پی را یاد گرفت؟
شیوهی هجی کردن
شخصی فکر میکند که در هجی کردن کلمات مهارت ندارد و یادآوری شکلگیری کلمات برای او سخت و دشوار است. شخص میخواهد تا با یادآوری کلمات بهترین نوع ذهنیت نسبت به آن در ذهنش تداعی شود. اما ان ال پی در این باره چه میگوید؟
ان ال پی استراتژی خاصی مرتبط با ضعف در هجی کردن دارد که توسط رابرت دیلتز و همکارانش مطرح شده است. در واقع، کار بر روی این استراتژی بود که دیگر استراتژیهای اساسی ان ال پی را پایه گذاری نمود. تحقیقات انجام شده حاکی از این است که افرادی که در هجی کلمات با هیچ مشکلی مواجه نمیباشند معمولا از یک چیز به خصوص برخوردارند که میتوانند سخنانی را که به زبان میآورند در ذهن خود تصور نمایند.
بنابراین شخص باید از برنامهای بهره بگیرد که حس بینایی او را تقویت نماید. به این حالت که وقتی به لغتی برای تلفظ کردن بر میخورید ابتدا باید خود را در یک حالت مثبت قرار دهید و سپس میتوانید شکل چاپی آن را بر روی کاغذ با چشمهای بسته متصور شوید. اگر در این حالت چشمهای خود را بطرف بالا حرکت دهید بهتر خواهد بود چرا که با این عمل بخشی از مغز که مربوط به تولید تصورات میشود، شروع به فعالیت میکند. وقتی شما این مهارت را به دفعات تمرین کیند، پس از مدتی دیدن کلمات برای او آسانتر خواهد شد و پس از رسیدن به این مرحله حتی قادر خواهید بود لغت را بهصورت عادی و برعکس هجی کنید. برای داشتن اطلاعات بیشتر توصیه میشود مقاله شرطی سازی در ان ال پی را مطالعه کنید.
شیوهی مطالعات در امتحانات
برای شما نیز تمرکز بر روی درس سخت است. با اینکه تا حدودی سعی میکنید به درس توجه کنید، اما بنظر نمیرسد بتوانید بر روی مطالبی که در کلاس مطرح میشود، متمرکز شوید. ان ال پی با توجه به اصل یادگیری سریع، معتقد است که افراد برای یادگیری، روش خاص خود را مورد استفاده قرار میدهند. این روش ممکن است شامل تصور اشیاء، شنیدن صدای آنها، استفاده از منطق، استفاده از اعداد، انجام حرکات فیزیکی، کار با دیگران، کار به تنهایی و غیره باشد. ان ال پی نشان میدهد که چگونه بکارگیری حواس پنجگانه میتواند موجب ارتقاء فرایند یادگیری شود.
استفاده از نقشههای ذهنی
برای یادگیری بهتر میتوان از نقشههای ذهنی استفاده کرد. این کار شامل ۲ مرحله میشود که باید آنها را انجام بدهید.
۱- ساخت نقشههای ذهنی
میتوانید در قدم اول برای خود نقشههای ذهنی ترسیم کنید تا برای خود تصویر مناسبی از هر موضوع داشته باشید و چگونگی ارتباط موجود میان عناصر مختلف آن موضوع را بررسی نمایید. یک نقشه ذهنی، نقشهای است که لغات، تصاویر، رنگ ها و اتصالات خطوط در آن به کار گرفته شدهاند تا هر موضوعی را همانطور که در شکل میبینید به عنوان یک تصویر بصری تشکیل دهند. شواهد موجود حاکی از این است که دانش آموزان موفق بطور طبیعی و بدون اینکه آموزش دیده باشند از فرایند رسم نقشه های ذهنی بهره می گیرند.
۲- ایجاد یک حس
شما باید بین خود و موضوع مطالعهای که انجام میدهید یک حس برقرار کنید. کاری که موجب شود موضوع قابل لمستر بهنطر برسد. این یک روش است که تجربهای عملی در مورد موضوع مورد نظرتان کسب نماید.