43000313 - 021

با ما در تماس باشـید

ترس در کودکان و راه‌های از بین بردن ترس در سنین کودکی

ترس در کودکان یا داشتن فوبیا نسبت به مسئله‌ای در کودکان ۱ تا ۶ سال می‌تواند تا حدودی طبیعی و بخاطر تجربه نکردن کودکان از کاری که انجام نداده می‌باشد. اما ممکن است فرزند شما مسئله‌ی جدی‌تری را داشته باشد و ترس او کمی نگران کننده برای والدین باشد.

اگر این ترس‌ها برطرف نشود ممکن است تا بزرگسالی با او همراه باشد یا برای ترسی که دارد به خود آسیب بزند. بعضی والدین در مواجه با ترس کودک خود نمی‌دانند چه رفتاری مناسب است و گاهی برخی از والدین با رفتارهای نسنجیده و اشتباه نه تنها ترس کودک را برطرف نمی‌کنند بلکه به شدت آن اضافه می‌کنند. به عنوان مثال فرزندشان از حیوانات خانگی مثل گربه و سگ ترس دارد و سعی می‌کنند کودک‌شان را مستقیم با ترس روبه‌رو کنند.

علل ترس کودکان در سنین مختلف

اینکه بگوییم چرا کودکان می‌ترسند تنها بستگی به شرایط محیطی و اجتماعی کودک دارد اما در سنین مختلف می‌تواند نوع ترس‌ها تفاوت داشته باشد.

کودکان ۸ تا ۹ ماه:

زمانی که فرزندتان ۸ تا ۹ ماه سن دارد یعنی اینکه می‌تواند چهره‌های مختلف و غریبه و آشنا را تشخیص دهد، اگر در مواجه با افراد دیگر دچار ترس می‌شود به‌دلیل این است که ذهن او فرد را غریبه تلقی می‌کند و واکنش او به این اتفاق گریه خواهد بود.

کودکان ۱۰ ماهه تا ۲ سال:

با تشخیص والدین، جدا کردن کودکان در این سن از آن‌ها باعث ترس می‌شود. خیلی از افراد این موضوع را وابستگی کودک به والدین می‌دانند.

کودکان ۲ تا ۴ سال:

در این سن کودکان اغلب از ترسی که افراد بر آن‌ها متحمل می‌کنند می‌ترسند. به عنوان مثال برای او داستان ترسناکی درباره یک هیولا تعریف شده باشد. این هیولا باعث ترس کودک هنگام خواب، هنگام بازی و .. شود. این نوع ترس تا زمانی که قدرت فکری‌اش افزایش یابد با او همراه خواهد بود.

آیا باید نگران ترس‌ها بود؟

این سوالی است که دانستن پاسخ آن بسیار مهم و حائز اهمیت می‌باشد. در بالا اشاره شد که کودکان در سن‌های مختلف ترس‌های متفاوتی را تجربه می‌کنند که اگر شدت آن افزایش نیابد و تحت کنترل باشد مشکلی به‌وجود نمی‌آید. اما زمانی ترس کودک شما غیر عادی می‌باشد. مثلا ممکن است در سن ۴ سالگی حس ترسی را داشته باشد که از ۸ ماهگی تجربه کرده است. این موضوع کمی غیرعادی می‌باشد.

از بین بردن ترس در کودکان
اگر ترس‌ها دائمی و خارج از محدوده‌های سنی باشد نگران کننده می‌باشد

از بین بردن ترس در کودکان

بهتر است برای درمان ترس‌های غیرعادی که وجود دارد عجله نکنید. والدین می‌توانند نقش بزرگی را در درمان ترس‌های موجود در کودکان ایفا کنند.

احساس امنیت

این حس را به فرزندان بدهید که در کنارشان حضور دارید و متوجه این موضوع شوند که شما در حال محافظ از او هستید. سعی کنید از برچسب زدن به کودکان مانند «ترسو بودن» یا جمله‌ای مثل «تو دیگه بزرگ شدی» خودداری کنید.

مواجهه با ترس

اگر کودک شما از هیولایی که در ذهن او وجود دارد می‌ترسد برای اینکه اثبات کنید هیچ ترسی وجود ندارد داخل کمد یا زیر تخت را با او بررسی کنید تا متوجه شود چیزی برای ترسیدن وجود ندارد. البته این ترفند ممکن است در کوتاه مدت پاسخگو باشد.

روانشناسان

اگر به هر دلیلی کارهای شما در خانه نتیجه‌ای نداشت به روانشناسان حوزه کودکان مراجعه کنید. اما به این معنی نیست که والدین در درمان قطعی سهمی نداشته و می‌توانند موضوع را کنار بگذارند.

ترس کودکان ممکن است با افزایش سن کاهش یابد اما همین‌طور که ذکر شد ممکن است بعضی از ترس‌ها غیر عادی باشد. شما از چه راه‌هایی برای کاهش ترس کودکان استفاده می‌کنید؟

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *