بارها شنیدهاید که رابطه موفق میتواند در سلامت روحی و فکری شما تاثیر بگذارد اما دقیقا چه رابطهای را میتوان یک رابطه موفق نامید. عواملهای درونی و بیرونی زیادی میتوانند در روابط ما تاثیر بگذارند اما هدف از انتشار این مقاله رسیدن به یک رابطه موفق با رعایت کردن یکسری از نکات میباشد.
حمایت و تشویق
تشویق و حمایت شریک زندگی تاثیر بسیار مهمی در روابط عاشقانه دارد. ما انسانها در طول عمر از کودکی تا بزرگسالی برای رسیدن به هدف نیاز به حمایت و تشویق داریم. سعی کنید از شریک زندگی خود در مواقعی که کاملا نیاز به شما دارد حمایت کنید. مثلا همسرتان یک آزمون مهم پیش رو دارد و واکنش ما نسبت به این اتفاق میتواند یکی از این سه گزینه باشد:
- تو میتونی با مهارتی که داری در این آزمون موفق باشی
- با اینکه آزمون سختی هست اما تو میتونی موفق باشی
- به نظرم کاری که انجام میدی وقت تلف کردن و موفق نمیشی
با اینکه هدف شما تخریب طرف مقابل نیست اما با انتخاب گزینه سوم علاوه بر اینکه روحیه مثبت و حمایتی از طرف شما دریافت نمیکند بلکه یک سیگنال منفی از طرف شریک زندگیاش برای آزمون دریافت میکند. در یک ازدواج موفق، همسران تقریباً همیشه انرژی ثابت و مثبتی برای حمایت دارند. آنها از این منبع ذخیره برای روزهای سخت و دشوار استفاده میکنند.
اعتماد در رابطه
بدون اعتماد هیچ رابطهای شکل نخواهد گرفت. درواقع اعتماد ستون و اصلیترین بخش یک رابطه محسوب میشود. مهم نیست میزان عشق و علاقهی شما به شریک زندگیتان چقدر است اگر اعتمادی که باید شکل نگرفته یا از بین رفته است همچو خانهای است که ستونهایش دچار مشکل شده است. اگر ظرفیت اعتماد انسانها را با سد تشبیه کنیم جمع شدن آب در پشت سد ممکن است ماهها طول بکشد اما خالی شدن سد در ظرف چند ساعت امکان پذیر است. در یک رابطه دروغ یا حتی موارد سادهای مثل بدقول بودن از هر کدام انجام شود حس بیاعتمادی در دو طرف ایجاد میشود.
خوب گوش دادن
حتما برای شما هم پیش آمده که با شخصی در حال صحبت با هستید اما او دقیقا به حرفهای شما گوش نمیکند ولی بهظاهر سری تکان میدهد که تایید کند حرفهای شما را گوش میکند و یا برعکس شما به حرفهای طرف مقابلتان گوش نمیکنید. در دو صورت یک حس بیاخترامی بین هر دو طرف پیش میآید.
شما علاوه بر مهارت کلامی باید مهارت شنیداری خوبی داشته باشید و این یک امر مهم در برقراری ارتباط سازنده و اثرگذار است. وقتی که خوب گوش نمیکنیم و فقط تایید میکنیم که کلمات را متوجه شدهایم بعدها با شریک زندگیتان ممکن است مشکل ارتباطی پیدا کنید. این مهارت نیاز به تمرین دارد و برای اینکه دقیقا بتوانید این مهارت را بهخوبی یاد بگیرید سعی کنید هنگام گوش کردن به صحبتهای شخص مقابل تکبهتک کلمات را در ذهن خود پردازش کنید و بگذارید حرفهای شریک زندگیتان بهصورت کامل بیان شود.
مطالعه کنید: مهارت درست گوش دادن
رابطه موفق با خودمان
ما برای اینکه بتوانیم با همسر خود رابطهی موفق داشته باشیم ابتدا باید با خودمان رابطهی مثبتی داشته باشیم. وقتی حس خوبی نسبت به خودمان نداریم یا در کنار همسرمان هستیم و فکرمان جای دیگری مشغول است و یا حتی نتوانیم اصلیترین نیازهای رابطه مثل نیازهای جنسی یا عاطفی را برطرف کنیم نباید توقع یک رابطه خوب را داشته باشیم. ابتدا باید عیبهای خود را برطرف کنیم و سپس توقع رابطه موفق داشته باشیم.