در بخش اول مقاله تاثیرات ان ال پی بر احساسات درباره این موضوع صحبت کردیم که حالت عاطفی انسانها به چند بخش تقسیم میشود و آیا میتوان با انالپی حالا عاطفی و احساسی انسانها را تغییر داد.
در این مقاله یعنی بخش دوم تاثیرات انالپی بر احساسات به ادامهی اثرگذاری ان ال پی بر احساسات ما و کنترل آنها میپردازیم. توصیه میشود برای درک بهتر بخش اول مقاله را به خوبی مطالعه کنید.
فیلمهای ذهنی
همهی افراد قدرت تجسم کردن را دارند و به خوبی میتوانند از آن استفاده کنند. برای اینکه این موضوع اثبات شود اگر شخصی به شما بگوید درب یخچال شما چه رنگی است یا دستگیره آن چه تفاوت رنگی با درب دارد برای اینکه به سوال شخص مقابل پاسخ دهید نیاز به تصویر سازی دارید. درواقع با تصویر سازی پاسخ سوال را پیدا خواهید کرد.
برای ۹۹ درصد مردم این تصویرسازی از کیفیت عکس خوبی برخوردار نخواهد بود. در حقیقت اگر تصاویر ذهنی شما که نتیجهی تصور شما بود نمیتوانستید تفاوتها را به خوبی تشخیص دهید. این کار به ما توانایی آن را میدهد که بتوانیم با خودمان صحبت کنیم و در ذهنمان صدا سازی انجام دهیم. مثلا صدای کسی را بتوانیم در ذهنمان تولید کنیم که از صحبت کردن با او لذت میبریم.
کنترل و برنامهریزی
وقتی بعد از مشاجره با شخصی تا ساعتها و حتی روزها به صحبتهای شخص مقابل فکر میکنید در واقع در حال جان بخشیدن به صحبتها و واکنشهای منفی ذهن خود نسبت به آنها هستید. این امر باعث میشود احساسات شما در مسیر درستی قرار نگیرد و وقتی که بیاموزید صداها و تصاویرهای ذهنی را کنترل کنید میتوانید زندگی خود را کنترل کنید.
با ایجاد این تغییر نوعی برنامهریزی جدید برای زندگی و ذهن خود انجام دادهاید. احساسات شما و تصمیماتی که از طرف شما گرفته میشود در واقع همان تصاویر و صداهایی هستند که در ذهن خود تولید شدهاند. به عنوان مثال عدهای از افراد قبل از ملاقات با شخص دیگر، دیالوگهایی که ممکن است رد و بدل شود را چندین بار در ذهن خود پردازش میکنند و هربار سعی میکنند پاسخهای بهتری برای سوالات شخص مقابل و بالعکس داشته باشند.
حالا که میدانید چگونه بر حالت خود تاثیر بگذارید مجبور نخواهید بود که تابع دیگران شوید و به اجبار بنا بر تصمیات آنها زندگی کنید. با قبول مسئولیت در قبال تصاویر ذهن خود، با حرفهایی که به خود میزنید و طرز گفتن آنها و نحوهای که از بدن خود استفاده مینمایید، توانایی این را خواهید داشت که احساس خود را نسبت به موضوعی در هر لحظه و در هر موقعیتی انتخاب کنید.
کنترل نیازهای احساسات
در حالی که به این توانایی دست یافتهاید که میتوانید بر احساسات خود غلبه کنید و آن را در لحظه و با توجه به شرایط تغییر دهید حال باید از این تکنیک جهت رسیدن به اهداف استفاده کنید. قهرمانانی که در المپیک حضور دارند تنها به تمرین جسمانی بسنده نمیکنند و تمرینات روحی و روانی برای آمادهسازی هر چه بیشتر در روز مسابقه انجام میدهند. تمرین اول برای حفظ حالت روانی و کنترل آن افزایش اعتمادبهنفس میباشد. مهم نیست که در چه شرایطی قرار خواهند گرفت زیرا در کسری از ثانیه بر ترسهای خود غلبه میکنند.
ذهن انسان بسیار دقیق به واکنشهای حالات روحی پاسخ میدهد. زمانی که شما تصاویر ذهنی غلبه بر ترس را برنامهریزی کنید در آینده و هنگام مواجه با آن شکست نخواهید خورد. نظر شما درباره تصاویر ذهنی چیست؟ آیا از آن استفاده کردهاید؟