اگر شما هم فکر میکنید پول حلال مشکلات است کاملا در اشتباه هستید. پول، حلال مشکلات نیست، بلکه سواد مالی حلال مشکلات است. برای شناخت بهتر این مفهوم و اینکه چرا حلال مشکلات است این مقاله را مطالعه کنید.
سواد مالی چیست؟
سواد مالی یعنی اینکه بتوانید منابع مالی خود را به گونهای مدیریت کنید که در طول عمر امنیت مالی داشته باشید. در کل برای داشتن سواد مالی، نیاز دارید مجموعهای از آگاهیها و مهارتها را بدست آورید. این مجموعه آگاهیها و مهارتها، به شما کمک میکند تصمیماتی آگاهانه و موثر در مورد پسانداز و سرمایهگذاری بگیرید. به عبارتی سواد مالی یعنی، توانایی مدیریت اقتصادی درآمد. در واقع دانش مدیریت گردش نقدینگی، سرمایهگذاری و مدیریت هزینه را سواد مالی میگویند.
یاد گرفتن این آگاهیها و مهارتها زندگی شما را دگرگون میکند. برخیها ذاتا سواد مالی خوبی دارند و برخی نیاز به یاد گرفتن این دانش دارند. البته یادگرفتن این آگاهیها و مهارتها به تنهایی شما را ثروتمند نمیکند. شما باید این دانش و مهارت را در زندگی خود به کار گیرید تا به ثروت برسید.
برای آموختن سواد مالی باید سخت کوش باشید، بسیار مطالعه کنید و از آزمون و خطا نترسید. میتوان گفت زحمتی که برای آموختن و اجرایی کردن آن میکشید، با توجه به نتیجهای که از اجرایی کردنش بدست میآورید، ارزشش را دارد.
چرا آموختن و اجرایی کردن سواد مالی به ثروتمند شدن ما کمک میکند؟
اکثر افراد به جای اینکه برای یادگرفتن سواد مالی و عمل به آن تلاش کنند، به شدت روی پول تمرکز میکنند. تلاش برای پول درآوردن خوب است اما اگر این مهارت را نداشته باشید نمیدانید پولی را که بدست آوردهاید، چه کم باشد چه زیاد، چگونه مدیریت کنید.
اگر مردم بدانند که حفظ و مدیریت پول مهمتر از مقدار پولی است که بدست میآورند، تحول بزرگی در زندگی آنها اتفاق میافتد. تحولی که به ثروتمند شدن آنها منتهی میشود. البته منظور این نیست که تنها عامل ثروتمند شدن، حفظ پول است. مسئله این جاست که تا زمانی که در حفظ پول، دانش و مهارت نداشته باشیم، افزایش پول هم امکان پذیر نیست. بیشتر افرادی که که ثروتمند میشوند دانش و مهارت سواد مالی را دارند و اکثر افرادی که یک شبه پولدار میشوند، به همان سرعت پول خود را از دست میدهند. زیرا سواد مالی ندارند.
کسانی که این مهارتها را ندارند، اغلب از نظر اقتصادی خود را در لبه پرتگاه میبینند. چرا که نمیدانند چطور هزینه کنند، نمیدانند چطور درآمد خود را افزایش دهند یا چطور سرمایه گذاری و پسانداز کنند.
تفاوت کسانی که سواد مالی دارند و ندارد چیست؟
فرض کنید دو نفر تصمیم دارند برج بسازند. یکی از آنها توجه زیادی به پیریزی و فونداسیون برج میکند و نفر دوم بدون پیسازی صحیح و اصولی کار را شروع میکند. برج کدامیک از این دو نفر استحکام، عمر و امنیت بیشتری دارد؟
سواد مالی مثل پی و فونداسیون ساختمان اقتصادی زندگی شماست. در صورتی که سواد خوب مالی داشته باشید و آن را اجرایی کنید، ساختمان اقتصاد زندگی خود را مستحکم و ایمن ساختهاید. در غیر اینصورت، شاید با کوچکترین مشکلی، ساختمان اقتصاد زندگی شما فرو ریزد.
کسب ثروت، موفقیت و اتخاذ تصمیماتی آگاهانه در سایهی داشتن سواد مالی محقق میشود. نه تنها در دنیای امروز داشتن این مهارتها مهم است بلکه به همان اندازه که سواد مالی افزایش مییابد، روند پولدار شدن سریعتر میشود.
گروه آموزشی پژوهشی فرشید پاکذات
بیان موضوع در سطح بسیار ضعیف بود.
عالی
بسیار عالی بود-ولی مختصر هست توضیحات -کاش کابردی تر توضیح میدادید