43000313 - 021

با ما در تماس باشـید

فراموشی اسم‌ها را با این تکنیک ان ال پی از امروز فراموش کنید

فراموشی اسم دیگران یکی از مشکلاتی است که خیلی از ما با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم. اما با تکنیک‌هایی ان ال پی می‌توانید این مشکل را برای همیشه برطرف کنید. گروه آموزشی پژوهشی فرشید پاکذات در این مقاله چند تکنیک ان ال پی برای جلوگیری از فراموشی اسامی را آموزش می‌دهد.

اگر کسی را ملاقات کنید و او شما را با اسم صدا کند، در حالی که شما نمی‌توانید اسم او را به خاطر بیاورید چه احساسی به شما دست می‌دهد؟ یا تا به حال پیش آمده موقع تماشای یک فیلم اسم یک بازیگر معروف را به خاطر نیاورد؟ اگر این توانایی را داشتید که اسم شخصی را که برای بار اول مشاهده می‌کردید تا مدت‌های طولانی در ذهن‌تان باقی می‌ماند؟ این کار نه تنها باعث هیجان زدگی خود و اطرافیانتان می‌شود بلکه از خجالت زدگی در آینده جلوگیری می‌کند.

آیا علت خاصی برای فراموشی اسامی وجود دارد؟ آیا روشی علمی و عملی برای حل این مشکل ارائه شده است؟ برای رسیدن به جواب این سوالات، این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

جلوگیری از فراموشی اسم‌ها با این روش علمی و عملی

در ادامه تکنیکی برای جلوگیری از فراموشی اسامی به شما آموزش داده می‌شود که با استفاده از آن می‌توانید 70 اسم را در کمتر از 30 دقیقه بخاطر آورید.

Tim Hallbom

Tim Hallbom یکی از بهترین استادهای ن ال پی، نویسنده و درمانگر است. او با آموزش این روش جدید در ان ال پی نتایج خوبی بدست آورد. در آغاز هر دوره آموزشی او از دانشجویان می‌خواهد که خود را معرفی کنند. سپس هر کدام از ‌آن‌ها اسامی دیگری را، بخاطر بسپارد و تکرار کند. این یادآوری در زمان کوتاهی صورت می‌گیرد و بهترین حالت آن این است که این افراد بتوانند در طولانی مدت هم، اسامی را حفظ کنند.

Tim و افراد دیگری مانند Suzi Smith با مطالعه روی فرایندهای بخاطر سپاری افرادی که این کار را به خوبی انجام می‌دادند، توانستند این روش را گسترش دهند. فرانکلین روزولت، ۳۲‌امین رییس جمهور ایالات متحده، یکی از افرادی بود که مورد مطالعه قرار گرفت. زیرا او اسم‌ها را به خوبی بخاطر می‌آورد و همیشه کارمندانش بابت این موضوع شگفت زده می‌شدند. وقتی از او پرسیدند که این کار را چگونه انجام می‌دهد، او گفت: می‌تواند اسامی افراد را روی پیشانی ‌آن‌ها ببیند!!!

در این روش افراد اطلاعاتی را در مورد اسامی، از طریق 3 کانال دیداری، شنیداری و کنستاتیک بخاطر می‌سپارند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره کانال‌های تریجی این مقاله رو مطالعه کنید: “کانال ترجیحی چیست؟ و چطور با استفاده از آن می‌توان به ارتباط موثر رسید؟”

Tim Hallbomمی‌گوید، تحقیقات چند سال اخیر نشان داده که گفتگوهای درونی در یک قسمت عصبی مشابه، همانند صداهای خارجی که توسط گوش دریافت می‌شوند، قرار می‌گیرند. اشخاص به این دلیل اسامی را فراموش می‌کنند که بیشتر درگیر گفتگوهای درونی خود هستند، مثلا در مورد اینکه چه چیزی بعدا می‌خواهند بگویند!

۳ قدم برای اجرایی کردن این تکنیک

اولین راهی برای جلوگیری از فراموشی اسم‌ها استفاده از کانال شنیداری است. در این روش هنگام گوش کردن به اشخاص بر روی صداهای خارجی بیش‌تر از گفتگوهای درونی متمرکز شوید. سپس اسم شخص را در حالی که به اون نگاه می‌کنید ۳ بار تکرار کنید. به این ترتیب از کانال شنیداری خود برای به خاطر سپردن اسم فرد مورد نظر استفاده کرده‌اید.

برای کمک گرفتن از کانال دیداری اسم اشخاص را روی پیشانی ‌آن‌ها تصور کنید. می‌توانید اسم ‌آن‌ها را با رنگ مورد نظرتان مشاهده کنید. این کار را در حالی انجام دهید که اسم او را برای خودتان تکرار می‌کنید. در نتیجه همزمان از کانال دیداری و شنیداری برای به خاطر سپردن اسم فرد مورد نظر استفاده می‌کنید.

سومین راه کانال کنستاتیک است. شما می‌توانید آن را بصورت کد در بیاورید. یعنی زمانی که می‌خواهید اسم را به خاطر بسپارید، می‌توانید خیلی آرام انگشتتان را مانند وقتی که می‌نویسید حرکت بدهید. این عمل باعث می‌شود که این کد در لایه‌های عمیق ذهن شما باقی بماند و دیرتر فراموش شود.

اگر شما بتوانید از این فرایند برای هر کسی که ملاقات می‌کنید استفاده کنید، بزودی بصورت اتوماتیک این کار را برای همه انجام می‌دهید. این استراتژی می‌تواند برای گروه‌های زیادی از افراد که یکباره ‌آن‌ها را برای بار اول ملاقات می‌کنید استفاده شود.

روشی که Tim  برای یادآوری اسامی گروه‌های بزرگ استفاده می‌کند “چانکینگ ” نام دارد که به معنی تقسیم کردن می‌باشد. بسیاری از افراد اطلاعات را بوسیله تقسیم کردن ‌آن‌ها به بخش‌ها‌ی کوچکتر به خاطر می‌سپارند، مثل حفظ کردن شماره‌های تلفن. Tim وقتی با گروه‌های بزرگ مواجه می‌شود ‌آن‌ها را به گروههای 5 تایی تقسیم می‌کند. برای بالا بردن مهارت در این روش باید آن را تمرین کرد، اگر این روش را بصورت واقعی تمرین و تکرار کنید، شما در بخاطر اوردن اسامی فوق العاده عمل خواهید کرد.

روش‌های دیگر برای جلوگیری از فراموش اسامی

در ادامه روش‌های خلاقانه‌ای برای جلوگیری از فراموشی اسامی توضیح داده می‌شود. در تمام این موارد تلاش می‌شود با روش‌های خلاقانه برای اسم افراد که یک مفهوم ذهنی است، مصداقی و نمونه‌ای خارجی ایجاد کرد. به این ترتیب ذهن شما اسم را با یک واقعیت خارجی پیوند می‌دهد. بنابراین در به یادآوردن اسمامی بهتر عمل می‌کند.

فراموش کردن نام

از اسم افراد تصویر بسازید

یکی دیگر از روش‌های جلوگیری از فراموشی اسامی این است که وقتی شخصی خودش را معرفی می‌کند کامل گوش دهید. سپس از اسم او یک تصویر زنده و روشن بسازید و آن را به چیزی یا کسی که در ذهن دارید لینک کرده و حلقه ارتباطی بسازید. هر چه این تصویر خنده دارتر و مضحک باشد، بهتر است.

اگر شما با شخصی برخورد می‌کنید که نامش مشابه یک اسم دیگر در ذهنتان است، می‌توانید آن شخص را تصور کنید که دو سر دارد و سر دوم، شخصی است که اسم مشابه او را دارد. دفعه بعد که آن شخص را دیدید، خیلی سریع او را می‌شناسید و اسمش را بخاطر می‌اورید.

روش دیگر این است که یک تصویر واضح و خنده دار از اسم او بسازید. به عنوان مثال اگر اسم شخصی جمشیدی است می‌توانید سر او را به جای یکی از سردیس‌های تخت جمشید تصور کنید. یا اگر اسم کسی طالبی است می‌توانید شباهتی بین اون و طالبی پیدا کنید. به این ترتیب قطعا اسم او را فراموش نمی‌کنید. البته نباید از این تصورات برای تمسخر افراد استفاده کرد.

بین چهره افراد و نام آن‌ها لینک بسازید

برای به یاد آوردن اسم فرد، بین چهره او و نامش ارتباط خلاقانه‌ای بوجود آورید. با خود بگویید من تام را ملاقات نمودم. واژه‌ی تام، گربه تام در تام و جری را در ذهن تداعی می‌کند. تصور کنید که ظاهر تام کمی شبیه گربه است. چنانچه دوباره با تام ملاقات نمایید، گربه تام را به خاطر می‌آورید. (امیدوار باشید فردی که تام نام داشت را نیز به خاطر خواهید آورد.)

به اعتقاد فوئر با استفاده از تکنیک اشاره و شبیه‌سازی احتمال به یاد آوردن یک کشاورز پس از ملاقات وی، بیشتر از احتمال به یادآوردن فردی با نام خانوادگی کشاورز است. زیرا شما کار کشاورز را می‌بینید و برای شما مصداقی‌تان دارد اما درباره کسی که نام خانوادگی کشاورز دارد فقط اسم او را می‌شنوید (بدون این که مصداق خارجی برای نام او وجود داشته باشد). فوئر معتقد است هنر به یاد آوردن همه چیز به طور کامل در زندگی روزمره منوط به آن است که روش‌هایی را برای معنادار کردن و تجسم ‌‌آن‌ها در ذهن فراهم نماییم.

تقلب کنید!

در صورت امکان، پیش از ملاقات فرد جدید نام او را پیدا کنید. در مطالعه‌ی انجام شده در سال ۲۰۱۱ مشخص شد چنانچه پیش از ملاقات افراد غریبه از نام ‌‌آن‌ها آگاه باشیم، عملکرد قابل توجهی در به خاطر سپردن نام ‌آن‌ها خواهیم داشت.

دکتر سوزان کراس، استاد روانشناسی دانشگاه ماساچوست بر این باور است که دانستن نام افراد پیش از ملاقات ‌آن‌ها پشتوانه‌ای برای تداعی چهره‌ی ‌آن‌ها محسوب می‌شود. زیرا در این روش شما ابتدا به یک مفهم ذهنی می‌رسید (نام فرد) سپس در جستجوی مصداق و عینیت خارجی آن مفهوم ذهنی (خود فرد) برمی‌آیید.

به چشم‌‌ها نگاه کنید

به چشم‌‌ها نگاه کنید

قطعا به چشمان فردی که برای اولین بار ملاقات نموده‌اید نگاهی اجمالی می‌کنید اما آیا حقیقتا به چشمان او توجه می‌کنید؟ طبق مطالعات انجام شده در سال ۲۰۰۷ محققان به بررسی حرکات چشم چند شرکت‌کننده‌ی داوطلب هنگام نگاه کردن به چهره‌های جدید پرداختند. نتیجه این تحقیق نشان داد، افرادی که بیشتر تمایل دارند به چشم افراد غریبه نگاه کرده و خیره شوند (نسبت به نگاه کردن و توجه به سایر اعضای چهره) بهتر نام آن‌ها را به یاد می‌آورند.

تمرکز، تمرکز، تمرکز کنید

تمرکز، تمرکز، تمرکز کنید

خود را در این شرایط تصور کنید. در یک مهمانی شلوغ به فرد مهمی معرفی شدید؟ تمام تمرکزتان بر این است که تصویر او را در ذهنتان حک کنید. با دیگران دست می‌هید و همزمان تلاش می‌کنید تا دستی هم برای دوستتان که در انتهای اتاق ایستاده تکان دهید. یک چشم‌تان هم به آقای باشخصیتی در گوشه‌ی اتاق است و از خدمتکار می‌خواهید که لیوان نوشیدنی را برایتان پر کند!

اگر شما نیز مانند اغلب آدم‌ها هستید احتمالا دچار مشکل فراموشی اسم‌ها هستید. در نتیجه به محض اینکه فرد از مقابل چشمتان دور شود نام او را فراموش می‌کنید. چنانچه تمرکز نداشته باشید، ذهن شما نیز شانس ذخیره‌سازی، رمزگذاری و حفظ کامل خاطره را پیدا نخواهد کرد. در نتیجه اگر بعدها به اطلاعات ذخیره شده نیاز پیدا کنید، امکان دسترسی به آن را ندارید. زیرا از ابتدا نیز در آنجا به طور کامل ذخیره نشده بودند.

برای اجتناب از این امر، دفعه‌ی بعد بر دست دادن‌ها و احوالپرسی‌کردن‌ها تمرکز کنید. با این اقدام به حافظه‌ی خود شانس ذخیره‌سازی و شکل‌گیری بهتر خاطرات را می‌دهید، بنابراین بعدها احتمال دسترسی به آن برایتان بیشتر است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *