43000313 - 021

با ما در تماس باشـید

چقدر با شخصیت واقعی خود فاصله دارم؟ (به همراه آزمون علمی)

آیا تو چنان که می‌نمایی هستی؟ این سوالی هست که همه باید از خودمون بپرسیم. چقدر با شخصیت واقعی خودمون فاصله داریم؟ چقدر به تصویری که از خودمون به دیگران نشون دادیم نزدیک هستیم؟ در این نوشته آزمونی رو در قالب تعدادی سوال در اختیارتون قرار می‌دیم. با پاسخ دادن به این سوالات می‌بینید چقدر با خوشتن واقعی خودتون فاصله دارید و البته متوجه می‌شید دلیل این فاصله چی هست!

از چه زمانی از شخصیت واقعی خود دور شدیم؟

ساختار منطق در اکثر انسان‌ها تقریبا تا سن ۹ سالگی شکل می‌گیره. یعنی بخش اعظم زیربنای وجود ما و اون چیزی که الان هستیم تا ۹ سالگی شکل می‌گیره و اجزای شناختمون از جهان پیرامون تا حدی کامل میشه. قبلا درباره چگونگی شکل‌گیری منطق توضیح دادیم. این توضیحات رو می‌تونید در این نوشته بخونید: «منطق انسان چگونه شکل می‌گیرد و چطور می‌توان آن را تغییر داد؟»

بعد از این سن، وقتی رفته رفته بزرگ‌تر میشیم، لایه‌هایی رو الماس وجود ما رو میگیره. لایه‌هایی مثل شرم، ترس، احساس گناه و… . این لایه‌های روز به روز بیش‌تر میشن و نتیجه‌اش این میشه که الماس وجود ما هر روز کمتر دیده میشه. تا جایی که اگه خیلی از ما به خوبی به خودمون دقت کنیم، می‌بینیم اصل اون کسی نیستیم که دیگران فکر می‌کنن. می‌بینیم شخصیت واقعی ما با تصویری که برای دیگران ساختیم فاصله زیادی داره.

بنابراین از وقتی که از قضاوت شدن ترسیدم، از تغییر نظر دیگران درباره خودمون وحشت کردیم، نگران حرف مردم شدیم، تلاش کردیم محب دیگران رو بدست بیاریم، از قطع توجه اطرافیان ترسیدم، شروع کردیم به فاصله گرفتن از شخصیت واقعی خودمون.

چطور بفهمیم چقدر و چرا با شخصیت واقعی خود فاصله داریم؟

شخصیت هر انسانی می‌تونه در ۳ حالت باشه. شخصیت تظاهری، شخصیتی که بر اساس تصویر ذهنی منفی ایجاد شده و شخصیت واقعی. برای اینکه شخصیت واقعی خودتون رو بهتر بشناسید، باید اول دو وضعیت دیگه رو بررسی کنید. با جواب دادن به سوالاتی که در ادامه مطرح میشه، هم به شخصیت واقعی خودتون نزدیک می‌شید و هم متوجه می‌شید چه عواملی شما رو از شخصیت واقعی خودتون دور کرده.

۱- شخصیت تظاهری

شخصیت تظاهری
به چه چیزهایی تظاهر می‌کنیم؟

تظاهر می‌کنید چه کسی هستید؟ شخصیت تظاهری شما تصویری هست که از خودتون به دیگران نشون می‌دید. اغلب این تصویر با چیزی که واقعا هستید ارتباط زیادی نداره. این تصویر در واقع روکشی هست برای چیزی که از دیده شدنش می‌ترسید. با جواب دادن به سوالات زیر می‌تونید شخصیت تظاهری خودتون و دلایل ایجادش رو بشناسید.

  • دوست دارید چطور دیده بشید؟
  • کدوم یک از جنبه‌های زندگی‌تون هست که دوست دارید زودتر و بیشتر توسط دیگران دیده بشه؟
  • مهم‌ترین نکته‌ای که همه درباره شما می‌دونن چی هست؟
  • اگه قرار بود زندگی، چیزی رو درباره شما اثبات کنه، دوست داشتید اون چی باشه؟

سعی کنید به سوالات بالا صادقانه جواب بدید. جواب این سوالات از مواردی پرده برداری میکنه که خودآگاه یا ناخودآگاه بهش تظاهر می‌کنید و نشون میده گرایش دارید دیگران چه تصویری از شما داشته باشند.

۲- شخصیت حاصل از تصویر ذهنی منفی

شخصیت حاصل از تصویر ذهنی منفی
از چه چیزهایی فرار می‌کنیم؟

دوست دارید چه کسی نباشید؟ از چطور دیده شدن فرار می‌کنید؟ اگه کسی ما رو با چیزی مقایسه کنه، یا نسبتی به ما بده که از دید خود ما بی‌ربط هست، معمولا ازش عصبانی یا ناراحت نمی‌شیم. حتی شاید بهش بخندیم. اما اگه نسبتی به ما داده بشه یا با کسی مقایسه بشیم و این نسبت یا مقایسه ما رو ناراحت یا عصبی کنه، نشون دهنده‌ی این هست که ممکنه حتی به صورت ناخودآگاه، احساس کنیم این نسبت یا مقایسه تا حدی در مورد ما واقعیت داره.

پس بگردید و این ویژگی‌های منفی رو پیدا کنید. البته اکثر این ویژگی‌های منفی، واقعا ویژگی‌های خود شما نیست. بلکه مربوط به تصویر ذهنی منفی شما هست. این تصویر ذهنی چیزی هست که ازش فرار می‌کنید. چیزی هست که دوست ندارید اونطوری باشید. شما باید ویژگی‌هایی که تصویر ذهنی منفی شما رو خلق کردن شناسایی کنید تا بتونید باهاشون مقابله کنید و از بین ببریدشون.

ما انرژی زیادی رو برای فرار کردن از این ویژگی‌های منفی، از چیزی که نمی‌خوایم باشیم و جوری که نمی‌خوایم دیده بشیم صرف می‌کنیم. پس بهتره این ویژگی‌ها رو بشناسیم و مشکلمون رو باهاشون حل کنیم تا یک بار برای همیشه از شرِّ اون‌ها خلاص بشیم. به سوالات زیر جواب بدید تا این ویژگی‌ها رو بشناسید.

  • ویژگی‌های شخصیت تظاهری رو نگاه کنید، ویژگی‌هایی که با اون‌ها متضاد هستند رو یادداشت کنید
  • چه اسراری دارید که فقط بعد از مرگ شما فاش می‌شن؟
  • به چه کسی کمترین علاقه رو دارید؟ و دلیلش چیه؟

۳- شخصیت واقعی شما

شخصیت واقعی شما
باید شخصیت واقعی خودمون رو بپذیریم و دوستش داشته باشیم

شخصیت واقعی شما چیزی هست که شما واقعا هستید. به عبارت دیگه شخصیت واقعی شما، شخصیت اصیل شما هست، بدون هیچ لایه‌ی ظاهری، همون الماس وجود شماست. اگه بتونید شخصیت واقعی خودتون رو پیدا کنید، حس آدمی رو دارید که بعد از یک روز خسته کننده و طولانی، به خونه برگشته، به خونه‌ای که دوستش داره. پس به این سوالات جواب بدید تا این حس زیبا رو با تمام وجود لمس کنید.

  • وقتی هیچ کسی نیست که شما رو نگاه کنه، شما چطوری هستید؟
  • اگه احساس امنیت بکنید، چه کارهایی رو انجام می‌دید یا چه کارهایی رو به صورت متفاوت انجام می‌دید؟
  • اگه چیزی برای ترسیدن وجود نداشته باشه، چطور آدمی هستید؟
  • اگه از قضاوت شدن نمی‌ترسیدید یا کسی شما رو قضاوت نمی‌کرد، چطور آدمی بودید و چه کارهایی می‌کردید؟

به تمام سوالات بالا با دقت و به درستی جواب بدید تا ۳ شخصیت خودتون (شخصیت تظاهری، شخصیت حاصل از تصویر ذهنی منفی و شخصیت واقعی خودتون) رو بشناسید و اون‌ها رو آزاد کنید. با اینکار می‌تونید به اون چیزی که هستید نزدیک‌تر بشید. می‌تونید به جای اینکه انرژی خودتون رو برای متفاوت دیده شده و کسب تایید دیگران صرف کنید، برای رسیدن به موفقیت تلاش کنید. فراموش نکنید، تنها زمانی به خوشبختی می‌رسید که بتونید با شخصیت واقعی خودتون زندگی کنید، اون رو دوست داشته باشید و بپذیریدش.

در مسیر رویاهاتون گام بردارید

گروه آموزشی پژوهشی فرشید پاکذات

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *