افکاری که دارید باعث میشود به موفقیت مالی برسید. اولین کشف الگوهای فکر کردن در زندگی افراد ثروتمند خودساخته این است که آنها با توجه به شرایطی که دارند به استقلال مالی توجه میکنند. اما شاید قبل از اینکه بپردازیم چگونه استقلال مالی کسب کنیم توضیحی درباره آن بدهیم.
استقلال مالی چیست
در مقالهی سواد مالی درباره مدیریت پول صحبت کردیم اما بطور ساده بخواهیم توضیح دهیم، استقلال مالی به معنی کسب ثروت کافی برای زندگی کردن بدون کار میباشد. افرادی که به استقلال مالی رسیدهاند همهی کارهای روزانه خود را طبق آن چیزی که برنامهریزی کردهاند انجام میدهند و در نهایت هدفهای مالی خود را در نظر میگیرند. اگر سوال شما این است که چرا ما به استقلال مالی نمیرسیم پاسخاش مشخص میباشد. اولین دلیل چشم انداز نداشتن به این موضوع و قرار ندادن آزادی مالی در هدف اصلیتان است.
ثروت مشکل ساز
به ندرت پیدا میشود که افراد با داشتن پول زیاد به مشکل بخورند. مسائلی که زندگی، سلامتی و احساسات اشخاص را خدشه دار میکند، ناشی از نداشتن پول است. در زندگی ملزم به تصمیمگیری هستید پولی را که در اختیار دارید خرج کنید یا پس انداز. شما آزادی و استقلال مالی دارید که یک مسیر را انتخاب کنید.
رابرت کیوساکی در کتاب پدر پولدار پدر بی پول چند نکته را برای آزادی مالی عنوان میکند.
- مسئولیت کارهایی که انجام میدهید را بپذیرید
- مراقب مخارجی که دارید باشید
- بودجه بندی برای خرجهای خود را در نظر بگیرید
- بدهی نداشته باشید
- همیشه در حال یادگیری باشید
- اهداف مشخصی را تعیین کنید
- زندگی سادهای را برای خود بسازید
کنترل زندگی مالی
درک شرایط و اینکه بپذیرید در چه مقطعی از زندگی هستید خیلی مهم است. بسیاری از افراد هیچگاه چنین کاری نمیکنند. باید تصمیم به گرفتن هدف کنید تا بتوانید زندگی را بطور کامل کنترل کنید. در واقع زندگی بیهدف قابل کنترل نیست.
بسیاری از ثروتمندان اهداف مالی و زندگی خود را به بهترین شیوهی ممکن طراحی میکنند که ارزش دارایی آنها طی یک سال ۸ تا ۱۰ درصد نسبت به سرمایهای که ابتدای کار داشتند، افزایش مییابد. این افراد اهداف مالی خود را تعیین میکنند وبه دنبال برنامههای غیرقابل باور برای ثروتمند شدن آن هم به صورت خیلی سریع ساده نیستند.
ترک عادات بد
با کنار گذاشتن ۷ عادت زیر میتوانید راه رسیدن به استقلال مالی را برای خود سادهتر کنید
۱- عدم توانایی در مذاکره
اولین حقوقی که اغلب کارفرماها به شما پیشنهاد میدهند، بیشترین میزانی نیست که حاضر هستند به شما پرداخت کنند. اگر به مهارت و تجربه خودتان اعتماد کامل دارید نیازی نیست که درخواست حقوق بیشتر در مصاحبه را پیشنهاد دهید.
۲- سرمایه گذاری نکردن روی خود
وارن بافت سرمایهگذار بزرگ آمریکایی میگوید:
بهترین سرمایه گذاری که می توانید انجام دهید سرمایه گذاری روی خودتان است
اگر میخواهید با کمترین سرمایهگذاری و آموزش بیشترین میزان سرمایه را داشته باشید سخت در اشتباه هستید. همینطور که در بالا گفته شد همیشه باید در حال یادگیری علم جدید در حوزه کسبوکار خود باشید.
۳- تمرکز بر یک موضوع
بسیاری از افرادی که قصد سرمایهگذاری دارند، ترجیح میدهند کاملا برروی یک موضوع سرمایهگذاری کنند.
توجه زیاد به یک موضوع و توجه نکردن به موضوعات دیگر که بر روی آنها نیز میتوانیم سرمایهگذاری کنیم میتواند میزان وابستگی ما به یک منبع درآمد را نشان دهد.
۴- عادت به شرایط موجود
هر کسی با گذشت چند سال در یک مسیر شغلی ممکن است حس کند در آستانه ی از دست دادن اشتیاق یا انگیزهی خود قرار دارد. بنابراین اگر فکر می کنید دچار فرسودگی شغلی هستید، حتماً به آن رسیدگی کنید.
۵- محدود شدن به واسطهی هدف
اینکه شما برای رسیدن به هدف برنامه داشته باشید مهمترین موضوع است. اما هدفگذاری ممکن است نتیجهی عکس دهد و اثر محدودکنندهای داشته باشد. هدف گذاری در جنبه های مختلف زندگی اعم از تحصیلات، مهارتها، موقعیت شغلی، یا میزان درآمد میتواند باعث شود به بخش کوچکی از پتانسیل درونی خود رضایت دهید و دیگر برای موفقیتهای بیشتر تلاش نکنید.
ساخت یک ذهنیت قوی
سعی کنید ذهنیت یک فرد ثروتمند خودساخته را پرورش دهید. وقتی تبدیل به شخصی میشوید که میتواند اهداف مالی تعیین کند و ۱۰۰ میلیون را پسانداز داشته باشد آنوقت تبدیل به شخصی میشوید که حتی ۱ میلیارد هم میتواند پسانداز کند. حتی اگر اتفاقی خارج از برنامه رخ دهد و تمام پولهایتان را از دست بدهید. چون فردی هستید که قادر است این مبلغ را بدست آورد.