گاهی اوقات متوجه میشیم ادامه ارتباط با یک نفر به دلایلی دیگه درست نیست. این ارتباط میتونه ارتباط عاطفی، کاری، خانوادگی یا هر نوع ارتباطی باشه. در صورتی که صمیمیتی در این ارتباط بوجود اومده باشه، قطع رابطه سخت میشه. در این شرایط چه کار باید بکنیم که با کمترین اثرات منفی قطع رابطه بکنیم؟
بهتره اول ببنیم چه چیزی باعث میشه به نتیجه برسیم باید با یک نفر قطع رابطه بکنیم! در ان ال پی، مجموعه دلایلی که باعث میشه یک رابطه به پایان عمر خودش برسه رو با نام عدم هماهنگی میشناسیم. عدم هماهنگی حالتی هست که به تفاوت معنیداری در تفکر، رفتار، گفتار، طرز پوشش و… با طرف مقابل میرسیم.
بنابراین وقتی به عدم هماهنگی با فردی میرسیم، ارتباط با اون فرد باعث بروز احساس منفی و حتی رنجش ما میشه. در این حالت شاید قطع رابطه با اون شخص بهترین کار ممکن برای ما باشه. اما صمیمیتی که بین ما و اون فرد وجود داره باعث میشه یا نتونیم قطع رابطه کنیم، یا قطع رابطه اثرات منفی روی خود ما یا طرف مقابل داشته باشه.
ان ال پی راهکارهایی داره برای اینکه بتونید صمیمیتی رو که وجود داره از بین ببرید تا قطع رابطه کمترین اثرات منفی رو برای شما و طرف مقابل داشته باشه. در ادامه این راهکارها رو توضیح میدیم.
۱- تغییر در نوع رفتار
معمولا ارتباط چشمی اگه به اندازه باشه باعث بالا رفتن صمیمیت میشه. ارتباط چشمی بیش از حد طرف مقابل رو معذب میکنه و اگه ارتباط چشمی خودتون رو کاهش بدید، صمیمیت رو کم میکنید. بنابراین میتونید با کاهش ارتباط چشمی با طرف مقابل، به هدف خودتون نزدیکتر بشید
برای اینکه عدم تمایل خودتون رو نشون بدید میتونید ابروهاتون رو بالا نگهدارید. این کار حس صمیمت رو بین دو نفر کاهش میده. طرز ایستادن هم میتونه به کاهش صمیمیت کمک کنه. میتونید با زاویه نسبت به طرف مقابل بایستید. یا مثلا حالتی که قصد دارید از اتاق خارج بشید ولی کسی صداتون میکنه و به طرفش برمیگردید. یعنی شونهها به سمت در خروجی میچرخه اما سرتون به سمت طرف مقابل برمیگرده.
۲- تغییر لحن کلام
قطعا شما شیوه مشخصی در صحبت کردن دارید. شاید تا حالا بهش دقت نکردید. اما لحن کلام و تن صدای شما معمولا مدل خاص خودش رو داره. این شیوه رو میتونید تغییر بدید. میتونید آرومتر صحبت کنید یا صداتون رو بلندتر کنید. یک راه دیگه اینه که لحن صداتون رو مخالف طرف مقابل کنید. یعنی اگه اون آروم صبحت میکنه شما بلند صحبت کنید.
در هر صورت این رو هم به یاد داشته باشید که سکوت کردن یکی از راههایی هست که باعث از بین رفتن صمیمیت میشه. پس از سکوت کردن غافل نشید. به قول معروف: آخرین سنگر سکوته!
۳- تغییر در سرعت صحبت کردن
وقتی حالت و رفتار شما نسبت به قبل تغییر کنه، صمیمیت بین شما و طرف مقابل هم کاهش پیدا میکنه. یکی از راههایی که میتونید حالت خودتون نسبت به قبل رو تغییر بدید اینه که سرعت صحبت کردنتون رو تغییر بدید.
کار دیگهای که میتونید بکنید اینه که مثل روش قبل سرعت صحبت کردنتون رو برعکس سرعت صحبت کردن طرف مقابل کنید. یعنی اگه اون سریع صحبت میکنه شما کند صحبت کنید و برعکس.
۴- استفاده از جملات کوتاه
شاید براتون سخت باشه که در پاسخ بعضی حرفها خیلی کوتاه حرف بزنید. مثل جواب طرف مقابل رو فقط با «نه متشکرم» بدید. اما باید بدونید کوتاه جواب دادن راه موثری هست برای قطع رابطه کلامی و کم کردن صمیمیت. پس برای این کار باید تمرین کنید.
برای این کار باید ببینید در شرایط مختلف از چه جملاتی استفاده میکنید. بعد فکر کنید که چطوری میتونید همون منظور رو در کوتاهترین عبارت ممکن بیان کنید. به این ترتیب میتونید با استفاده از جملات کوتاه، صمیمیت موجود در رابطه رو کاهش بدید.
اگه دقت کرده باشید متوجه میشید تمام مواردی که در بالا توضیح داده شده، شما رو به سمت تغییر هدایت میکنه. اگه میخواید با کسی قطع رابطه کنید و در عین حال این کار کمترین اثرات منفی رو به همراه داشته باشه، اصلا نیاز نیست دربارهاش با طرف مقابل صحبت کنید. این تغییرات به مرور صمیمیت بین شما رو از بین میبره و هر روز رابطه شما کمرنگتر میشه. البته دقت داشته باشید برای صمیمی شدن رابطه باید از این رفتارها دوری کنید.
در چه مواردی میتونیم از تکنیکهای قطع رابطه استفاده کنیم؟
استفاده از این تکنیکها فقط محدود به قطع رابطه دوستانه نیست. بلکه کاربردهای زیادی داره. از جمله در این موارد:
- نهایی کردن معامله: خیلی اوقات بعد از اینکه تمام صحبتها انجام میشه، بهتر هست که فروشنده، خریدار رو کمی تنها بذاره تا خریدار بتونه با خودش فکر کنه و به جمعبندی برسه. برای اینکه بتونید خریدار رو تنها بذارید میتونید از بعضی از این روشها استفاده کنید تا ارتباطی با خریدار ایجاد کردید رو برای چند لحظه قطه کنید و تنهاش بذارید تا فکر کنه.
- وقتی ذهنتون درگیره: گاهی اوقات ذهنتون درگیر هست و نمیتونید با کسی صحبت کنید. در این شرایط به زمان نیاز دارید تا اطلاعاتی که تو ذهنتون هست رو هضم کنید. بنابراین میتونید برای قطع ارتباط با دیگران از این روشها استفاده کنید.
- تمایل دارید با فرد دیگهای صحبت کنید: مثلا موقعی که در یک مهمانی هستید و صحبت کردن با یک نفر حوصله شما رو سر برده یا دوست دارید با شخص دیگهای صحبت کنید. در این شرایط میتونید از این روشها استفاده کنید تا ارتباطتون رو بدون ایجاد ناراحتی قطع کنید.
- زمانی که خسته هستید: گاهی اوقات خسته هستید یا باید به درخواستهای چند نفر همزمان جواب بدید. در این شرایط برای اینکه ارتباطتون رو با سایرین قطع کنید یا فقط روی درخواست یک نفر متمرکز بشید میتونید از این روشها استفاده کنید.
- موقعی که گرفتار یک بحث هستید: گاهی اوقات سر صحبتی باز میشه و کار به بحث و مشاجره کشیده میشه. اگه دوست دارید تو این موقعیت بدون ناراحتی طرفین، گفتگو رو تموم کنید، باید از روشهای قطع رابطه که در این مقاله توضیح داده شد استفاده کنید.
گروه آموزشی پژوهشی فرشید پاکذات