43000313 - 021

با ما در تماس باشـید

۵ اقدام عملی و موثر برای تقویت توانایی‌های کارمندان

هرچقدر میزان توانایی‌های کارمندان افزایش یابد شرکت با سرعت بیشتری به سمت موفقیت پیش خواهد رفت. اما برای اینکه توانایی‌های کارمندان را افزایش دهید چه کارهایی را باید انجام دهید؟ در این مقاله به این موضوع می‌پردازیم.

تکنیک اول؛ عملکرد کارمندان

نخست اینکه کادر و افراد را از احساسی که نسبت به آنان دارید باخبر کنید. غالب کارکنان از این جهت که نمی‌دانند افراد بالا دستی(مدیران) نسبت به آنان چه تصوری دارند و عملکردشان را چگونه ارزیابی می‌کنند مدام در نگرانی به سر می‌برند. با آگاه کردن افراد از عملکرد قبلی هرگز اجازه ندهید که آنان درباره آنچه در سازمان می‌گذرد تبدیل به حدس و گمان شود.
مدیران لازم است که گاه اطلاعات جمع‌آوری شده از عملکرد قبلی را در جدولی ارزیابی کرده و نسخه‌ای از آن را در اختیار فرد قرار دهند. فرم ارزشیابی باید نشانگر کاستی‌ها، نواقص و افزایش نکات مثبت و اطمینان بخش باشد. باید معلوم شود که آیا فرد پیشرفتی داشته است، ثابت مانده و یا اینکه سیر نزولی می‌پیماید.

تکنیک دوم؛ تحسین کردن

همواره افراد را در قبال عملکرد خوب و شایسته تحسین کنید. مدیران می‌توانند در مقام تحسین با حسن بیان، آهنگ گرم و سخنان دلپذیر، آتش اشتیاق را در دل کادر و افراد شعله ور کرده و آنان را به سعی و عمل بیشتر تشویق کنند.
برای تقویت توانایی‌های کارکنان به این نکته توجه کنید که هنگام تحسین افراد از تملق و چاپلوسی بپرهیزید. استفاده از کلماتی نظیر بهترین، بی‌نظیر و بی‌مثال، افراد را در خلوص و صداقت شما دچار شک و تردید می‌کند.

کارمندان بورس
گاهی نیاز است مدیر مجموعه‌ای از کارمندان تعریف و حتی تشویق کند

تکنیک سوم؛ ارزشمند شمردن شغل

برای ارتقای توانایی‌های کارکنان گام برداشتن در راه رشد و پیشرفت مستلزم آن است که شغل و حرفه افراد را بزرگ و ارزشمند بشمرید. تقریبا تمام کارکنان، حتی سرایداران، تنها زمانی سودمند و مفید واقع می‌شوند که حس کنند وجودشان کارساز است و عدم حضورشان در نظم سازمان خلل وارد می‌کند. کارمندان باید متوجه این موضوع شوند که حضور و کار آن‌ها باعث رشد و شکوفایی مجموعه می‌شود.

مطالعه کنید: مهم‌ترین عوامل شکست در کسب‌و‌کار

تکنیک چهارم؛ ارائه اطلاعات

طرح‌ها و برنامه‌های عمده را قبل از طی کردن مراحل نهایی با کارشناسان ارشد سازمان در میان بگذارید و آنان را در قبال انتقال این اطلاعات به زیر دستان‌شان مسئول بشناسید.
ارائه اطلاعات به کارکنان قبل از انتشار رسمی آن احساس اهمیت و مسئولیت را در افراد بر می‌انگیزد و شرایطی را فراهم می‌کند که آنان برای تکمیل طرح و برنامه جدید ایده به خرج دهند و برای موفقیت هر چه بیشتر طرح تلاش کنند.

تکنیک پنجم؛ آگاه‌سازی

حتی اگر تغییرات آینده شرکت در وضعیت شغلی افراد بی‌اثر است، این موضوع را به اطلاع آنان برسانید. یک سو تفاهم کوچک می‌تواند به سرعت و موجع به ناراحتی افراد شود و مسائل حاد و عمیقی را در پی داشته باشد.
با توصیف آنچه در شرکت می‌گذرد و ارائه اطلاعات در مورد برنامه‌ها و تغییرات احتمالی می‌توان به سادگی بر این قبیل مسائل غلبه کرد. علاوه بر همه این‌ها یکی از مهم‌ترین وظایف کارکنان این است که با صراحت به مسائل و حقایق اشاره کنند و کارفرمایان را از آنچه واقعا در سازمان می‌گذرد تا جایی که مرتبط با آن‌ها می‌باشد با خبر سازند.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *