43000313 - 021

با ما در تماس باشـید

آیا ارث نوعی ثروت بادآورده است؟ چه نوع ارثی ثروت بادآورده نیست؟

بعضی‌ها وقتی ارث بهشون میرسه نمی‌تونند اون رو حفظ کنند و حتی وضع‌شون بدتر از قبل هم میشه. یعنی پیش از بدست آوردن ارث، فردی فقیر یا معمولی بودند، اما بعد از بدست آوردن ارث نه تنها اون رو از دست دادند، بلکه کلی بدهی هم روی دست‌شون باقی مونده. این طور مواقع خیلی‌ها این به ذهن‌شون میرسه که ارث یک ثروت بادآورده هست، پس باد هم اون رو می‌بره.

در نقطه مقابل هستند کسانی که ارثی بهشون میرسه و نه تنها اون دارایی‌ها رو از دست نمی‌دن، بلکه اموالی که بهشون رسیده رو بیش‌تر هم می‌کنند. فکر می‌کنید چه تفاوتی بین این دو دسته وجود داره؟ واقعا ارث یک ثروت بادآورده هست؟ اگه واقعا اینطوری هست، پس چرا بعضی‌ها می‌تونند اون رو حفظ کنند و بعضی‌ها از دست میدنش؟

می‌دونیم که ثروت بادآورده رو باد می‌بره. قبلا مقاله‌ای در این رابطه نوشتیم و دلایل اینکه وضع هیچ کس با بدست آوردن ثروت بادآورده بهتر نمیشه رو توضیح دادیم. می‌تونید این مقاله رو اینجا مطالعه کنید: «چرا ثروت باد آورده را باد می‌برد؟ آیا این ضرب المثل درست است؟»

درسته که ارث پول و ثروتی هست که به طور ناگهانی به دست یک نفر میرسه، اما گاهی اوقات این پول و ثروت جنبه ثروت بادآورده نداره. در این نوشته توضیح میدیم که چه نوع ارث‌هایی مثل یک ثروت بادآورده بر باد میرن و چه نوع ارث‌هایی در واقع ثروت بادآورده به حساب نمیان.

کدام نوع ارث مثل ثروت بادآورده بر باد می‌رود؟

معمولا اگه ارثی که به یک نفر می‌رسه ارزش خیلی زیادی نداشته باشه، مثلا اگه در حد یک خانه باشه، تاثیر زیادی روی زندگی فرد نداره و به قول معروف زندگی اون فرد چندان تکون نمی‌خوره. اما داستان درباره‌ی فردی که ارث زیادی بهش میرسه کاملا متفاوت هست. معمولا در ۲ حالت افراد نمی‌تونند این ارث زیاد رو حفظ کنند. در ادامه این ۲ حالت رو توضیح می‌دیم.

حالت اول: ارثی که حاصل سال‌ها کار و تلاش فیزیکی هست

حالت اول: ارثی که حاصل سال‌ها کار و تلاش فیزیکی هست
ارثی که حاصل از کار و تلاش فیزیکی هست، معمولا بر باد میره

خیلی‌ها مال و اموالی رو با سال‌ها زحمت جمع می‌کنند. به قول معروف خشت روی خشت میذارن تا بعد از سال‌ها ارثی برای فرزندان‌شون باقی بذارن. معمولا این ارث که به صورت کار فیزیکی و تلاش شبانه روزی والدین اندوخته شده، مثل یک ثروت بادآورده از دست فرزندان میره.

شاید شما هم افرادی رو بشناسید که پدر و مادرشون سال‌ها به سختی کار کردند و ارث قابل توجهی رو برای فرزندان باقی گذاشتند، اما فرزندان نه تنها نتونستند اون ارث رو حفظ کنند، بلکه در مدت کوتاهی تمام ارث برجای مونده رو از دست دادند و حتی بدهکار هم شدند.

دلیل این اتفاق این هست که پدر و مادر صرفا با کار فیزیکی تونستند این اموال رو جمع کنند. در بحث کسب ثروت و حفظ ثروت، چیزی که بیش‌ترین اهمیت رو داره ذهن ما هست. در واقع ثروتی می‌تونه پایدار باشه که به واسطه یک ذهن ثروتمند خلق شده باشه. به عبارتی مهم‌ترین دارایی ما برای ثروتمند شدن پول‌های ما نیست، ذهن ما هست.

ذهنی که ثروتمند باشه برای کسب ثروت نیاز نداره که یک عمر کار و تلاش فیزیکی انجام بده. بلکه راه‌های رسیدن به ثروت رو با استفاده از خلاقیت و… کشف می‌کنه. علاوه براین کسی که ذهن ثروتمند داره ۲ توانایی مهم هم داره. یکی از این توانایی‌ها این هست که چطور پولی که داره رو بیش‌تر کنه و توانایی دوم اینه که چطور پولی که داره رو حفظ کنه.

بنابراین پدر و مادری که صرفا با تلاش فیزیکی و بدون داشتن ذهن ثروتمند، مال و اموالی رو برای فرزندان به ارث میذارن، قطعا ویژگی‌های یک ذهن ثروتمند رو به فرزندان‌شون آموزش ندادند. پس طبیعی هست که فرزندان‌شون نتونند دارایی‌های به جا مونده رو بیش‌تر کنند یا اون ارث رو حفظ کنند.

حالت دوم: ارثی که حاصل از یک ذهن ثروتمند هست

حالت دوم: ارثی که حاصل از یک ذهن ثروتمند هست
در صورتی که مهارت‌های یک ذهن ثروتمند به فرزندان آموزش داده نشه، نمی‌تونن ارثی که بهشون رسیده رو حفظ کنند

برای حفظ و گسترش ارثی که به ما رسیده به یک ذهن ثروتمند نیاز داریم. همونطور که گفتیم اگه والدین با استفاده از یک ذهن ثروتمند به ثروت نرسیده باشند، به احتمال زیاد فرزندان هم به خاطر نداشتن ذهن ثروتمند، اون ثروت رو از دست میدن. اما برعکس این موضوع همیشه درست نیست.

منظورمون از برعکس این موضوع اینه که اگه والدینی به واسطه ذهن ثروتمندی که دارند ثروتی رو بدست بیارند، لزوما فرزندان‌شون در حفظ و افزایش این ثروت موفق نیستند. فرزندان باید این مهارت‌ها رو یاد گرفته باشند تا بتونند اموالی که به ارث می‌برند رو به خوبی حفظ کنند. یعنی این مهارت‌ها مثل بعضی ویژگی‌های اخلاقی از پدر و مادر به فرزندان به ارث نمی‌رسه.

معمولا فرزندانی که در کسب و کار کنار والدین خودشون نبودند و بیش‌تر از اینکه راه‌های کسب ثروت رو یاد بگیرند به استفاده از ثروت والدین و تفریح و خوش گذرونی مشغول بودند، وقتی والدین‌شون از دنیا میرن، زودتر از چیزی که بشه فکرش رو کرد تمام ثروت به جا مونده رو از دست میدن. چون مهارت‌های یک ذهن ثروتمند رو از والدین‌شون یاد نگرفتند.

اگه دوست دارید تفاوت یکی ذهن ثروتمند و یک ذهن فقیر رو بدونید و متوجه بشید تا چه حد ذهنی ثروتمند دارید، می‌تونید این مقاله رو مطالعه کنید: «چطور بفهمیم یک ذهن ثروتمند داریم یا یک ذهن فقیر؟»

در واقع میشه گفت اگه ما پولی رو با زحمت اما بدون اندیشه‌ی درست و مهارت‌های لازم برای کسب ثروت، بدست بیاریم، ممکنه به راحتی اون رو مثل یک ثروت بادآورده از دست بدیم. پولی هم که بدست فردی که ذهن ثروتمند نداره می‌رسه، مثل یک ثروت بادآورده از دستش میره.

گروه آموزشی پژوهشی فرشید پاکذات

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *