معمولا افرادی که در خانوادههای فقیر متولد میشوند، به عنوان یک فقیر زندگی میکنند و عمر خود را در همان حالت به پایان میرسانند. فکر میکنید غیر از آموزش پولدار شدن راه دیگری برای شکستن این چرخه وجود دارد؟ جدای از اینکه خانوادههای نسبتا پولدار میباشید یا فقیر، برای اینکه فرزندان شما پولدار باشند، باید نکاتی را به آنها آموزش دهید.
شاید بتوان گفت برای آموزش پولدار شدن به فرزندان خود، ۲ کار مهم را باید انجام دهیم. اول ایکنه اشتباهاتی را در رفتار با فرزندان خود مرتکب نشویم. موضوع دوم اینکه نکات و مسائلی را به آنها آموزش دهیم. در این مقاله ۳ نکته مهم که در گفتار و رفتار با فرزندانمان میتواند حرکت آنها در مسیر ثروتمند شدن را منحرف کند معرفی خواهیم کرد.
۱- آموزش پولدار شدن را از کودکی به آنها آموزش دهید
بسیاری از افراد بر این باورند که با کودک نباید درباره مسائل مالی صحبت کرد و این موضوع میتواند باعث ناراحتی آنها شود و ترجیح میدهند فرزندان آنها این موضوع را در سنین بالاتر یاد بگیرند. اما نکته مهمتر این است که چیزی را که فرزند ما در دوران کودکی یاد نگیرد، چطور میتواند در سنین بزرگسالی به درستی یاد بگیرد؟
بهتر است مسئولیت ساخت آیندهی فرزندانمان را از طریق آموزش برعهده بگیریم و از دوران کودکی آنها را با مسائل مالی آشنا کنیم. این کار باعث میشود آنها در نوجوانی، جوانی و بزرگسالی افرادی توانمندتر در مسائل مالی باشند. هنگامی که از دوران کودکی آموزش پولدار شدن را شروع کنیم، ذهن فرزندانمان برای پیچ و خمهای زندگی در آینده آمادهتر از قبل خواهد بود. فرزندان ما تحت هر شرایطی مجبور به این هستند تا با مسائل مالی آشنا شوند.
با این توضیحات تصور نکنید که آشنایی با مسائل مالی برای فرزند شما بیش از حد زود است. میتوانید از سنین پایین آموزش پولدار شدن را به آنها شروع کنید تا به ساختن آیندهای بهتر برایشان کمک کرده باشید.
۲- درباره پول منفی صحبت نکنید
دقت کنید که چه تصویری از پول، ثروت، افراد ثروتمند و موارد این چنینی در ذهن فرزند خود ایجاد میکنید. بسیاری از اوقات خانوادهها با مباحث و صحبتهایی که راجع به پول میکنند احساسات و افکار منفی در ذهن فرزند خود ایجاد میکنند. کودکان نیز با همین تصور بزرگ میشوند و این افکاری که دارند به باورهای محدود کننده تبدیل میشود و این عامل مانع رشد آنها میشود.
متاسفانه این رفتار والدین است که با ناآگاهی که نسبت به این موضوع دارند از طریق رفتار و صحبتهای خود، باورهای محدود کننده را به کودکان منتقل میکنند. این رفتارها نه تنها کمکی به آنها نمیکند بلکه باعث ایجاد موانع در زندگی آنان خواهد شد. برای آشنایی با باورها و تاثیراتی که بر زندگی ما میگذارند میتوانید روی لینک زیر کلیک کنید.
مطالعه کنید: با انواع باورها از دیدگاه ان ال پی آشنا شوید
منظور از صحبتهای منفیِ والدین چیست؟
احتمالا این پرسش برای شما پیش آمده است که منظور از صحبتهای منفی درباره پول و ثروتمندان چیست. زمانی را تصور کنید که به فرزند خود بگویید نمیتوانید فلان وسیله را خریداری کنید. زمانی که کودکتان این جمله را میشنود احساس ناامنی و استرس نسبت به پول در او ساخته میشود. این جمله زمانی تاثیر نهایی خود را میگذارد که مدام تکرار شود و دیدگاهی که نسبت به پول در او ایجاد شود عاملی برای رها شدن از رنج باشد و نه نتایج زحماتی که برای آن انجام داده است.
با توجه به توضیحات گفته شده باید از گفتن جملات منفی درباره پول و یا ثروت خودداری کنیم. البته که نمیتوان در مقابل حقیقت اینکه شما به عنوان والدین در لحظهای خاص پول همراتان نباشد و یا میخواهید صرف کار دیگری کنید ایستاد اما میتوان در برابر درخواست کودکان به طرز دیگری پاسخ داد. برای مثال میتوانیم بگوییم «الان توان خرید فلان محصول را ندارم اما حتما خریداری میشه» این پاسخ شاید منطق بهتری از مثال قبلی باشد.
۳- تشویق فرزندان برای کسب نمرات عالی
شما به عنوان والدین فرزندتان را به چه کاری تشویق میکنید؟ کسب نمرات عالی؟ ورود به بهترین دانشگاه کشور؟ استخدام رسمی در یک سازمان؟ برخی از والدین این تصور را برای آینده فرزند خود میکنند که بعد از پایان تحصیل در یک شرکت استخدام شود و به حقوق ماهانهای که دریافت میکند بسنده کند. در واقع میتوان گفت این نسخهی گذشته است و نمیتوان چنین تصوراتی را برای فرزندمان در زمان حال داشت. با توجه به پیشرفت تکنولوژی و افزایش کسبوکارها نمیتوان آن را بهطور قطع عملی دانست.
شاید درس خواندن و سپری کردن تحصیلات آکادمیک یک راه خوب برای رسیدن به موفقیت باشد اما در عصر اطلاعات تنها راه رسیدن به موفقیت نیست. در عصر اطلاعات تنها چیزی را که میتوان برای کسب موفقیت نام برد اطلاعات است. انتقال اطلاعات وظیفهی مهمی است که والدین باید آن را رعایت کنند. یعنی نکاتی را به فرزندانمان انتقال دهیم که با آمادگی کاملتری پا به دنیای تکنولوژیها بگذارند.