43000313 - 021

با ما در تماس باشـید

استفاده از پول را محدود کنید تا زندگی شادتری داشته باشید

آرزو دارید ثروتمند شوید تا هر آنچه را دوست دارید بخرید؟ همیشه از اینکه نمی‌توانید چیزهایی که دوست دارید را به میزان زیادی بخرید ناراحت هستید؟ باید بدانید حتی اگر ثروت زیادی داشته باشید، بهتر است استفاده از پول را محدود کنید تا زندگی شادتری را تجربه کنید.
تحقیقات نشان داده استفاده بیش از حد از پول برای خرید چیزهایی که داریم، در کوتاه مدت باعث شادی ما می‌شود اما در بلند مدت تاثیر معکوس دارد. پس از مطالعه توضیحاتی که در این مقاله درباره استفاده از پول ارائه می‌شود، احتمالا می‌توانید تجربه‌هایی در این خصوص در ذهن خود پیدا کنید که این ادعا را تایید می‌کند.

مطالعه کنید: خرید شادی با هوشمندانه خرج کردن پول

استفاده نامحدود از پول باعث شادی نمی‌شود

یکی از ویژگی‌های روحی مشترک بین تمام انسان‌ها این است که: «محدودیت، باعث جذابیت می‌شود». وقتی شما بتوانید بدون حساب و کتاب خرج کنید، وقتی هر چیزی را دوست دارید بی‌حد و اندازه بدست آورید، جذابیتی محدود برای شما دارد.
حقیقت دیگری که درباره انسان وجود دارد این است که: «هر چه انسان بیش‌تر در معرض چیزی قرار گیرد، ارتباط با آن چیز برای او عادی‌تر می‌شود». فرض کنید شما دوست دارید یک کمد پر از لباس‌های مختلف داشته باشید. اگر ناگهان ثروتمند شوید و هر لباسی را که دوست دارید در همان روز اول ثروتمند شدن بخرید، چه اتفاقی می‌افتد؟

استفاده نامحدود از پول
هرچه بیشتر در معرض چیزی قرار بگیریم ارتباط ما با آن عادی‌تر می‌شود

شاید مدت کوتاهی احساس شادی شدیدی داشته باشید، چرا که به یک آروزی لذت بخش دست یافته‌اید. اما بعد از چند روز یا چند هفته چه اتفاقی می‌افتد؟ فکر می‌کنید بعد از چند ماه همچنان شاد هستید؟
در این حالت بعد از چند ماه نه تنها اثری از آن شادی باقی نمانده، بلکه شاید هیچ احساسی نسبت به یک یا چند کمدی که پر از لباس کرده‌اید نداشته باشید. به همین دلیل توصیه می‌شود استفاده از پول را محدود کنید تا زندگی شادتری داشته باشید.
فکر می‌کنید دلیل اینکه استفاده از پول به صورت بی‌رویه باعث شادی نمی‌شود چیست؟ در ادامه به این سوال پاسخ می‌دهیم.

استفاده از پول با توجه به تردمیل شادی

یکی از ویژگی‌های روحی انسان به «تردمیل شادی» معروف است. منظور از تردمیل شادی این است که انسان از نظر روحی یک شرایط با ثبات را ترجیح می‌دهد. بنابراین وقتی شما شادی زیادی بدست می‌آورید، ویژگی تردمیل شادی باعث می‌شود در زمان کوتاهی، به شرایط عادی روحی برگردید.

تردمیل شادی
مثل سرعت تردمیل انسان‌ها یک شرایط روحی ثابت را ترجیح می‌دهند

درست مثل کسی که روی تردمیل می‌دود. مدام به سمت جلو حرکت می‌کند اما باز هم به نقطه اول برمی‌گردد. در مورد شادی هم همینطور است. در سال ۲۰۱۴ تحقیقاتی انجام شد که نشان می‌داد، ماندگاری حس شادی در انسان، حداکثر ۳۶ ساعت است. یعنی ۱ روز و نیم.
بنابراین اگر شما گران‌ترین وسایل، پر هزینه‌ترین سفرها و پرخرج‌ترین تفریحات را هم انجام دهید، حداکثر ۳۶ ساعت بعد از انجام آن کار، احساس شادی در درون شما باقی می‌ماند. می‌توانیم نتیجه بگیریم، استفاده از پول به صورت نامحدود، نمی‌تواند شادی را برای ما به ارمغان بیاورد.
البته تحقیقاتی در مدرسه کسب و کار هاروارد انجام شده که نشان می‌دهد، درست خرج کردن پول می‌تواند باعث شادی ما شود. یکی از راه‌های درست خرج کردن پول، محدود کردن استفاده از پول است.

محدود کردن استفاده از پول چطور به شادی بیش‌تر ما کمک می‌کند؟

کار افرادی که تلاش می‌کنند با زیاده‌روی در خرج کردن شادی را برای خود بخرند، مثل افرادی است که با سرعتی بیش‌تر از تردمیل روی آن می‌دوند. این کار قطعا نتیجه‌ی مطلوبی به همراه ندارد.
محدود کردن استفاده از پول دقیقا مثل هماهنگ کردن ریتم قدم‌ها روی تردمیل است. فرمول حفظ شادی با استفاده درست از پول این است: «به جای اینکه با پول خود یک شادی بزرگ بخرید، با آن پول چندین شادی کوچک بخرید».
خرید شادی‌های کوچک مثل تنظیم کردن قدم‌ها روی تردمیل است. مثلا شما می‌توانید با پولی که برای یک بار شام خوردن در یک رستوران لاکچری هزینه می‌کنید، چند بار خودتان را به خوردن یک بستنی خوشمزه در یک کافی‌شاپ مهمان کنید.

محدودیت پول
زیاده‌روی در خرج کردن شادی ابدی برای ما فراهم نمی‌کند

شاید شادی حاصل از غذا خوردن در رستوران لاکچری برای مدت کوتاهی (حداکثر ۳۶ ساعت) بیش‌تر از شادی بستنی خوردن در یک کافی‌شاپ باشید، اما به هر حال شادی هر دو بعد از ۳۶ ساعت اثر خود را از دست می‌دهند. اما در صورتی که بستنی خوردن در کافی‌شاپ را انتخاب کنید، می‌توانید دوباره و در فاصله‌ی زمانی کمی شادی خود را شارژ کنید.
اگر زندگی خود را این طور تنظیم کنید، همیشه چیزهای کوچکی برای شاد شدن در اختیار دارید و از روی تردمیل به بیرون پرتاب نمی‌شوید. به نظر می‌رسد بهتر است به جای اینکه مدام در حسرت چیزهایی که ندارید باشید، با مدیریت درست و حساب شده‌ی پول تلاش کنید، قدم‌های هماهنگ و حساب شده‌ای روی تردمیل زندگی بردارید.


گروه آموزشی پژوهشی فرشید پاکذات

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *