فکر میکنید تفاوت افراد فقیر و ثروتمند در چیست؟ خیلی وقتها شنیدهایم که فلان آدم ثروتمند بدون کار کردن پول پارو میکند. آیا واقعا این جمله درست است؟ شما چقدر در عمر خود برای پول درآوردن تلاش کردهاید؟ فکر میکنید بیشتر شما برای پول کار کردهاید یا پول برای شما؟
بله این جمله که افراد ثروتمند بدون کار کردن پول پارو میکنند، تقریبا واقعیت دارد. اما چرا؟ آدمهای ثروتمند پول خود را میدهند تا برای آنها شدیدا کار کند. اما آدمهای فقیر شدیدا برای پول خود کار میکنند. تلاش کردن مهم است، اما تلاش و کار به تنهایی شما را ثروتمند نمیکند. برای ثروتمندان، کار کردن برای پول یک وضعیت موقتی و برای افراد فقیر یک وضعیت دائمی است. ثروتمندان میدانند که باید سخت کار کنند تا زمانی که پولشان به میزان کافی بتواند به جای آنها کار کند. وقتی این اتفاق افتاد، شما میتوانید کمتر کار کنید.
کدام بیشتر مهم است؟ پول درآوردن یا چطور استفاده کردن از آن؟
تفاوت افراد ثروتمند و فقیر در پاسخ به همین سوال است. وقتی برای شما پول درآوردن مهمتر از روش استفاده از پول باشد، تمام توان و تلاش شما در جهت پول درآوردن هزینه میشود. بنابراین در تمام عمر خود دنبال پول درآوردن هستید. به این ترتیب این شما هستید که برای پول کار میکنید نه پول برای شما.
اما افراد ثرتمند اهمیت بیشتری برای نحوه استفاده از پول قائل هستند. به این ترتیب دورهای از زندگی خود را صرف تلاش و کوشش و کار کردن برای پول میکنند. بعد از این دوره با کسب درآمد غیرفعال به استقلال مالی میرسند و به قول معروف بدون کار کردن پول پارو میکنند. در واقع راز موفقیت افراد ثروتمند در رسیدن به استقلال مالی و درآمد غیر فعال است. در ادامه گروه آموزش پژوهشی تابیکران این دو اصطلاح را توضیح میدهد.
- استقلال مالی
توانایی زندگی کردن بر اساس روشی که دلخواه شماست، بدون اجبار به کار کردن و یا تکیه کردن بر شخص دیگر برای بدست آوردن پول.
- درآمد غیر فعال
به درآمدی که بدون کار کردن بدست آید، درآمد غیرفعال میگویند. بنابراین زمانی که درآمد غیرفعالتان از هزینههایتان بیشتر شود، از نظر مالی مستقل میشوید.
چرا عدهی کمی ثروتمند میشوند؟
تقریبا همه ما فکرهایی برای کسب درآمد فعال از راه کار کردن در ذهن خود داریم. اما اغلب این فکرها یا مخالف درآمد غیرفعال هستند یا به کسب درآمد غیرفعال منتهی نمیشوند. علت این مساله آموزش است. ما اغلب آموزش در مورد درآمد غیرفعال دریافت نمیکنیم، بنابراین هیچ وقت هم توجه زیادی به آن نکردهایم.
در صورتی که در این خصوص آموزش میدیدیم میتوانستیم فرصتهای تجاری که در نهایت به درآمد فعال ختم میشوند را تشخیص دهیم. این فرصتها میتوانند بلافاصله یا بعد از مدتی به درآمد غیرفعال ختم شوند. یعنی درآمد فعال فعلی و درآمد غیرفعال آینده را موجب میشوند.
طرز فکر افراد ثروتمند و فقیر چه تفاوتی دارد؟
افراد ثروتمند طولانی مدت میاندیشند. آنها بین هزینه کردن برای لذت امروز و سرمایه گذاری برای استقلال مالی فردا تعادل برقرار میکنند. اما افراد فقیر کوتاه مدت فکر میکنند. آنها زندگی خود را بر مبنای خرسندی آنی برنامهریزی میکنند. البته در خیلی موارد افراد فقیر اصلا برنامهریزی برای زندگی ندارند. همین مساله هم باعث می شود به صورت هر چه پیش آید خوش آید زندگی کنند.
خرج کردن یا سرمایه گذاری؟ فقیر ماندن یا ثروتمند شدن؟ انتخاب با شماست
شما قدرت انتخاب دارید. میتوانید خرج کردن یا سرمایه گذاری را انتخاب کنید. مسئله اولویتها است. افراد فقیر اکنون را ترجیح میدهند. افراد ثروتمند تعادل بین حال و آینده را ترجیح میدهند. در واقع افراد ثروتمند هم به لذت امروز فکر میکنند و هم به استقلال مالی آینده و بین این دو تعادل برقرار میکنند.
افراد ثروتمند پول زیادی دارند، ولی مقدار کمی از آن را خرج میکنند. در حالیکه مردم فقیر پول کمی دارند و مقدار زیادی را خرج میکنند. افراد فقیر کار میکنند تا پول به دست آورند و بطور روزمرگی زندگی را بگذرانند. افراد ثروتمند کار میکنند تا پول به دست آورند و سرمایهگذاری کنند، تا برای زندگی آینده خود خرج نمایند.
افراد فقیر یک دلار را بعنوان یک دلار برای خرید و فروش هر وسیلهای که اکنون میخواهند میبینند. اما افراد ثروتمند هر دلار را بعنوان یک بذر میدانند که میتواند برای برداشت صد دلار کاشته شود که آن هم میتواند برای برداشت هزار دلار دوباره کاشته شود.
آنتونی رابینز میگوید: من شخصا هر یک از دلارهایم را که باید سرمایهگذاری شوند، سربازانی در نظر میگیرم که ماموریت آنها استقلال است. نیاز به گفتن ندارد که من مواظب جنگجویان راه استقلالم هستم و خودم را به سرعت و آسانی از دست آنها خلاص نمیکنم.
انتخاب شما چیست؟ خرج کردن یا سرمایه گذاری؟ فقیر ماندن یا ثروتمند شدن؟ در صورتی که تمایل دارید برای یادگرفتن راههای رسیدن به درآمد غیرفعال و استقلال مالی را سرمایه گذاری کنید از همین جا شروع کنید.
گروه آموزشی پژوهشی فرشید پاکذات