موانع ذهنی زمانی رخ میدهد که انسان دیگر نتواند درباره موضوعی تصمیمگیری کند یا انتخاب موضوعی برای او به شدن سخت باشد. حتما با این مورد مواجه شدهاید که برای ارائه راهحلی دیگر ذهنتان ایدهای نداشته باشد و اصطلاحا به آن میگوییم مغز ما قفل کرده است. اما زمانی که به مغز خود چند ثانیهای استراحت میدهید متوجه میشوید چندین راه به ذهنتان خطور کرده است.
موانع ذهنی و مسیرهای عصبی
موانع ذهنی در واقع همان قفلهایی هستند که ما انسانها در صحبتهای خودمان به آن اشاره میکنیم. ذهن انسان با وجود مسیرهای عصبی و اتفاقاتی که برای آنها بهصورت مکرر رخ میدهد قفل میشوند که این قفلها بر سر راه رسیدن افراد به موفقیت مشکل ایجاد میکنند. این مشکلات را انسانها بر زبان میآورند مانند نمیشود، نمیتوانم، امکان ندارد و.. اصطلاحا به این کلمات اینرسی یا همان مقاومت یک شی برای تغییرات گفته میشود. زمانی که سعی میکنید با فکر کردن راهکاری را پیدا کنید تا اینرسی را کنار بزنید انرژی زیادی از شما کاسته میشود و اصولا افراد بیش از دو یا سه بار در لحظه به خود فشار نمیآورند.
راهکارهای ذهنی
زمانی که شما به یک ایدهای برای حل مشکل میرسید بلافاصله چند ایدهی دیگر نیز به ذهنتان خطور میکند. اصولا زمانی این اتفاق رخ میدهد که قانون اینرسی را دور زده باشید و برای خود چندین راهکار یافتهاید و مغز شما تلاش میکند چندین روش دیگر را ارائه دهد. زمانی شما میتوانید به موفقیت و دستاوردهای بسیار زیادی برسید که بتوانید و یاد بگیرید که قانون اینرسی را دور بزنید و از این مهارت به روش خوبی استفاده کنید.
تمرین از بین بردن موانع ذهنی
خب حالا نوبت به آن رسیده که با تکنیکهای ان ال پی بتوانیم موانع یا همان قفلهای ذهنی را کنار بزنیم. برای انجام این کار یک جسمی را انتخاب کنید و ۲۰ کاری که میتوان با آن وسیله انجام داد را در جایی یادداشت کنید. سعی کنید کارهایی را یادداشت کنید که بهطور عادی و معمولی نمیتوان از آن استفاده کرد. انجام درست این کار مستلزم چندین نکته میباشد که باید رعایت کنید.
نکته شماره یک
زمانی که این کار را شروع میکنید پس از نوشتن چندین کار افعال منفی مانند نمیشود یا نمیتوان به ذهنتان میآید. هدف از نوشتن این یادداشتها پیدا کردن قفلهای ذهنی است پس توجه داشته باشید که اینها درواقع همان قفلهای ذهنی هستند که ذهنیت شما را در تصمیمگیری و یا مهارت حل مسئله کاهش میدهد.
نکته شماره دو
تا زمان اتمام تمرین سعی کنید آن را رها یا نیمهکاره نگذارید. مدت زمانی که باید برای این تمرین بگذارید ۳۰ روز است و هر روز این تمرین را بر روی یک جسم انجام دهید. بعد از ۳۰ روز ذهن شما یاد میگیرد چطور بتوانید قفلهای ذهنی را بشکند.
در ضمن این تمرین باعث تقویت باور های شدن مانند من توانستم یا میتوانم میشود. به دلیل اینکه شما با رفع کردن هر مانع و شکستن هر قفل به خودتان و ذهنتان اثبات میکنید که میشود یا انجام کاری که برای شما سخت بوده امکان پذیر است و.. این باورهای مثبت به شما کمک میکند در آینده بهتر بتوانید در مسیر موفقیت گام بردارید.
سلام
مطلب خیلی عالی و مفید بود