43000313 - 021

با ما در تماس باشـید

طرز تهیه‌ی انگیزه برای مصرف یک روز تا یک عمر

شاید شما هم جزو کسانی باشید که در زندگی دچار بی انگیزگی شدید. در این مقاله ۳ مرحله برای ایجاد انگیزه معرفی می‌شود. با طی کردن این ۳ مرحله، می‌توانید در هر شرایطی که هستید برای خود انگیزه ایجاد کنید.

راه‌های ایجاد انگیزه

قبل از اینکه ۳ مرحله برای ایجاد انگیزه را توضیح دهیم، کمی درباره اینکه انگیزه چیست صحبت می‌کنیم. شاید خیلی‌ها چنان درگیر ناامیدی و دلسردی شده باشند که تصور کنند منظور ما از ایجاد روحیه، ایجاد امید واهی و خوش باورانه است. اما حقیقت این است که اگر امید، واهی باشد و با واقعیت فاصله داشته باشد، به زودی در هم شکسته شده و ناامیدی و بی انگیزگی بیشتری را بوجود می‌آورد.
بنابراین باید بگوییم منظور ما از ایجاد انگیزه، ایجاد تمایل درونی برای انجام کاری خاص است. شما برای ادامه زندگی نیاز به روحیه دارید. برای کار کردن نیاز به انگیزه دارید. برای خوش اخلاق بودن و معاشرت با دیگران نیاز به انگیزه دارید. ما در این مقاله راهکارهایی را ارائه می‌کنیم که به وسیله آن‌ها، می‌توانید یک انگیزه درونی و واقعی برای انجام کارهای مختلف درون خود بوجود بیاورید.

۱- فراز از رنج و رسیدن به یک لذت

فراز از رنج و رسیدن به یک لذت

اکثر کارهایی را که در زندگی انجام می‌دهیم، برای فراز از یک رنج و رسیدن به یک لذت است. بنابراین ابتدا رنج‌هایی را که دارید به خوبی شناسایی کنید. اگر برای ایجاد روحیه در خود جدی هستید، حتی می‌توانید آن‌ها را یادداشت کنید. پس از شناسایی رنج‌ها، تصور کنید با برطرف کردن آن رنج به چه لذتی می‌رسید. فکر می‌کنید لذت رهایی از آن رنج، درون شما انگیزه ایجاد نمی‌کند؟ بعید به نظر می‌رسد.

برای بررسی دقیق‌تر این مرحله، گام‌هایی را که برای فرار از رنج و رسیدن به لذت باید بردارید توضیح می‌دهیم.

گام اول: نیازهای ارضا نشده خود را بررسی کنید

گام دوم: سپس تنش‌ها و رنجی که از برآورده نشدن آن نیاز بوجود می‌آید را تصور کنید. در این قدم انگیزه اولیه برای فرار از تنش و رنج در شما ایجاد می‌شود

گام سوم: بعد از اینکه روحیه‌ی اولیه در شما ایجاد شد. باید برای از بین بردن آن رنج تلاش کنید

گام چهارم: تلاش شما باعث می‌شود به لذت برسید. اما توقع زیادی نداشته باشید

گام پنجم: در آخرین گام باید برای رسیدن به لذت بیشتر باز هم تلاش کنید

اگر درگیر بی انگیزگی و ناامیدی هستید، شاید فکر کنید این روش جواب نمی‌دهد. اما دقت کنید، فرار از رنج و رسیدن به لذت، فقط گام اول ایجاد انگیزه است. شما در گام دوم باید پایگاه‌هایی برای سوخت‌گیری انگیزه برای خود ایجاد کنید.

۲- پایگاه های سوختی انگیزه

پایگاه های سوختی انگیزه

همانطور که در گام اول گفتیم، شناسایی رنج‌ها و تصور لذتی که با از بین بردن رنج‌ها بدست می‌آید، انگیزه‌ی اولیه را برای شما ایجاد می‌کند. اما این روحیه به زودی تمام می‌شود. بنابراین برای ادامه راه نیاز به سوخت‌گیری مجدد و ایجاد انگیزه بیشتر دارید.

برای همین باید بدانیم کدام پایگاه‌های سوختی برای ما انگیزه بوجود می‌آورد؟ وقتی آن‌ها را شناسایی کردیم می‌توانیم در طی مسیر از آن‌ها استفاده کنیم و باک روحیه خود را دوباره پر از انگیزه کنیم تا بتوانیم به راه خود ادامه دهیم. به طور کلی برای افراد مختلف، با طرز فکرهای متفاوت و باورهای مختلف ۶ پایگاه برای ایجاد انگیزه وجود دارد. هر چند پایگاه‌های دیگری برای سوخت‌گیری انگیزه هم می‌توان تصور کرد، اما این ۶ پایگاه اکثریت مردم را پوشش می‌دهد.

  1. رسیدن به قدرت
  2. کسب شهرت
  3. کسب ثروت
  4. ایمان به خداوند
  5. میل جنسی
  6. عشق و محبت

برای ابتدای مسیر، باید سعی کنید در دسترس‌ترین پایگاه‌ها را برای خود بسازید. پایگاه‌هایی که برای ایجادشان نیاز به زمان هست را برای ادامه مسیر بگذارید. البته فراموش نکنید که برای ساخت پایگاه‌های بعدی برنامه‌ریزی کنید تا زمانی که به سوخت‌گیری مجدد نیاز داشتید، آن پایگاه را برای سوخت گیری انگیزه داشته باشید.
در قدم بعدی باید موانع را شناسایی کنید. موانعی که باعث از بین رفتن انگیزه می‌شوند. موانعی که سوخت ما را از بین می‌برند.

۳- بررسی موانعی که باعث از بین رفتن انگیزه ما می شوند

اگر بانک سوخت یا همان انگیزه ما سوراخ باشد، یا مشکلی وجود داشته باشد که ما را مجبور کند بیش از حد سوخت مصرف کنیم، احتمالا وسط راه کم می‌آوریم. بنابراین باید موانعی که انگیزه ما را از بین می‌برند شناسایی کنیم. برخی از موانع رایج برای از بین بردن انگیزه عبارتند از: ترس، تنبلی، نداشتن اعتماد به نفس، غرور، کم رویی، باورها یا طرز فکر اشتباه. برای از بین بردن این موانع ابتدا باید ریشه آنها را پیدا کنیم .ریشه اکثر این موانع در زمان کودکی و باور های خانواده و فرهنگ و جامعه است.

باید بدانید کهاین احساسات فقط به خاطر وجود برنامه‌ها و باورهای اشتباه درون ذهن شما نسبت به موفقیت و خواسته‌های شماست. در ادامه یک راهکار عملی برای غلبه بر این موانع به شما ارائه می‌کنیم.

چطور بر موانعی که باعث از بین رفتن انگیزه است غلبه کنیم؟

چطور بر موانعی که باعث از بین رفتن انگیزه است غلبه کنیم؟

برای توضیح این راهکار یک مثال می‌زنیم. این مثال را می‌توانید به عنوان یک تمرین عملی در نظر بگیرید. این روزها خیلی‌ها را می‌بینیم که ناامید هستند و می‌گویند در ایران نمی‌توان پیشرفت کرد. دلایل زیادی هم برای حرف خود می‌آورند. شاید تمام این دلایل درست باشد. اما یک لحظه مکث کنید. اینکه در ایران نمی‌شود پیشرفت کرد یک باور است. به جای اینکه برای این باور دلایل مختلف بیاورید، به این فکر کنید که چه چیزهایی این باور را درون شما ایجاد کرده‌اند. ببینید از دوران کودکی در دوران مدرسه و… چه مسائلی باعث شده به این باور برسید.

حالا کمی فکر کنید آیا مثال نقض برای آن‌ها وجود دارد؟ مثلا فکر کنید با وجود مشکل Xآیا شخص یا اشخاصی بوده‌اند که به موفقیت رسیده باشند یا نه؟ فکر میکنم حتما مواردی را پیدا می‌کنید. شما چرا نباید مثل آن افراد باشید؟ شاید دلیلش یکی از موانع رایج از بین بردن انگیزه است که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم. پس به جای اینکه ذهن خود را درگیر شمردن دلایلی کنید که نمی‌شود در ایران پیشرفت کرد، به دنبال دلایلی باشید باعث می‌شود انگیزه شما از بین برود و باورهای منفی درون شما ایجاد شود. به این ترتیب شما هم می‌توانید جزو افرادی باشید که بر مشکلات غلبه کرده‌اید.

با این روش، مشکلاتی که مثلا برای پیشرفت در ایران وجود دارد را رد نمی‌کنید. بلکه به جای تمرکز روی مشکلات به راه حل‌ها و الگوهای عبور از این مشکلات فکر می‌کنید. به این ترتیب می‌توانید درون خود برای عبور از این مشکلات انگیزه ایجاد کنید. امیدوارم دوستانی که به شدت درگیر ناامیدی و دلسردی هستند، به این مثال به خوبی فکر کنند. همانطور که اشاره شد، هدف از این مثال رد کردن مشکلات نیست. بلکه پیدا کردن راه حل و ایجاد انگیزه برای رسیدن به موفقیت است.

یک راه کار کلی برای غلبه بر موانع ایجاد انگیزه

یک راه کار کلی برای غلبه بر موانع ایجاد انگیزه

بزرگترین راه غلبه بر موانع ایجاد انگیزه، آگاهی از آن‌ها و رسیدن به شناخت هر چه بیشتر از آن‌هاست. ما می‌توانیم این کار را با بالا بردن سطح مطالعه خود درباره زندگی افراد موفق و کسانی که موفق شده‌اند انجام دهیم. برای نشان دادن اهمیت مطالعه، دو آمار از کتاب‌خوانی در ایران و ژاپن ارائه می‌کنیم.

میانگین مطالعه مردم ژاپن در هر روز 30 دقیقه است. میانگین مطالعه مردم ایران در هر سال 3 دقیقه است.

شما با بررسی بازدهی این دو کشور در سطح جهانی می‌توانید به اهمیت این راه حل پی ببرید. اگر همچنان درگیر ناامیدی هستید، سعی کنید درباره زندگی انسان‌های موفق بیشتر مطالعه کنید.

به عنوان جمع‌بندی در انتهای این مقاله، برای ایجاد روحیه در خود باید این مراحل را طی کنید:

  1. رنج‌هایی را که دارید فهرست کنید و لذتی که با از بین بردن این رنج‌ها بدست می‌آید را تصور کنید تا به انگیزه اولیه برای حرکت برسید
  2. برای اینکه در مسیر حرکت کم نیاورید، پایگاه‌هایی را برای سوخت‌گیری انگیزه در نظر بگیرید
  3. موانعی را که باعث از بین رفتن انگیزه می‌شود شناسایی کرده و آن‌ها را از بین ببرید. مطالعه و افزایش آگاهی در خصوص زندگی افراد موفق، می‌توانید برای اینکار بسیار مفید باشد.

گروه آموزشی پژوهشی فرشید پاکذات

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *