یکی از رازهای موفقیت انسانها روابط بهتر با دیگران است. برای اینکه بتوانید در محیط کار یا خانه یا جامعه با افراد تعامل داشته باشید باید روابط خوبی با آنها برقرار کنید. خب شاید بگویید من نمیتوانم با همه در هر شرایطی یکسان برخورد کنم و هیچ مشکلی در روابط من با دیگران نیست اما خواهیم گفت چطور به کمک تکنیکهای انالپی میتوانید روابط خود را با دیگران بهبود ببخشید.
شنونده خوبی باشید
فرض کنید با یک شخصی در حال صحبت هستید اما او توجهای به حرفهای شما ندارد. احتمالا حس میکنید آن شخص دارد به شما بی احترامی میکند. در مقابل نیز همین حالت پیش میآید. اگر شما به حرفهای همکار یا دوستان یا حتی همسرتان به خوبی گوش ندهید حس میکنند نسبت به آنها بیتوجه هستید.
منظور از اینکه شنونده خوبی باشید یعنی اینکه علاوه بر گوش دادن سعی کنید یک نوع ارتباط چشمی برای درک موضوع با شخص گوینده داشته باشید. به عنوان مثال اگر همکار شما درباره اتفاقی که در راه شرکت برای او اتفاق افتاده را تعریف میکند تمامی حرفهای او را دقیق گوش کنید و پس از پایان صحبتهایاش نظر خودتان را اعلام کنید. اگر خواسته یا ناخواسته وسط حرفهای او بپرید حس دل سرد بودن برای تعریف ادامهی داستان بهوجود میآید.
توجه به نقاط مثبت دیگران
یکی از بهترین روشهای بهبود روابط، نگاه به دیگران از دید مثبت میباشد. شناختن نقاط مثبت افراد کار آسانی نیست. مثلا اگر همکار شما در محیط کاری با تلفن صحبت میکند و باعث برهم زدن تمرکز میشود. در اینجا قبل از اینکه به مرحله تذکر به او برسد یک دیدگاه منفی درباره او در ذهن شما شکل میگیرد که حتی اگر بعدها این عادت را کنار گذاشت باز هم در ذهن شما نقطه منفی از او باقی مانده است. سعی کنید مشکلات یا سوتفاهمهایی که پیش میآید را با دید مثبت از گذشته و رفتاری منطقی حل کنید.
احترام به نظرات
همهی انسانها در اعتقادات، نظرات و تفکرات با یکدیگر متفاوت هستند و خیلی نایاب است افرادی که از رفتارهای ذکر شده مشابه هم باشند. ما انسانهایی هستیم با عقاید و دیدگاههای مختلف که باید به آنها فارغ از درست یا غلط بودن آن احترام گذاشت. نکات زیر مواردی هستند که به کمک آنها میتوانید به عقاید و نظرات دیگران احترام بگذارید.
- تفکر درباره نظرات شخص مقابل
- تحمیل نکردن اعتقاد خود به آنها
- از نظرات خود به صورت افراطی دفاع نکنید
- تفکرات شما برتر از دیگران نیست
معنای احترام گذاشتن به عقاید، پذیرش اعتقادات اشخاص نیست. بلکه برای بهبود روابط با دیگران باید به تفکر و دیدگاه آنها احترام گذاشت و نظر افراطی به هیچ اعتقادی نداشته باشیم.
خود را به دیگران اثبات نکنید
در بعضی مواقع ما تلاش میکنیم به دیگران نشان بدهیم که توانایی و مهارت انجام کارهای خارق العادهای را داریم. اثبات کردن خود به دیگران شاید در کوتاه مدت نتیجهی منفی نداشته باشد اما در بلند مدت نتیجهای کاملا برعکس میدهد و باعث دور شدن افرادی شود که مدام سعی داشتید خود را به آنها اثبات کنید.
مواردی که گفته شد تکنیکهایی از علم انالپی برای بهبود روابط با دیگران بود. شما از چه روشهایی برای بهبود روابط خود با دیگران استفاده میکنید؟ با ما درمیان بگذارید.