وضعیت روحی که ما داریم هرگز ثابت نیست و نمیتوان بهطور قطع گفت که ما همیشه ناراحت هستیم و یا همیشه در شادی به سر میبریم. دقیقا زمانی متوجه این موضوع میشویم که از وضعیت روحی خود مطلع شویم و برای تغییر آن در جهت مثبت تلاش کنیم.
در زندگی روزمره خود حتما این حس را تجربه کردهاید که گاهی احساس شادی میکنید و گاهی به بدترین حالت ممکن احساس غمگینی دارید. اما بیشتر از همه حالتی که تجربه میکنیم در زندگی مشابه حد وسط آن میباشد. نه میدانیم که شاد هستیم و نه میدانیم که غمگین هستیم. همین حالا که این متن را مطالعه میکنید دقیقا چه احساسی دارید؟ از وضعیت روحی که دارید مطلع هستید یا خیر؟
وضعیت روحی ما ثابت نیست
ممکن است با خواندن این متن یا هر کاری که انجام میدهید چندین احساس نسبت به آن داشته باشید، مانند:
کنجکاوی: حس این موضوع را داشته باشید که بعد از اتمام خواندن این مقاله یا کاری که انجام میدهید چه نکات هیجانانگیز یا جدیدی کشف خواهید کرد. اصولا این کنجکاوی قبل از انجام کار بیشتر از زمانی است که مشغول به انجام آن هستید.
تردید: با تمام منطق و دلایلی که وجود دارد احتمالا هنوز قانع نشدهاید که کاری را انجام دهید یا اینکه هنوز به مطالعهی کامل این مقاله شک دارید.
اشتیاق: ترغیب شدهاید تا درباره این مقاله یا کاری که در حال انجام آن هستید تحقیقات بیشتری انجام دهید تا درباره آن مطمئن شوید.
بیعلاقگی: احتمالا این حالت زمانی که رخ دهد شما علاقهای به مطالعهی این مقاله یا کاری مشابه این موضوع ندارید و به سراغ کار دیگری خواهید رفت.
اکنون حالو هوای شما هر چه هست، فقط باید بدانید که در درون شما چه میگذرد، آنگاه است که در نقطه آغازین افزایش انعطافپذیری خود قرار میگیرید و حق انتخابهای بیشتری نصیب خود میسازید.
شناسایی حالات روحی به کمک انالپی
اما اینکه بدانیم چه احساسی نسبت به موضوعات داریم تنها کافی نیست. در واقع این شناخت مختصر کمک کافی به ما نخواهد کرد. ان ال پی توصیه میکند برای اینکه بهتر بتوانیم وضعیتهای روحی را شناسایی کنیم باید از واژگان بیشتری استفاده کنیم. استفاده از واژگان بیشتر باعث میشود به توصیف درستی از احساسات خود برسید و دقیقا بفهمید که در چه روحیهای به سر میبرید.
تمرینهای زیر به شما کمک میکنند تا به طور عمیق، پی به احساساتی ببرید که سعی در شناسایی آن داشتهاید:
- دقایقی به فکر فرو روید و به هفتههای اخیری که در محیط کار گذراندهاید، بیاندیشید و احساساتی را که تجربه کردهاید را به خاطر بیاورید.
- هر احساسی را که به خاطر میآورید روی کاغذ یادداشت کنید.
این احساسات را تحت عنوان احساسات خوب و احساسات بد دستهبندی کنید. دقت داشته باشید این باید احساسات شما باشد و نه نظرات دیگران. احساسی را که از نظر شما داشتن آن در محیط کار مفید است در گروه احساسات خوب بنویسید و احساسی را که مانع کارآمد بودن شما در محیط کار میشود در گروه احساسات بد قرار دهید.
- تعیین کنید که میخواهید چه درصدی از احساسات خوب و بد را در آینده تجربه کنید.
بعد از اینکه زمانی را صرف شناسایی وضعیت روحی خود کردید، حالا ببینید این حالت روحی، چه تاثیری بر عملکردتان به جا میگذارد.
سلام
آیا از طریق هیپنوتیزم امکان رهائی از افکار بد و مزاحمی که دوست ندارید داشته باشید و جایگزینی افکار و باورهای مثبت بجای آنها و یا در کنار آتها امکان پذیر هست
لطفا پست هائی که باعث ایجاد هیجان و شور و شوق در ساعت های ابتدائی روز میشود بیشتر مورد استفاده قرار بگیرد
از زحمات شما و همکارانتان کمال تشکر و قدردانی رو داریم
ممنون مؤید و موفق باشید
سلام، وقت بخیر
بله حتما هیپنوتیزم در مورد این قبیل مسائل بسیار موثر می باشد.