43000313 - 021

با ما در تماس باشـید

فقیر به دنیا آمدن تقصیر ما نیست، اما فقیر از دنیا رفتن اشتباه ماست

می‌دونیم شرایط اقتصادی کشور بده، می‌دونیم مدیریت کلان کشور مشکل داره. می‌دونیم اقتصاد کشور ثبات نداره. ما هم تاثیر تحریم‌ها رو درک می‌کنیم. ما هم با گوشت و پوست‌مون درک می‌کنیم بالا و پایین رفتن قیمت دلار و مسکن و ماشین و همه چیز، حتی پوشک با مردم چیکار میکنه. اما… اما فقیر از دنیا رفتن، فقط و فقط تقصیر خودمونه.

آقایون و خانم‌هایی که از تغییر شرایط ناامید هستید، دوستانی که از وضعیت حال حاضر خودتون راضی نیستید، کسانی که دلایل شرایط بد اقتصادی خودتون و خانواده‌تون رو همه چیز و همه کس غیر از خودتون می‌دونید. این نوشته رو بخونید تا متوجه بشید مقصر اصلی شرایط فعلیِ شما، کسی نیست جز خود شما.

هر کسی ممکنه در هر شرایطی به دنیا بیاد، اما آیا واقعا به دنیا اومدن در شرایط نامناسب مانع رسیدن ما به خواسته‌هامون میشه؟ ما اعتقاد داریم راه ثروتمند شدن برای همه باز هست. اما چرا خیلی‌ها نمی‌تونن شرایط خودشون رو تغییر بدن؟ چرا خیلی‌ها فقیر به دنیا میان و فقیر از دنیا میرن؟ در این نوشته ۳ دلیل اصلی این موضوع رو براتون توضیح می‌دیم. پس اگه واقعا می‌خواید شرایط زندگی خودتون رو تغییر بدید و از فقر رها بشید، این مطلب رو تا انتها بخونید.

اولین دلیل فقیر ماندن: عادت‌های غلط

اولین دلیل فقیر ماندن: عادت‌های غلط
عادت‌های بد مثل دیر رسیدن به قرار خیلی راحت در ما بوجود میان

شاید تعجب کنید، اما حقیقت داره که عادت‌های غلط یکی از اصلی‌ترین دلایل فقیر ماندن و موفق نبودن در زندگی به حساب میاد. شاید دیده باشید آدم‌هایی رو که عادت کردن همیشه دیر سر قرارشون حاضر بشن یا به دروغ گفتن عادت کردن، یعنی بدون هیچ دلیل یا منفعت خاصی دروغ می‌گن. یا کسانی که بدون دشمنی با شخص خاصی، فقط از روی عادت پشت سر دیگران حرف می‌زنند.

همونطور که عادت‌های بد وجود داره، عادت‌های خوبی هم وجود داره که ما رو به سمت موفقیت هدایت می‌کنن. در واقع میشه گفت برای موفق بودن و رهایی از فقر باید عادت‌هایی داشته باشیم که در این مسیر به ما کمک بکنند. اما چرا عادت‌ها اینقدر در رهایی ما از فقر و ثروتمند شدن اهمیت دارند؟

چرا عادت‌ها تاثیر زیادی در رهایی از فقر دارند؟

چند دقیقه به زندگی خودتون در ۲۴ ساعت گذشته فکر کنید. چقدر از زندگی شما در این ۲۴ ساعت بر اساس عادت‌هاتون بوده؟ شاید کمی فکر کنید و موارد کمی به ذهن‌تون برسه. نکته مهم دقیقا همین اینجاست. اکثر کارهایی که در ۲۴ ساعت گذشته انجام دادید بر اساس عادت‌تون بوده. ساعتی که شب خوابیدید. ساعتی که صبح از خواب بیدار شدید، تک تک کارهایی که بعد از بیدار شدن از خواب انجام دادید، صبحانه خوردن یا نخوردن‌تون و… .

در واقع بیشتر رفتارهای انسان‌ها بر اساس عادت‌ها انجام میشه. چاره‌ای هم جز این نیست. چون مغز هیچ انسانی توان این رو نداره که برای انجام هر کاری درگیر پردازش اطلاعات بشه. بنابراین بیشتر کارهای روزانه ما به شکل عادت در ذهن ما ثبت میشن تا با مصرف انرژی کمتری انجام بشن.

حالا کمی عمیق‌تر و دقیق‌تر به عادت‌های خودتون نگاه کنید. چقدر از عادت‌هایی که دارید شما رو به سمت موفقیت هدایت می‌کنند؟ از اون جایی که عادت‌های بد به راحتی بوجود میان و ایجاد عادت‌ها خوب سخت و زمان‌بر هست، احتمالا اکثر افراد، اگه روی پرورش عادت‌های خوب کار نکرده باشن، عادت‌های خوب کمی دارند که اون‌ها رو به سمت موفقیت هدایت کنند.

شاید براتون جالبه باشه اگه بدونید افراد موفق و ثروتمند عادت‌های مشابهی دارند. در این مقاله می‌تونید ۱۶ مورد از عادت‌های افراد ثروتمند رو مطالعه کنید: «۱۶ عادت افراد ثروتمند را برای رسیدن به ثروت بشناسید»

دومین دلیل فقیر ماندن: باورهای غلط

دومین دلیل فقیر ماندن: باورهای غلط
خیلی‌ها به جای اینکه با تلاش به ثروت برسن آرزو دارن با شناس ثروتمند بشن

یکی از مواردی که زندگی ما انسان‌ها رو جهت دهی می‌کنه باورها هستند. کسی که فکر می‌کنه همه ثروتمندان از راه کلاه‌برداری یا هر راه نادرست دیگه‌ای به ثروت رسیدن، قطعا خودش نمی‌تونه به ثروتمند بشه چون درباره ثروت و ثروتمندان تفکرش منفی هست. کسی که ثروتمند شدن رو از روی خوش شانسی می‌دونه، به جای اینکه برای رسیدن به ثروت تلاش کنه احتمالا تمام عمرش به دنبال شانس می‌گرده.

عادت‌ها کارها و نحوه عملکرد روزانه ما رو کنترل می‌کنن و باورها مسیر حرکت ما رو. وقتی به خوب بودن چیزی باور داشته باشیم در اون مسیر حرکت می‌کنیم و وقتی به چیزی اعتقاد نداشته باشیم، نمی‌تونیم به سمتش حرکت کنیم. خیلی‌ها به این باور دارند که دیگران حق اون‌ها رو ضایع کردند. این هم یک باور اشتباه هست.

افراد موفق باوری دارند به نام باور فراوانی. یعنی به نامحدود بودن فرصت‌ها و نعمت‌ها باور دارند. بنابراین هیچ وقت ناامید نمی‌شن و همیشه به تلاش ادامه میدن. بنابراین باورهای غلط یکی از مهم‌ترین دلایلی هست باعث فقیر ماندن انسان‌ها میشه.

شاید خیلی‌ها بگن باورهای غلط توسط والدین و جامعه در ما بوجود اومده، پس اگه این باورهای غلط عامل فقیر موندن ما هستند، خود ما تقصیری در این مسئله نداریم. این حرف می‌تونه درست باشه. اما حالا چی؟ حالا که شما دارید این نوشته رو می‌خونید، نسبت به این مسئله آگاه شدید. بنابراین اگه از همین الان برای تغییر این باورها تلاش نکنید، دیگه خودتون مقصر هستید.

اگه دوست دارید بدونید از دید ان ال پی باورها چطور شکل می‌گیرند، این نوشته رو بخونید: «از نگاه ان ال پی باورها و عقاید ما چگونه شکل می‌گیرند؟»

سومین دلیل فقیر ماندن: بی‌توجهی به آموزش

سومین دلیل فقیر ماندن: بی‌توجهی به آموزش
برای تغییر عادت‌ها و اصلاح باورها نیاز به آموزش داریم

یکی از تفاوت‌های مهم انسان‌ها موفق و ثروتمند با افراد فقیر، تمایل اون‌ها به یادگرفتن هست. چند نفر از افراد فقیر یا معمولی که در اطراف‌تون هستند نسبت به یادگیری اشتیاق دارند؟ منظورمون از اشتیاق به یادگیری درس خون بودن در مدرسه و دانشگاه نیست. بلکه علاقه برای یادگرفتن چیزهای جدید، مطالعه و کتاب خوندن هست.

نمیشه گفت تمام انسان‌ها موفق و ثروتمند با عادت‌ها و باورهای درست تربیت شدند. اتفاقا اکثر این افراد عادت‌ها و باورهای درست رو یاد گرفتند. دلیل این مسئله هم توجه و علاقه اون‌ها به یادگیری هست. کسی که تمایلی به یادگرفتن نداشته باشه، نمی‌تونه تغییری در زندگی خودش ایجاد کنه.

همونطور که گفتیم عادت‌های بد به راحتی ایجاد میشن اما بوجود آوردن عادت‌های خوب کار سختیه. اما میشه راه و روش ساختن عادت‌های خوب رو یادبگیرید تا هر عادتی که شما رو به سمت موفقیت هدایت می‌کنه رو در خودتون بوجود بیارید.

تغییر باورها هم امکان پذیر هست. هر چند خیلی از باورهای ما بدون اینکه خودمون بخوایم شکل گرفتن، اما این ما هستیم که می‌تونیم باورهای غلط رو تغییر بدیم و باورهای درست رو جایگزین اون‌ها بکنیم. تغییر باورها راه و روش خاص خودش رو داره که با یادگرفتن اون‌ها می‌تونیم مسیر زندگی‌مون رو تغییر بدیم.

پس اگه فقیر به دنیا اومدن تقصیر ما نیست، اما فقیر از دنیا رفتن اشتباه ماست.

گروه آموزشی پژوهشی فرشید پاکذات

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *