تکنیکهای انالپی در شناسایی استراتژی واقعیت کمک زیادی به ما خواهد کرد. استراتژی واقعیت شامل آزمونهای ذهنی و معیارهای درونی افراد است که فرد برای تشخیص واقعی بودن تجربه از آنها استفاده میکند و اصلیترین استراتژی تشخیص واقعیت از خیال است. در واقع توسط این استراتژی واقعیت را از خیالات فیلتر میکنیم.
استراتژی واقعیت و کشف حقایق
یکی از تجربههای عادی دوران کودکی این است که فرد تصور میکند تجربهای در عالم واقع اتفاق افتاده، در حالی که فقط خیال و رویا پردازیهای دوران کودکی بوده است. حتی بزرگسالان نیز گاهی مطمئن نیستند تجربهی قدرتمندی که در کودکی داشته اند واقعی بوده یا تصور و خیال کودکی بوده است. بهنوعی افراد با این تخیل بزرگ میشوند و در ذهن آنها جا میگیرد.
یکی دیگر از وضعیتهای مشابه زمانی رخ میدهد که انسان مطمئن است حرفی به کسی گفته است ولی او انکار میکند و بعد شخص به یاد میآورد که آن حرفها را با خود تمرین میکرده و هرگز به آن شخص چیزی نگفته است. در واقع هیچ مکالمهای بین دو فرد صورت نگرفته است.
هرگز نمیتوان حقیقت را پیدا کرد
از دیدگاه ان ال پی هرگز نمیتوان واقعیتی که وجود دارد را کشف کرد. زیرا نمیتوان تشخیص داد که فلان موضوع خاطره است یا واقعیت. خاطره را سلولهای مغز تولید میکنند و واقعیت نیز توسط همان سلولهای تولید کننده ساخته میشوند و اینطور نیست که بخشی از مغز برای تجربههای خیالی و بخشی دیگر برای تجربههای واقعی طراحی شده باشند.
مثلا به کاری بیاندیشید که دیروز میتوانستید انجام دهید، ولی انجام ندادهاید. برای مثال دیروز قصد خرید کردن داشتهاید اما برای آن اقدامی نکردهاید. سپس به گزینههایی فکر کنید که انجام دادهاید. مانند رفتن به سرکار یا رسیدن به یک ملاقات. این دو تجربه خود را با یکدیگر مقایسه کنید. چگونه تشخیص میدهید که یکی را انجام ندادهاید و دیگری را انجام دادهاید؟
ایجاد موفقیت با خیالپردازی
برخی با خیالپردازی موفق بودن و دیدن آیندهای موفق برای خود، قصد دارند برنامه زندگی خود را تغییر دهند یا آن را دوباره برنامهریزی کنند. این شیوه برای کسانی است که آن را با استفاده از استراتژی واقعیت به کار میبرند. با شناختن استراتژی تشخیص واقعیت، خودتان میتوانید به دقت تعیین کنید چگونه تغییر یک رفتار را برای خودتان مدل کنید تا مطمئن شوید چیزی در شما ایجاد خواهد شد.
تولید استراتژی واقعیت
از ابتدا تمرکز ان ال پی بر تولید استراتژی واقعیت توسط فرد و نحوهی عمل آن استراتژی برای شکلدهی به نقشهی ذهنی او از واقعیت است. فرد باید تجربهی خیالی را با تجربه واقعیاش در ذهن خود مقایسه کند و ریز مشخصههای حسی مربوط به این تجربههای درونی را بررسی نماید. کیفیت اطلاعات تجربهها، در تجربههای واقعی بسیار دقیقتر از تجربههای خیالی است و همین اختلاف کیفیت تفاوت تجربهی واقعی با تجربهی خیالی است و این تفاوت به کمک استراتژی واقعیت درک میشود.