43000313 - 021

با ما در تماس باشـید

مهم‌ترین عوامل شکست در کسب‌و‌کار و بررسی آن‌ها

شکست در کسب‌و‌کار شاید غم انگیزترین واژ‌ه‌ای باشد که در حوزه اشتغال به گوش مخاطبان برسد. فارغ از موضوع مالی و نرسیدن به سود مالی و دلایلی که همه‌ی ما می‌دانیم که باعث شکست می‌شود می‌خواهیم بررسی کنیم که چه عوامل دیگری باعث شکست در کسب‌وکارها می‌شود و چگونه می‌توان از بروز آن‌ها جلوگیزی کرد.

مطالعه کنید: رونق کسب‌وکار

متفاوت بودن در کسب‌وکار

طبق آمار سایت نماد الکترونیکی ۸۶۴۳۰ کسب و کار ثبت شده در این سامانه وجود دارد که این آمار نشان می‌دهد میزان رشد و به‌وجود آمدن کسب‌وکارهای کوچک یا استارتاپ در کشور ما نسبت به گذشته بسیار زیاد شده است. اگر بخواهید در این بازار رقابتی و با این حجم از کسب‌وکارها به شکل متفاوتی عمل نکنیم و خدمات مشابه‌ای را ارائه دهید قطعا شکست خواهید خورد یا در بهترین حالت ممکن درآمد ثابتی خواهید داشت.

تفاوت در کسب و کار
متفاوت بودن یعنی چیزی را ارائه کنیم که دیگران هنوز به آن فکر هم نکرده‌اند!

متفاوت بودن از دیگر رقبا یعنی اینکه خدماتی را ارائه دهید که نوعی نوآوری محسوب می‌شود. با این تعریف کوتاه برای اینکه از دیگران متفاوت‌تر باشید باید به نحوی عمل کنید که ایده‌هایی با اجرای مناسب که شما را از رقبا متمایز می‌سازد داشته باشید. به عنوان مثال وقتی بحث خرید موبایل با یک مبلغ مشخص وجود دارد سعی می‌کنیم موبایلی را انتخاب کنیم که بهترین خدمات را ارائه دهد یا ویژگی خاص‌تری نسبت به باقی گزینه‌ها داشته باشد.

مشکلاتی که همیشه وجود دارند

مشکلات در کسب‌وکار همیشه وجود دارند و اینکه مدیر یا عوامل آن کسب‌وکار چگونه با آن برخورد کنند مهم است. ممکن است بعضی مواقع به‌دلیل شرایط اقتصادی مجبور شوید ضرر مالی دهید یا ممکن است برخی از مشتریان خود را از دست بدهید اما موضوعی که همیشه در مدیریت وجود دارد این است که مشکلات همیشه وجود دارند. اگر شخصی هستید که دائما به مشکلات به‌وجود آمده معترض است باید نگرش و دید خود نسبت به این مشکلات را تغییر دهید. آنچه که باعث می‌شود یک کسب‌وکار رونق داشته باشد و از خطر سقوط در امان بماند ارائه راه حل‌هایی درست و منطقی برای برطرف کردن آن‌ها از سوی مدیران است.

سوددهی دائمی نیست

ممکن است این توقع وجود داشته باشد که همیشه کسب‌وکارها در مسیر سوددهی قرار بگیرند و این روند رو به رشد برای همیشه ادامه یابد. در متن بالا نیز اشاره کردیم مشکلات همیشه وجود دارند و ممکن است گاها دچار ضرر مالی شوید یا حتی در چند ماه اول شروع کسب‌وکار به هیچ سودی نرسید. شرکت نوکیا به عنوان یکی از تولید کنندگان موبایل تراز مالی خوبی در بازار داشت تا اینکه شرکت اپل به عنوان جدی‌ترین رقیب نوکیا به بازار عرضه شد و تقریبا توانست مقدار قابل توجهی از کاربران نوکیا را به سمت خود بکشاند. دقت کنید که ممکن است در راهی که پیش رو دارید با ضررهایی مواجه شوید و این امر در هر کسب‌وکاری به‌وجود می‌آید.

استراتژی اشتباه

از مهم‌ترین عوامل شکست در کسب‌و‌کار می‌توان به همین موضوع اشاره کرد. شاید کسب‌وکاری با منابع مالی خوب و مناسب شروع به‌کار کند و بهترین تیم کاری را ارائه دهد اما استراتژی اشتباه می‌تواند همه‌ی این موارد را تخریب کند. در واقع استراتژی که برای یک کسب‌وکار برنامه‌ریزی می‌شود مسیری است که قرار است آن استارتاپ طی کند و به موفقیت برسد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *