باورهای ذهنی بسیار مهم هستند، دلیل آن هم مشخص است. باورها مجموعهای از تصمیمها و تفکرات ما را تشکیل میدهند. به این معنا که هر تصمیمی که گرفتهایم و یا خواهیم گرفت از باورهای ما شکل میگیرد. احتمالا همهی انسانها به باورهای خود دسترسی ندارند و این باورها در پشت ضمیر ناخودآگاه انسانها قرار میگیرد.
اگر در زمان مناسبی برای انجام کاری که شما را به موفقیت برساند یا حتی سرمایهگذاری مالی بر خودتان داشته باشید ( که این کار حتی شما را یک قدم از دیگران جلو میاندازد ) اما باورهای درستی در مقابل کاری که انجام میدهید نداشته باشید قطعا شکست خواهید خورد. اما ان ال پی چطور به ما در شناسایی و تغییر این باورهای ذهنی کمک خواهد کرد.
شناسایی باورهای ذهنی
در مرحلهی اول باید بدانید باورهایی که بر کارها و تصمیمگیری در زندگیتان تاثیر میگذارند چه مواردی هستند. ابتدا باورهایی که در انجام کارها با آن مواجه هستید یا تصور میکنید برای شما بسیار مهم هستند را یادداشت کنید. مثلا کاری که قرار بوده است انجام دهید را به تعویق انداختهاید به این دلیل که شبها نمیتوانید کاری انجام دهید. سپس از خودتان این سوال را کنید که چرا به این موضوع باور دارید و آیا این بارها انجام شده و به شما اثبات شده است که نمیتوانید شبهنگام کاری را انجام دهید یا این باور شما میباشد. سپس به دنبال شواهدی باشید که تایید کند این موضوع اشتباه میباشد. در واقع با این شواهد سعی در خنثی کردن باورهای اشتباه ذهنی خود هستید.
جایگزینی باورها
الگوهای فکری که اغلب با نوعی خاص از رویدادها در ذهن شما تثبیت شده است، تبدیل به باور میشوند، بنابراین اگر شما بتوانید هر بار که این باور محدود کننده به ذهن شما خطور کرده، بلافاصله آن را با یک تصویر قوی از باور مخالف آن جایگزین کنید. مثلا اگر فکر میکنید که نمیتوانید شبها کار کنید باور خود را به همراه انجام آن جایگزین کنید و با انجام کوتاه کاری در شب بر باور اشتباه خود غلبه کنید.
شناسایی باورهای مرکزی
باورهای مرکزی هر شخص شامل باورهای عمیق او میشود که این باورهای عمیق شخصیت انسانها را شکل میدهد. باورهای مرکزی اغلب یکدیگر را تقویت می کنند. باورهای مرکزی تقریبا بر حوزه ارتباط انسانها تاثیر بگذارد و اگر به درستی شکل نگیرد میتواند یک دوستی یا یک رابطه را تخریب کند. در واقع این تخریبها میتواند پیامد باورهای اشتباه ما نسبت به موضوعی باشد.
مطالعه کنید: باورهای مرکزی
پیامدهای باورها
در قسمت بالای یک برگه، یکی از جملههای باور مرکزی را که حدس میزنید دردسر زیادی برای شما ایجاد میکند را یادداشت کنید. باوری که علاقهمند هستید به اینکه ببینید آیا باور صحیحی می باشد یا خیر. سپس برای باوری که انتخاب کردهاید، فهرستی از تمام پیامدهای مثبت و منفی که میتوانید به آن فکر کنید، تهیه نمایید. توجه داشته باشید که تمام ابعاد و حوزههای مهم زندگی خود را مد نظر قرار دهید. مانند ارتباطات، کار، تفریح، سلامتی، معنویت و …
این تمرین به شما کمک میکند تا تصویر روشنتری از باورهای خود داشته باشید و همچنین متوجه میشوید که چطور باورهای مرکزی در زندگی شما پیامدهای منفی دارند.
کاهش تمایلات
بطور کلی دارای باورهای منفی و مثبت بسیار زیادی هستیم. در بعضی از تصمیمگیریهای مهم ممکن است با باورهای اشتباه برخورد داشته باشیم. برای کاهش باورهای منفی باید تمایلات به آن را کاهش داد.
سطح آرزوها
در بسیاری از موارد افراد کارشان را با آرزوهای بزگی شروع میکنند، اما چون ممکن است با موانع زیادی روبهرو شوند، به جای برداشتن موانع، سطح تمایلات خود را کاهش میدهند.
خود تخریبی
باید از خود گوییهای منفی جلوگیری کرد، این خود گوییها اکثرا به این دلیل صورت میگیرد که افراد خود را سزاوار یک موقعیت نمیبینند.
تنبلی
در بعضی شرایط چون انجام دادن بعضی مسائل جانبی دیگر سادهتر است و افراد به سمت آنها متمایل میشوند، مانند گشت و گذار در شبکههای اجتماعی، تماشای تلویزیون، مکالمات طولانی تلفنی و..