وقتی شاهین ایزدیار گفت ۶ مدال طلا در بازیهای پاراآسیایی جاکارتا میگیره، خیلیها بهش خندیدند. خیلیها تو دلمون گفتیم فکر کردی مایکل فلپس هستی؟ اما امروز میشه نامش رو کنار مایکل فلپس آمریکایی آورد. چرا خیلیها به شاهین ایزدیار خندیدند، چرا خیلیها فکر کردند نمیتونه، اما خودش گفت میتونه و تونست؟
رسیدن به جواب این سوال راز موفقیت شاهین ایزدیار و خیلی از افراد موفق دیگه رو به ما نشون میده. بنابراین ما در گروه آموزشی پژوهشی فرشید پاکذات جواب این سوال رو بررسی میکنیم تا بتونیم از اون برای رسیدن به موفقیت در زندگی خودمون استفاده کنیم.
شاهین ایزدیار: تازه این اول آغاز کار من است
خیلیها زمانی به شاهین ایزدیار (شاید در دلشون) خندیدند که بعد از گرفتن اولین مدال طلای خودش در بازیهای آسیایی جاکارتا، از سکوی قهرمانی پایین اومد و گفت: «این تازه آغاز کار من است. میخواهم در این دوره ۶ مدال طلا کسب کنم».
۶ مدال طلا؟ میدونید تا حالا هیچ ورزشکاری در بازیهای آسیایی و پاراآسیایی همچین افتخاری کسب نکرده؟ یعنی شاهین ایزدیار با ۶ مدال طلا و ۱ نقرهای که در بازیهای آسیایی جاکارتا کسب کرد، تبدیل شده به پر افتخارترین ورزشکار کل دورههای بازیهای آسیایی و پاراآسیایی.
اولین رمز موفقیت شاهین ایزدیار
اولین رمز موفقیت این ورزشکار رو در صحبتی که بعد از گرفتن اولین مدال طلا انجام داده میشه دید. تجسم! تجسم خلاق یکی از ابزارهای قدرتمند برای رسیدن به موفقیت هست. وقتی کسی خیلی جدی و با اراده برای انجام کاری تلاش میکنه، میتونه خودش رو در حالی که به نتیجهی مطلوب رسیده ببینه. اون هم با جزییات.
از مصاحبهی شاهین ایزدیار بعد از گرفتن اولین مدال طلا، به خوبی احساس میشه که تونسته خودش رو با جزییات زیاد در وضعیتی که ۶ مدال طلا رو به گردن انداخته تصور کنه. وقتی ورزشکاری برای رسیدن به قهرمانی تلاش میکنه، غیر از جسمش، ذهنش هم درگیر فعالیت هست.
قطعا شاهین ایزدیار هم همینطور بوده. قطعا بارها و بارها تمام لحظات مسابقه رو با جزییات در ذهنش دیده. جزییاتی مثل نفس نفس زدنهاش، خستگی عضلاتش، رسیدنش به نقطه پایان زودتر از رقبا، بالا رفتن از سکو، به گردن انداختن مدال طلا و… . این فرایند ذهنی، یعنی تجسمِ خودمون، در نقطهای که به موفقیت رسیدیم، ذهن ما رو برای رسیدن به موفقیت آماده میکنه.
خیلی از افرادی که به موفقیت رسیدن، به خاطر تلاش زیادی که کردن تونستن به تجسم خلاق برسند. اصول موفقیت به ما یاد میده برای رسیدن به موفقیت، آگاهانه از قدرت تجسم خلاق استفاده کنیم. یعنی هم زمان با اینکه داریم برای رسیدن به یک هدف تلاش میکنیم، با استفاده از قدرت تجسم خلاق، ذهن و جسم خودمون رو برای رسیدن به موفقیت همراستا کنیم.
میتونید آموزش تجسم خلاق رو با دیدن این ویدئو یاد بگیرید: «روش درست تجسم برای رسیدن به خواستهها چیست؟»
قدرت کلام برتر از تجسم
خیلیها هستند که فکرهایی در سر دارند اما به زبون نمیارن. دلیلش چیه؟ انوقدر که لازمه بهش باور ندارند. وقتی شاهین ایزدیار در مصاحبه اعلام میکنه قصد داره ۶ مدال طلا بدست بیاره در واقع داره از قدرت کلام برای رسیدن به موفقیت استفاده میکنه.
از یک طرف با گفتن این حرف نشون میده به توانایی خودش ۱۰۰٪ باور داره، از طرفی وقتی فکر رو به زبون میاریم و بیان میکنیم نشون دهنده این هست که داریم همزمان تجسمش میکنیم. علاوه بر این وقتی شما از قدرت کلامتون استفاده میکنید، پیامی رو به جهان هستی ارسال میکنید و این باعث میشه جهان هستی با خواسته شما همراستا بشه. در ضمن این پیامی هست که رقبا هم دریافتش میکنند و نباید از تاثیرش غافل شد.
روز چهارم، ۲ مدال طلا، تاثیر هدف گذاری درست
شاهین ایزدیار تا روز چهارم مسابقات ۳ مدال طلا بدست آورده بود. چند نفر رو میشناسید که با رسیدن به یک موفقیت چنان احساس شادی درونشون بوجود میاد که دیگه به ادامه مسیر فکر نمیکنن؟ اما این ورزشکار اینطور نبود. روز چهارم نه تنها مدال چهارم رو هم بدست آورد، بلکه حتی فرصتی برای شادی نداشت و دقایقی بعد دوباره وارد مسابقه پنجم شد و باز هم مدال طلا.
این اتفاق فقط و فقط زمانی رخ میده که ما برای خودمون هدف واضح و مشخصی تعیین کرده باشیم. جای تردید نیست که این قهرمان مدال آور برای خودش هدف واضحی تعریف کرده بوده. یکی از اصول مهم در هدف گذاری این هست که باید هدفمون رو خیلی واضح، دقیق و با جزییات مشخص کنیم.
روز پنجم، قدرت افکار، مدالی که طلایی نشد
تا روز پنجم شاهین ایزدیار ۵ مدال طلا گرفته بود. اما در این روز گفت: «شانس زیادی برای کسب مدال طلا ندارم». البته به این نکته هم اشاره کرده بود که دوست داره به خاطر تیم فوتبال پرسپولیس ۶ مدال طلا بدست بیاره. و همین اتفاق هم افتاد.
اصول موفقیت به ما میگه قدرت افکار رو نباید دست کم بگیریم. وقتی به چیزی فکر میکنیم، وقتی روی چیزی تمرکز میکنیم، به همون سمت حرکت میکنیم. چطور میشه به گرفتن ۶ مدال طلا فکر کرد و ۷ مدال طلا بدست آورد؟ شاهین ایزدیار هم به ۶ مدال طلا فکر کرده بود و افکارش هم به واقعیت تبدیل شد. مدالی که شاید، شاید میتونست طلا باشه، تبدیل شد به مدال نقره. به هر حال این چیزی بود که خود شاهین با قدرت فکرش خواسته بود و بهش رسید.
روز ششم، تجلی قدرت باور
روز ششم مسابقات پاراآسیایی جاکارتا، شاهین ایزدیار به همه ثابت کرد که وقتی انسان به انجام کاری باور داشته باشه، میتونه اون رو انجام بده. این ورزشکار ۸ سال بود که روی سکوی اول مسابقات نرفته بود. خیلیها رسیدن به ۶ مدال طلا رو برای اون غیر ممکن یا دور از دسترس تصور میکردند.
این قدرت باور هست که میتونه زندگی و سرنوشت انسانها رو تغییر بده. کسی که باور داشته باشه بیمار هست، واقعا دچار بیماری میشه. بیماری که باور داره سلامتیش رو به دست میاره، واقعا میتونه بیماری رو شکست بده. کسی که باور داره میتونه رکورد بیسابقه ۶ مدال طلا در بازیهای پاراآسیایی رو بدست بیاره، حتما میتونه به این رکورد برسه.
یکی از راههایی که میشه باورهای مثبت رو در خودتون ایجاد کنید یا باورهای محدود کننده و مخرب رو در درون خودتون از بین ببرید، برنامهریزی ضمیر ناخودآگاه هست. از اون جایی که باورهای هر شخصی در ضمیر ناخودآگاه اون فرد جای داره، با دسترسی به ضمیر ناخودآگاه میشه باورها رو تغییر داد.
استفاده از قدرت تجسم و قدرت افکار، هدف گذاری درست و اصولی و ایجاد باور موفقیت، درسهایی هست که میتونیم از این قهرمان مدال آور کشورمون بگیرم. امیدواریم با الگو برداری از این ورزشکار نمونه بتونید در مسیر موفقیت گام بردارید.
گروه آموزشی پژوهشی فرشید پاکذات