تفاوت بین تمرینات ورزش و فعالیت فیزیکی چیست؟ بسیاری از ورزشکاران بزرگ موافقند که تفاوت بین این دو مربوط به کاراییشان میشود. این تفاوت از قانون 80-20 تبعیت میکند. یعنی در ورزش 20% تلاش فیزیکی و 80% تلاش ذهنی موثر است.با این وجود بسیاری از افراد برای بهبود مهارتها و بدست آوردن قدرت،100% آموزش و فعالیتشان را تنها صرف جسم و تمرینات ورزشیمیکنند.
مدیریت بهینه انرژی در تمرینات ورزشی با قانون ۲۰-۸۰
قانون ۲۰ – ۸۰ به ما میگوید ۸۰ درصد کارها با ۲۰ درصد از وقت و انرژی که صرف انجام آن کار میشود بدست میآید. مثلا قانون ۲۰ – ۸۰ در تجارت میگوید، ۸۰ درصد سود از ۲۰ درصد محصولات حاصل میشود. بنابراین شما میتوانید تنها با اختصاص ۲۰ درصد از زمان آموزشیتان به مهارتهای ذهنی، کارایی ورزشی خود را بهبود ببخشید. در واقع با صرف ۲۰ درصد از زمانی آموزشی خود به این مهارت میرسید که در ورزش، ۸۰ درصد از موفقیت خود را با تلاش ذهنی بدست آورید.
بهبود تمرینات ورزشی با استفاده از تکنیکهای ان ال پی
یکی از راههای موثر برای افزایش مهارتهای ذهنی و اجرای درست قانون ۲۰ – ۸۰ استفاده از برنامه ریزی عصبی_کلامی یاNLPاست.شما با مطالعه و فراگیری ان ال پی میتوانید آگاهی، الگوهای فکری و رفتاری و زبانی خود را طوری تغییر دهید که همه چیز، شما را به سوی موفقیت ببرد. در ادامه دو تکنیک ال پی که شما را در بالا بردن کارایی ورزشی کمک میکند آموزش داده میشود.
اولین تکنیک بهبود تمرینات ورزشی– اهداف خود را مشخص کنید
در اولین قدم نتیجهای که میخواهید کسب نمایید را بطور واضح تعیین کنید. سوالاتی از خودتان بپرسید که منجر به گرفتن نتایج خوب و هدفمند باشد. سوالاتی که به شما کمک میکند هدفتان را بصورت یک هدف واقعی، قابل دسترس،قابل اندازه گیری و خاص ببینید و آن را در زمان مناسب بدست آورید.
از سوالات زیر استفاده کنید تا نتایج بهتری بدست آورید.
- چه چیزی میخواهید؟
- وقتی که به هدف برسید خودتان را چگونه میبیند؟ چه میبینید؟ چه میشنوید؟ و چه حس میکنید؟
- چه وقت، کجا، و با چه کسی میخواهید به آن هدف برسید؟
- چه وقت، کجا، و با چه کسی به آن هدف نمی رسید؟
- منابعی که نیاز دارید تا با آن به هدف برسید کدامند؟
- وقتی به آن هدف برسید چه اتفاقی میافتد؟
- بدست آوردن این هدف چه تاثیری در سایر جنبههای زندگی شما خواهد داشت؟
این سوالات به شما کمک میکند تا بطور واضح اهدافتان را تعیین کنید و نتایجی را که به دست میآورید تعیین نمایید.
بعلاوه مطمئن خواهید شد که آیا واقعا این هدف را میخواهید یا نه؟
با جواب دادن به این سوالات میتوانید همیشه در راه رسیدن به هدف تلاش کنید، و یک آهنربای قوی را میسازید که شما را برای رسیدن به هدف های خود جذب میکند.انگیزه شما را افزایش میدهد و متعهد میشوید که برای رسیدن به نتیجه، قویتر شوید.
دومین تکنیک بهبود تمرینات ورزشی – تجسم کنید
تجسم یک تمرین ذهنی است.در این تکنیک شما تصور میکنید که کارها را چگونه از ابتدا تا انتها انجام میدهید. مانند بسیاری از بازیگرها که مطالب را قبل از اجرا تکرار و تمرین میکنند .وقتی شما کاراییتان را تکرار و تمرین کنید باعث بالا رفتن تواناییهایتان میشود.
از آن جایی که ناخودآگاهتان نمی تواند بین واقعیت و تصویری که میبینید تفاوت قائل شود، بنابراین این تکنیک بسیار قوی است. وقتی نصفههای شب از خواب بخاطر دیدن کابوس بیدار میشوید،ضربان قلبتان تند تند میزند و احساس خطر میکنید.خوابی که دیدهاید واقعی به نظر میرسد!این مثال به شما نشان میدهد که چقدر ذهن قدرتمند است و چگونه میتواند بدن را بخاطر تصاویر ساده تحت تاثیر قرار دهد.
برای انجام این تمرین شما بهتر است که خودتان را در حال انجام این کار ببینید.تصور کنید به بهترین شیوه آن را انجام میدهید.چه چیزی میبینید؟ چه چیزی میشنوید؟ چه احساسی دارید؟ تا جایی که میتوانید جزئیات بیشتری مثل مزه، بو و… را اضافه کنید.
تجسم چه فوایدی در بهبود تمرینات ورزشی دارد؟
شما با تکرار فیلمی ازبهترین شیوه انجام دادن کارتان، احتمال عملی کردن آن را بصورت واقعی و قابل لمس افزایش میدهید. وقتیکه روزموعود فرا میرسد، مغز شما فکر میکند که آنجا بوده. میداند چه کاری باید انجام دهد و شما همان فیلم را بازی خواهید کرد که قبلا آن را بارها و بارها بصورت واقعی در ذهن اجرا کردهاید.
همچنین تکنیکهای بیشتری در ان ال پی وجود دارد که میتواند تفاوت زیادی در کارایی شما در ورزش و همه زمینههای زندگی ایجاد کند.شروع کنید، نتایج را پیدا کرده و آن را تجسم کنید. با تکرار آن،مسیری در ذهنتان ایجاد میشودکه روی جسم شما تاثیر میگذارد و میتوانید آن را به راحتی انجام دهید.چیزی که تجسم میکنید باعث برنامهریزی ذهنتان میشود که آن را به همان شیوه انجام دهید.
حالا فکر کنید در کدام زمینه ورزشی یا زندگیتان میخواهید کارایی بیشتری داشته باشید؟ همین حالا استفاده از تکنیکهایی را که آموختهاید، در آن زمینه شروع کنید.
گروه آموزشی پژوهشی فرشید پاکذات