یک کسبوکار کوچک یا هر بیزینسی که راهاندازی میشود زمانی موفق خواهد شد که تمام نکات مربوط به قبل از راهاندازی آن رعایت شده باشد.
تصور کنید که میخواهید یک کسب و کار راهاندازی کنید و این باور را دارید که اگر فلان ایده را عملی کنید در بازار موفق خواهید شد. اما راه انداختن کسبوکاری که شما را به موفقیت مالی برساند نیازمند انجام کارهایی است که ما قصد داریم آنها را معرفی کنیم.
با توجه به رشد فضای کسب و کار و پیشرفتهایی از لحاظ تکنولوژی وجود دارد روز به روز کسبوکارهای بیشتری با هدف ارائه خدمات به مردم افزوده میشود و این فرصت میتواند وجود داشته باشد تا افراد بیزینس خود را راهاندازی کنند. طبق آماری که در سال ۲۰۱۸ ارائه شد حدود ۲۸ میلیون شغل در ایالات متحده آمریکا توسط کسبوکارهای کوچک شکل گرفته است. اما چه اقداماتی لازم است تا ما یک کسبوکار کوچک اما با یک برنامهی جامع راهاندازی کنیم؟
۱- بطور دقیق تحقیقات خود را انجام دهید
قبل از شروع هر کاری شما باید تحقیقات گستردهی خود را نسبت به آن چیزی که میخواهید ارائه کنید را انجام دهید. تحقیقات درباره اینکه آیا ایدهی شما پتانسیل تبدیل شدن به یک ایدهی موفق را دارد؟ آیا ایدهتان یک محصول جدید را به بازار عرضه میکند یا اینکه تنها برای رقابت با محصولی دیگر عرضه میشود؟ این تحقیقات را میتوان با مراحل زیر ارزیابی کرد.
- محصول شما نیازی را از مردم برطرف میکند؟
- آیا محصول شما رقیب دارد؟
- رقبای شما در بازار چه شرکتهایی هستند؟
- نحوه رقابت رقبایتان چگونه است؟
- کسبوکار شما چگونه میخواهد وارد عرصه رقابت شود؟
فراموش نکنید که پرسیدن این دست سوالات و پاسخ دادن به آنها خود نوعی تحقیق محسوب میشود و قبل از آغاز و راهاندازی کسبوکاری نیاز است آنها را عملی کنید.
۲- ایجاد یک برنامهی خوب
شما به یک برنامه نیاز دارید تا ایده کسبوکار خود را به واقعیت تبدیل کنید. یک برنامه کاری یک طرح کلی است که کسبوکار شما را در جهتهای مختلف هدایت میکند. این برنامه باید نحوه ورود شما به بازار و اینکه چگونه میتوان در عرصه رقابت وارد شد را باید بطور دقیق توضیح دهد.
امور مالی را جدی بگیرید
برخی تصور میکنند بهدلیل اینکه کسبوکارهای کوچک به اندازهی کسبوکارهای بزرگ برای راه اندازی هزینه ندارند پس میتوانند آنچه را که تصور میکنند عملی کنند. درست است که شروع یک تجارت کوچک به پول زیادی احتیاج ندارد، اما این امر مستلزم سرمایه گذاری اولیه است.
تمام هزینههایی که مرتبط است با شروع یک کسبوکار را باید حسابوکتاب کنید. به مواردی همچون هزینهی مکان برای فعالیت، حقوق کارمندان، مالیات و مواردی که باید رعایت کنید. تمامی این مبالغ که با یکدیگر جمع میشوند همان میزان سرمایهای است که برای شروع یک کسبوکار کوچک به آن نیاز خواهید داشت.
۵- انتخاب نام و ثبت برند برای کسبوکار
نام کسبوکار شما تقریبا در هر جنبه از کسبوکار شما نقش دارد، بنابراین باید این نام مناسب و تا حدودی بیانگر کسبوکار شما باشد. دقت کنید که به تمام مفاهیم بالقوه فکر کنید. اگر میخواهید یک وبسایت برای معرفی محصولات خود ثبت کنید از نام برند شما باشد و یا اینکه نام آن قبلتر ثبت نشده باشد.
همچنین مطالعه کنید: تبلیغات برند چیست؟
۶- مجوزهای لازم را کسب کنید
با توجه به اینکه میخواهید فعالیت خود را آغاز کنید و نیازمند حسابهای بانکی مرتبط با کسبوکار خود و یا نیازمند تبلیغات شهری هستید باید مجوزهای لازم را برای کسبوکار خود دریافت کنید. این موضوع برای افرادی که در داخل میخواهند کسبوکاری را آغاز کنند ممکن است کمی پیچوخمهای خاص خود را داشته باشد و اگر آشنایی کامل با آن ندارید توصیه میشود با کارشناسان این حوزه گفتگو کنید.
۷- انتخاب مکان و جمعآوری تیم
نوبت به مرحلهای میرسد که باید تیم خود را انتخاب کنید و دفتری را برای مستقر شدن فراهم کنید. در اینجا ۳ حالت برای انتخاب مکان رخ میدهد. مورد اول خرید ملک میباشد. مورد دوم اجاره ملکی به مدت مشخص میباشد و مورد سوم استفاده از فضای کار اشتراکی که اخیر مورد استقبال عموم قرار گرفته است میباشد.
جمعآوری تیم بستگی به میزان نیاز از دیدگاه رئیس یک کسبوکار بستگی دارد. چند اپراتور برای پشتیبانی؟ چه تعداد مسئول بخش امور مالی؟ چه تعداد برای بخش فنی؟ تمام به دیدگاه رئیس یک مجموعه و اینکه میزان وسعت کاری آن کسبوکار در شروع چقدر خواهد بود. در حالت دوم هم که ممکن است رخ دهد اغلب سعی میکنند از افراد به صورت دورکاری استفاده کنند که طبعا میزان هزینهها کمتر خواهد بود.
مطالعه کنید: وضعیت آگهیهای این روزها
۸- شروع کسبوکار و شناسایی خطاهای احتمالی
در مرحلهی آخر نوبت به آغاز و رونمایی از کسب و کار شما خواهد رسید. اکثر کسب و کارهایی که فعالیت خود را آغاز میکنند دو حالت پیشفرض را انجام میدهند.
۱- تخفیف به مدت محدود: چه کسبوکار شما مجازی باشد و چه کسبوکارتان فیزیکی باشد ( شاید در هر دو حالت!) یک تخفیف مدتدار و کوتاه به مناسبت افتتاح بیزینس خود قرار دهید.
۲- تبلیغات: تبلیغات مهمترین و چالشیترین بخش میتواند در شروع برای یک بیزینس باشد. تبلیغات شما از چه نوعی باشد؟ گسترده در سطح شهر؟ و یا مخاطبان مخصوص خود را مورد هدف تبلیغات خود قرار میدهید؟ تبلیغات در رسانهها مانند اینستاگرام و تلگرام؟ تمامی موارد ذکر شده به این بستگی دارد که شما چه طیفی از مردم را میخواهید درگیر کسبوکارتان کنید.
تمامی نکاتی که ذکر شد مبنی بر راهاندازی یک کسب و کار کوچک بود که هر شخصی که میخواهد به این زمینه ورود کند نیاز است تا بداند. اگر تجربهی چنین مواردی را داشتهاید نظرات خود را با ما درمیان بگذارید.