43000313 - 021

با ما در تماس باشـید

آموزش انتقال پیام به صورت هوشمندانه به کمک ان ال پی

این مطلب به استناد تحقیقات پروفسور محرابیان در دانشگاه UCLA درباره چگونگی انتقال پیام نوشته شده. ما هر روز با افراد زیادی صحبت می‌کنم. خیلی اوقات حس می‌کنیم خیلی از اون‌ها منظور ما رو به خوبی درک نکردن. گاهی درست انتقال دادن منظورم به مخاطب برامون حیاتی هست. ممکنه شغل یا آیده‌ی ما به انتقال درست پیام به مخاطب بستگی داشته باشه.

تحقیقات پروفسور محرابیان درباره انتقال پیام

تحقیقات پروفسور محرابیان درباره انتقال پیام
پروفسور محرابیان – استاد بازنشسته دانشگاه UCLA

نتیجه‌ی تحقیقات پروفسور محرابیان در دانشگاه UCLA نشون میده اگه بین چیزی که می‌گیم و نحوه‌ی گفتن‌مون هماهنگی وجود داشته باشه، ۷٪ از پیام از طریق کلمات منتقل میشن، ۳۸٪ از طریق کیفیت صدا و ۵۵٪ از طریق حالت و حرکات. شهرت پروفسور محرابیان به خاطر نتایج همین تحقیقات هست. نتیجه تحقیقات ایشون به قانون ۷٪-۳۸٪-۵۵٪ هم معروف شده.

هر چند که اختلاف نظراتی درباره درصدهای بالا وجود داره. اما نکته مهم اینه که همه پژوهشگران اعتقاد دارند، همه‌ی پیام ما فقط از طریق کلمات منتقل نمیشه، بلکه لحنِ کلام و صدا و همینطور حرکات بدن (زبان بدن) در انتقال پیام نقش مهمی دارند. تجربه شخصی تک تک ما هم مهر تاییدی هست بر این ادعا. حتما براتون پیش اومده که از کسی پرسیده باشید: «حالت خوبه؟» و اون هم جواب داده: «ممنون همه چیز خوبه» اما شما به سادگی متوجه شدید که حالش خوب نیست.

بنابراین با توجه به این واقعیات که انتقال پیام فقط از طریق کلمات انجام نمیشه، عواملی که در انتقال پیام موثر هستند رو بررسی می‌کنیم تا بتونیم پیام خودمون رو راحت و درست به مخاطب منتقل کنیم.

۱- اثرگذاری اولیه

اثرگذاری اولیه
تاثیری که در اولین لحظه روی مخاطب میذارید خیلی مهمه

قطعا حالت اولیه شما در برخورد با دیگران در انتقال پیام خیلی موثر هست. فرض کنید باید مطلبی رو ارائه بدید و به خاطر دیر رسیدن، نفس نفس می‌زنید. اثری که در اولین لحظه‌ی برخورد روی مخاطب میذارید اینه که آمادگی لازم رو ندارید یا دچار استرس هستید.

در واقع در هر ارتباطی، اولین پیامی که منتقل میشه خود شما و وضعیت شما هست. بنابراین تلاش کنید تصویری که از خودتون ارائه می‌دید با پیامی که تصمیم دارید منتقل کنید در هماهنگی باشه. مثلا اگه تصمیم دارید در یک معامله تخفیف بگیرید، حالت شما نباید طوری باشه که حس اشتیاق به انجام معامله رو به فروشنده منتقل کنه.

۲- ارتباط چشمی

ارتباط چشمی
ارتباط چشمی در انتقال پیام نقش مهمی داره

اگه موقع صحبت کردن و انتقال پیام، ارتباط چشمی داشته باشید چه اتفاقی میوفته؟ اولین تاثیری که میذارید اینه که حس احترام گذاشتن و اهمیت دادن رو به مخاطب منتقل می‌کنید. تاثیر بعدی این هست که توجه مخاطب رو به صورت تمام و کمال به خودتون جلب می‌کنید.

البته باید دقت داشته باشید که ارتباط چشمی تبدیل نشه به زل زدن به مخاطب. یعنی اگه مستقیم نگاه کردن به چشم خیلی طولانی بشه نه تنها تمرکز مخاطب رو از بین می‌بره بلکه باعث ناراحتی هم میشه. پس سعی کنید در تعاملی که با دیگران دارید، با ارتباط چشمی درست پیام توجه و صمیمیت رو به مخاطب منتقل کنید.

۳- هماهنگی و بازتاب

شاید براتون پیش اومده باشه که دو نفر رو در حال مکالمه دیدید و بدون اطلاع از موضوع صحبتشون حس کنید که صمیمیت بینشون برقرار هست. تا حالا به این فکر کردید چرا و چطوری بدون اطلاع از حرف‌های دو نفر به این نتیجه رسیدید که اون‌ها با هم صمیمی هستند؟

خیلی وقت‌ها این حس به این علت بهتون منتقل میشه که بین حرکات اون دو نفر با هم هماهنگی وجود داره. ان ال پی (علم برنامه‌ریزی عصبی – کلامی) این حالت رو هماهنگی و بازتاب نام گذاری کرده. هماهنگی و بازتاب یعنی گوش دادن به طرف مقابل با تمام بدن. این حالت وقتی دو نفر با هم صمیمی هستند به طور ناخودآگاه اتفاق میوفته.

بنابراین برای اینکه در ارتباط‌مون با دیگران بتونیم پیام صمیمیت رو انتقال بدیم باید سعی کنیم با طرف مقابل هماهنگی و بازتاب داشته باشیم. برای اینکه بتونید به این حالت برسید، باید هماهنگی رو در موارد زیر رعایت کنید:

  • حالت‌های بدن: مثل نوع ایستادن یا تکیه دادن
  • آهنگ تنفس
  • ریتم حرکتی و میزان انرژی
  • لحن صدا و سرعت حرف زدن

فقط باید به یک نکته مهم توجه داشته باشید. موقعی که دارید برای هماهنگی در موارد بالا تلاش می‌کنید، باید از تقلید فاصله بگیرید. طوری رفتار نکنید که طرف مقابل حس کنه دارید ادای اون رو در میارید. می‌تونید برای تمرین، این کار رو در ارتباط با دوستان و خانواده انجام بدید تا به مهارت برسید.

چطور با انتقال پیام به طور موثر، دیگران رو رهبری کنیم؟

برای اینکه بتونید دیگران رو رهبری کنید، اصطلاحا باید سوار بر رابطه باشید. ان ال پی این کار رو تشبیه می‌کنه به سوار شدن در قطار در حال حرکت. برای اینکه بتونید سوار یک قطار در حال حرکت بشید، باید بتونید کنار قطار، با سرعتی مساوی سرعت حرکت قطار بدوید.

رهبری دیگران هم درست به همین ترتیب هست. شما باید بتونید با دیگران همراه بشید تا اون‌ها رو رهبری کنید. برای اینکه بتونید سوار قطار ارتباط با دیگران بشید باید خوب گوش کنید، دیگران رو بپذیرید، اون‌ها رو درک کنید و در برابر حرف‌ها و رفتارشون صبور باشید.

بنابراین میشه گفت برای اینکه بتونید دیگران رو به خوبی رهبری کنید باید در قدم اول در انتقال پیام موفق عمل کنید و بتونید با اون‌ها به هماهنگی برسید تا بتونید سوار قطار ارتباط با دیگران بشید و رهبری دیگران رو بدست بگیرید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *