این سوالی است که اغلب والدین کودکانی که اخیراً مبتلا به اختلال کمتوجّهی – بیشفعالی تشخیص داده شده اند می پرسند. بزرگسالانی که با این بیماری زندگی می کنند نیز به این موضوع فکر می کنند. چرا؟ شاید آنها عوارض جانبی داروهایی را که برای درمان علائم ADD/ADHD استفاده می کنند را دوست ندارند. شاید آنها در جستجوی گزینه های درمانی جامع و طبیعی برای این بیماری هستند و می خواهند بدانند آیا هیپنوتراپی مفید است.
در این مقاله ، ما در حال بررسی پاسخ این هستیم که آیا هیپنوتیزم درمانی برای این بیماری مفید است یا خیر و اگر چنین است، چگونه؟
طبق این مطالعه، هیپنوتیزم درمانی برای ADD/ADHD به چهار روش مختلف عمل می کند:
حس کنترل: هیپنوتراپی به کسانی که با اختلال کمتوجّهی – بیشفعالی زندگی می کنند کمک می کند تا احساس کنترل بیشتری بر اعمال، افکار و انتخاب های خود داشته باشند.
افزایش عزت نفس: همانطور که هیپنوتراپی احساس کنترل بیشتری را ارائه می دهد، عزت نفس نیز افزایش می یابد. این دو با هم ارتباط مستقیم دارند.
احساس شایستگی بیشتر: شایستگی و احساس صلاحیت بیشتر ممکن است باعث شود که فرد مبتلا به ای دی دی تمایل به امتحان چیزهای جدید داشته باشد یا کودکان در مدارس تلاش بیشتری کنند و بزرگسالان تلاش خود را در محل کار افزایش دهند. چرا؟ هر چه شخص در مدیریت علائم بیماری مانند ADHD احساس صلاحیت بیشتری داشته باشد، ممکن است در سایر جنبه های زندگی نیز احساس صلاحیت کند.
کاهش استرس: کودک مبتلا به ADD می تواند استرس زا باشد. معلمان اغلب برای سنجش رفتار کودکان از سیستم رنگی با طیف سبز، زرد و قرمز برای رفتار هستند و علائم ADD معمولاً به چنین کودکانی کمک نمی کند که در منطقه سبز بمانند و رفتار خوبی در کلاس درس داشته باشند. به همین ترتیب، بزرگسالان مبتلا به ADD/ADHD در محیط کار ممکن است از مدیریت علائم بیماری و برآوردن نیازهای حرفه خود، استرس بیشتری را تجربه کنند.
هیپنوتیزم درمانی ممکن است به چند دلیل سطح استرس را کاهش دهد. 3 دلیلی که هیپنوتیزم درمانی می تواند برای کودکان مبتلا به اختلال کمتوجّهی – بیشفعالی مفید باشد در زیر آورده شده است.
تلقین پذیری: کودکان ممکن است میزان هیپنوتیزم پذیری بالاتری داشته باشند و هنگام پذیرش پیشنهاد در زمان هیپنوتیزم درمانی راحت تر عمل کنند.
تخیل: کودکان دارای قدرت تخیل ذاتی هستند. تخیل آنها به عنوان یک دروازه و پل ارتباطی بین دو جنبه از دنیای تخیل شخصی کودک و تغییری است که می تواند از طریق هیپنوتراپی تجربه شود.
سن رشد: درک سن رشد کودک و داشتن هیپنوتراپیست که تجربه کار با کودکان را دارد نیز ممکن است مفید باشد.
آیا می دانید که تخمین زده می شود که 25-50 درصد از کودکان و نوجوانانی که با اختلال کمتوجّهی – بیشفعالی زندگی می کنند با مشکلاتی در خواب روبرو هستند؟ در این مطالعه ، مشخص شد که مشکل در خواب این افراد به چند دته زیر تقسیم می شود.
رفتارهای مشکل ساز هنگام خواب
راه رفتن در خواب
تغییر طول خواب
هیپنوتیزم درمانی می تواند به چنین مشکلاتی در خواب مرتبط با اختلال کمتوجّهی – بیشفعالی کمک کند. از آنجا که جلسات هیپنوتراپی با یک هیپنوتراپیست معتبر همیشه ایده خوبی است، یک کودک مبتلا به ADD/ADHD یا یک بزرگسال مبتلا به ADHD این توانایی را ندارد که هر زمان که نیاز است از مزایای هیپنوتراپی را تجربه کند و شاید به هیپنوتراپیست دسترسی نداشته باشد. اینجاست که خود هیپنوتیزم مطرح می شود.
هنگامی که خود هیپنوتیزم را یاد می گیرید، مهارت خود را برای مدیریت علائم اختلال کمتوجّهی – بیشفعالی( ADD/ADHD ) افزایش می دهید. هنگام جستجوی بهترین راه برای استفاده از هیپنوتیزم درمانی برای ADD/ADHD ، دو سوال دارید که باید از هیپنوتراپیست خود بپرسید و تأیید کنید: سابقه و هدف: آیا هیپنوتراپیست شما دارای سابقه و درک اختلال کمتوجّهی – بیشفعالی است؟ آموزش دهید: آیا هیپنوتراپیست شما به عنوان بخشی از جلسات هیپنوتراپی خود هیپنوتیزم برای اختلال کمتوجّهی – بیشفعالی را آموزش می دهد؟