43000313 - 021

با ما در تماس باشـید

خلاقیت چیست؟ و چگونه می‌توانیم قدرت خلاقیت خود را آزاد کنیم؟

خلاقیت یکی از ویژگی‌های مثبتی است که تمام انسان‌ها نسبت به آن مشتاق هستند. تمام انسان‌ها توانایی‌های فوق العاده‌ای دارند. همه ما در درون خود توانایی حل مشکل و تحقق اهدافمان را داریم. اما افراد خلاق از این توانایی‌ها بیشتر و بهتر بهره‌مند می‌شوند. برای اینکه بتوانید از قدرت خلاقیت خود استفاده کنید باید راه‌هایی برای آزاد کردن این قدرت پیدا کنید. در این مقاله با خلاقیت و راه‌های آزادسازی آن آشنا می‌شوید.

هر زمان که از ذهن خود استفاده می‌کنید تا شیوه انجام کاری را تغییر دهید تا کارایی آن را بالا ببرید، در حقیقت در حال به کار بردن خلاقیت هستید، زمانی که در کار یا زندگی با بحران و مشکل مواجه می‌شوید استفاده از قدرت خلاقیت برای حل مشکل و تصمیم گیری بهتر، اهمیت زیادی دارد.

افراد خلاق چطور برای مشکلات راه حل پیدا می‌کنند؟

افراد خلاق چطور برای مشکلات راه حل پیدا می‌کنند؟

وقتی دچار مشکل می‌شویم یا قصد بهبود فرایندی را داریم چه کار باید بکنیم؟ در این حالت باید مسائل را تجزیه و تحلیل کنیم، سپس راه حل‌های ممکن را ارائه دهیم تا به بهترین جواب‌ها برسیم و با ارزیابی آن‌ها موثرترین جواب را انتخاب کنیم. بنابراین برای رسیدن به بهترین جواب باید هر دو نوع تفکر انتقادی و خلاقانه را داشته باشیم.

افراد خلاق دارای تفکر واگرا هستند یعنی تفکری به سمت راه حل‌های جدید و گاهی خارج از چهارچوب‌های رایج. در حالی که افراد عادی بیشتر دارای تفکر همگرا هستند. همیشه به دنبال راه حل‌های قبلی و قدیمی می‌گردند. این دسته اکثرا مقلد و پیرو هستند.

خلاقیت و تفکر خلاقانه چیست؟

خلاقیت و تفکر خلاقانه چیست؟

تعریف ساده خلاقیت، توانایی ساخت تصویر، خلق چیزی جدید (نه خلق کردن از هیچ) و یا ایده‌های جدید بوسیله ترکیب، تغییر و یا جایگزینی ایده‌های موجود است.

بسیاری از ایده‌های خلاقانه حیرت آورند. در حالیکه ساده، خوب و عملی هستند هیچکس به آن‌ها فکر نمی‌کند. چه باور داشته باشید چه نه! همه افراد به‌صورت بالقوه خلاق هستند. کافیست به بچه‌ها نگاه کنید که چقدر خلاقانه عمل می‌کنند. در بزرگسالان با آموزش‌های ناصحیح تقریبا خلاقیت کم و یا متوقف شده است، اما هنوز وجود دارد و می‌تواند دوباره فعال شود.

خلاقیت را می‌توان یک گرایش و طرز برخورد دانست. کسانی که دارای توانایی پذیرفتن تغییرات، تمایل به بازی با ایده‌ها، انعطاف‌پذیر در چشم‌اندازها و کسانی که مدام به دنبال بهبود می‌باشند جزو انسان‌های خلاق به شمار می‌آیند.
مثلا در هنگام دیدن یک شکلات با تزیین توت فرنگی، افراد خلاق سریع به این فکر می‌کنند که چیزهای دیگری هم ممکن است تولید شود مثلا ساندویج با کره بادام زمینی و موز! و یا تزیین شکلات با آلو!

ویژگی‌های افراد خلاق چیست؟

ویژگی‌های افراد خلاق چیست؟

افراد خلاق بطور متناوب کارها را با ایده‌ها، راه حل‌های جدید و تغییرات تدریجی که ایجاد می‌کنند بهبود می‌بخشند. مرتب در حال پالایش کردن کارهایشان می‌باشند. افراد خلاق می‌دانند همیشه جایی برای بهتر شدن و بهبود وجود دارد.
فردی که از مهارت‌های خلاقانه چندانی برخوردار نیست محکوم است که زیر دست افرادی که مهارت‌های تفکر خلاق بهتر و پرورش یافته‌تری دارند باشد. خوشبختانه مهارت خلاقیت را می‌توان پرورش داد. یک فکر یا طرح جدید می‌تواند به تغییر مسیر یک شغل یا حتی یک شرکت بیانجامد. سودآوری، درآمد و فرصت‌های آینده شما و شرکت‌تان به فعالیت‌های خلاقانه شما بستگی دارد.

افراد خلاق به تمام جوانب یک موضوع و مسئله توجه دارند. در حل یک مسئله تمرکز بیشتری را از خود نشان می‌دهند. ایده‌های جدید را بیشتر از دیگران مطرح می‌کنند. از تلفیق ایده‌ها و تجربیات خود و دیگران، نتایج جدیدی می‌گیرند. افکار و عقاید خود را به راحتی مطرح می‌کنند و از انتقاد و ایده‌های جدید استقبال می‌کنند.

این افراد از قدرت تصویرسازی و تجسم خلاق بالایی برخوردارند، تا حدی که به تفکرات خود، عینیت می‌بخشند. مثبت نگر و پرانرژی هستند. عقاید و نظرات دیگران را قضاوت و رد نمی‌کنند.

خلاقیت خود را با این ۳ محرک آزاد کنید

خلاقیت خود را با این ۳ محرک آزاد کنید

  • اهداف هیجان انگیز. اهدافی که به شدت به آن‌ها اشتیاق دارید پیدا کنید. هر قدر خواسته‌های واقعی خود را بهتر بشناسید و برای دستیابی به آن‌ها هیجان بیشتری داشته باشید بر میزان خلاقیت شما افزوده شده و ایده‌های بیشتری به ذهن‌تان می‌رسید. کدام هدف شما است که اگر به آن دست یابید بیشترین تاثیر مثبت را بر زندگیتان خواهد داشت؟
  • موانع. در واقع موانع یکی از بزرگترین عوامل محرک خلاقیت است. موانع سر راه اهدافتان خلاقیت را افزایش می‌دهند. بزرگترین مانع یا مشکل موجود که شما را از دستیابی به اهداف‌تان باز می‌دارد کدام است؟
  • پرسش‌های هدفمند. از خود و دیگران سوالات هدفمند بپرسید. خود و دیگران را واردار به اندیشیدن درباره وضعیت موجود کنید. هر قدر پرسش‌های دقیق‌تر و هدفمندتری مطرح کنید، خلاقیت شما بیشتر به کار افتاده و راهکارهای بیشتری به دست می‌آورید.

اطمینان یابید که اهداف، مشکلات و پرسش‌هایی که مطرح می‌کنید بازتاب‌دهنده واقعیت‌های زندگی و واقعیت‌های موجود هستند. تمرکز بر روی اهداف غیر واقعی یا مشکلات غیرواقعی هیچ سودی ندارد.

آزادسازی خلاقیت

کلید آزادسازی خلاقیت این است که در ابتدا خودتان را فردی بسیار خلاق بدانید. تصور کنید با خلاقیت خود می‌توانید به ایده‌هایی برای عملی‌سازی هر هدفی دست یایید. انجام کارهای متفاوت برای هر انسانی دشوار است. وقتی به ایده‌ای بزرگ می‌رسید باید بلافاصله عزم خود را برای غلبه بر حس مقاومت درونی و تعلل برای انجام آن جزم کنید. شما همین حالا از توانایی دست‌یابی به جریانی مسمتر از ایده‌های عالی برخوردار هستید.

فقط کافیست به خود ایمان داشته باشید و با پرسیدن پرسش‌های هوشمندانه به بهترین جواب‌ها دست یابید. در نهایت در راه رسیدن به آن قدم بردارید

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *