43000313 - 021

با ما در تماس باشـید

اراده کردن یعنی چه و چه تفاوتی با خواستن دارد؟

وقتی می‌خواهید کاری را انجام دهید، برای انجام آن کار تصمیم می‌گیرد یا فقط آرزوی انجام آن را دارید؟ وقتی برای انجام کاری تصمیم گرفتید، آن را انجام می‌دهید؟ فکر می‌کنید اراده قوی دارید؟ از دید شما چه تفاوتی بین خواستن و اراده کردن وجود دارد؟

اگر جواب سوالات بالا را نمی‌دانید یا فکر می‌کنید در اراده خود مشکلی دارید و دوست دارید به فردی با اراده تبدیل شوید، با ما همراه شوید تا هم جواب سوالات‌تان را پیدا کنید و هم ریشه این مشکل را بشناسید.

همه‌ی ما به نیروی اراده برای به سرانجام رساندن کارها نیاز داریم. برای رسیدن به اهدافی که در زندگی داریم، به نیروی اراده نیازمندیم. برای داشتن یک زندگی خوب، به نیروی اراده نیاز داریم، نیرویی که در بعضی از ما نیاز به تقویت جدی دارد.

اگر به کلمه اراده دقت کنید، متوجه می‌شوید که لغت اراده به معنای خواستن است. اما آیا هر نوع خواستنی، همان اراده کردن است؟

چه تفاوتی بین اراده کردن و خواستن وجود دارد؟

اگر با تمام وجود چیزی را بخواهیم می‌توانیم آرزوهای‌مان را به واقعیت تبدیل کنیم

اکثرما خیلی چیزها را در زندگی می‌خواهیم. اما آیا این خواستن برای تمام این چیزها، معادل اراده کردن است؟ معمولا وقتی چیزی را آگاهانه و از اعماق وجود خود بخواهیم، خواسته‌ی ما شکل اراده به خود می‌گیرد.

شاید شنیده باشید که می‌گویند: «افراد کوچک آرزو می‌کنند و افراد بزرگ اراده». خواستن آرزویی بیش نیست. تا زمانی که برای این آرزو برنامه‌ریزی نکنیم و تبدیل به هدف نشود، خواسته ما تبدیل به اراده نمی‌شود. برای تبدیل رویاها به واقعیت، باید خواسته خود را به اراده تبدیل کنیم.

یک تفاوت اساسی بین ماهیت خواستن و اراده کردن وجود دارد. خواستن جنبه‌ی درونی داشته و صرفا یک فکر درون ذهن ماست. اما اراده، یا به عبارتی، تبدیل این خواسته به واقعیت، نیازمند انجام اعمالی بیرون از ذهن ماست.

اراده دقیقا مرز بین رویاهای ذهنی و عملی شدن این رویاهاست. اراده نیرویی است که باعث می‌شود برای عملی کردن خواسته قلبی خود برخیزید، قدمی بردارید و آن را به واقعیت تبدیل کنید. برای اراده کردن و تبدیل رویاها به واقعیت، موانعی وجود دارد که موجب بی‌ارادگی ما می‌شود.

علت بی‌ارادگی چیست؟

عواملی زیادی باعث بی‌ارادگی ما می‌شوند. یکی از موانع تبدیل خواسته‌هایمان به واقعیت، عادات بد است. تا زمانی که عادات بد خود را نشناسیم و در ترک عادات بد موفق نباشیم، نمی‌توانیم خیلی از کارها را به نتیجه برسانیم. بعضی خصوصیات دیگر مثل تنبلی را هم می‌توان از دلایل بی‌ارادگی نام برد.

به طور کلی گاهی عوامل بی‌ارادگی به خود شخص بازمی‌گردد و گاهی این عوامل جنبه‌ی بیرونی دارند. یعنی بعضی شرایط محیطی وجود دارد که باعث بی‌ارادگی فرد می‌شود. بنابراین شناسایی تمام این عوامل برای غلبه بر بی‌ارادگی لازم و ضروری است.

باید بدانیم که اراده برای شروع کردن کارها لازم است، اما کافی نیست. بلکه به اراده‌ای نیاز داریم برای ادامه‌ی کارها.

چطور اراده خود برای ادامه کار را حفظ کنیم؟

چطور اراده خود برای ادامه کار را حفظ کنیم؟
گاهی اوقات سختی انجام یک کار باعث می‌شود آن کار را نیمه‌کاره رها کنیم

بسیار هستند افرادی که با اراده‌ی بالا کاری را شروع می‌کنند اما از ادامه کار باز می‌مانند. این اتفاق معمولا در رویارویی با مشکلات پیش می‌آید. همه‌ی ما می‌گویم این کار یا آن کار را می‌خواهم انجام دهم. اما تا زمانی که حاضر به پرداخت هزینه‌ی لازم برای انجام آن کار نباشیم، نمی‌توانیم اراده خود برای ادامه کار را حفظ کنیم.

همچنین مطالعه کنید: با رعایت این ۷ نکته اراده خود را قوی کنید

افرادی را فرض کنید که می‌خواهند سیگار را ترک کنند. عده‌ای حتی اراده‌ی لازم برای شروع ترک سیگار را ندارند. عده‌ای سیگار را برای مدتی کنار می‌گذارند اما دوباره شروع به کشیدن سیگار می‌کنند. زیرا اراده لازم برای قبول و پرداخت هزینه ترک سیگار را ندارند. یعنی حاضر به قبول درد و رنجِ لازم برای ترک این عادت بد نیستند.

اغلب ما دوست داریم پولدار شویم، دوست داریم خوش هیکل باشیم، دوست داریم مطالعه کنیم، اما فقط این چیزهای خوب را دوست داریم. زمانی این دوست داشتن‌ها تبدیل به خواستن واقعی و اراده کردن می‌شود که آن‌ها را با تمام وجود بخواهیم و با تمام وجود حاضر به پرداخت هزینه‌ی لازم برای آن‌ها باشیم.

برای رسیدن به هر چیزی در جهان هستی، باید هزینه‌ای پرداخت کرد. این بها می‌تواند عمر ما باشد. می‌تواند تلاش فیزیکی باشد. خیلی اوقات بهایی که برای رسیدن به خواسته‌هایمان باید بپردازیم، گذشتن از تفریحات یا تحمل سختی و رنج است. نکته‌ی مهم این است که به هر حال برای رسیدن به هر چیزی، باید هزینه‌ی آن را پرداخت کنیم.

گروه آموزشی پژوهشی فرشید پاکذات

دیدگاه کاربران
  • محسن 21 مه 2020

    سلام و درود
    نظر شخصی من اینه خیلی وقت ها خواسته داریم اراده میکنیم ولی نقطه شروع انجام کارهامونو نمیدونیم کجاست.

    • شایان 30 جولای 2022

      نقطه شروع همه جا هست

  • شهرزاد عرب 9 مارس 2020

    با تشکر از شما
    با کلام زیبا و هوش نوشتاری و کلامی شما که مطلبی مهم و اساسی رو در کوتاه ترین و خلاصه ترین حالت ممکن با در نظر گرفتن جزییات عنوان کردید
    من شخصا با این مطلب نسبت به خیلی از مسایل درونی خودم آگاهی پیدا کردم
    پایدار باشید

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *